ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

AĞBABA: HASAR TESBİTİ YENİDEN YAPILMALI

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 2023 Mayıs ayından beri yüzlerce irili ufaklı deprem meydana gelen Malatya’da yeniden hasar tespiti yapılması gerektiğini belirtti. 

26 Ocak 2024 01:39
AĞBABA: HASAR TESBİTİ YENİDEN YAPILMALI

25 Ocak’ta Battalgazi merkezli 5,2 şiddetindeki depremin ardından Malatya bir kez daha deprem gerçeğiyle yüz yüze geldi. Deprem, Elazığ, Adıyaman, Gaziantep, Kahramanmaraş gibi çevre illerden de hissedildi. Saatlerce evlerine giremeyen, sokakta ve sosyal tesislerde bekleyen Malatyalılar büyük panik yaşadı.

DEPREMLER YENİ HASARLARA YOL AÇTI MI?

Yazılı bir açıklama yapan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba; “Geçen yıl 6 Şubat depremlerinin ardından başlıcaları 10 Ağustos'ta 5,3 ; 24 Ağustos'ta 5,0; 23 Kasım’da 5.2 ve 4.7 ; 1 Aralık'ta 4.8 ; 25 Ocak’ta ise  5,2 şiddetinde olmak üzere yüzlerce artçı deprem meydana geldi. Ancak, Malatya'da Mayıs 2023'ten beri yeni bir hasar tespit çalışması yapılmadı. Hafif ve Orta hasarlı binaların son durumu nedir? Depremler binalarda yeni hasara yol açtı mı ? Bilinmiyor.” Dedi.

MALATYA GENELİNİ KAPSAYACAK ŞEKİLDE

Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından geçmiş dönemlerde talep eden vatandaşların evlerinde sınırlı sayıda inceleme yapıldığını belirten Ağbaba, “Battalgazi merkezli 5.2 şiddetindeki son depremle birlikte Malatya'da hasar tespit çalışmasının tekrar ve Malatya genelini kapsayacak şekilde yapılması, üst üste meydana gelen depremlerin yarattığı olumsuz bir durum varsa  kamuoyuna açıklanması gerekmektedir.” İfadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.