ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Nihayet... Malatya Adliye Binasının Temeli Hazırlanıyor

Malatya Baro Başkanı Onur Demez, Yeşiltepe'ye yapılacak yeni Adliye binası inşaatı için temel hazırlığının başladığını açıkladı. 

22 Ocak 2024 22:42
Nihayet... Malatya Adliye Binasının Temeli Hazırlanıyor

Yeni Adliye Sarayı binası projesi için temel hazırlıkları başladı. 2024 yılı yatırım programına alınan ve 750 milyon TL ödenek ayrılan Adliye binasının temeli önümüzdelki günlerde atılacak. Malatya Baro Başkanı Onur Demez yaptığı paylaşımda "Uzun yıllardır mücadelesini verdiğimiz YENİ ADLİYE BİNASININ TEMEL ATMA ÇALIŞMALARI BAŞLAMIŞTIR. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Toplamda 1 Bodrum + Zemin + 5 Normal Kat olmak üzere toplam 86 bin 633 metrekare inşaat alanına sahip Adalet Sarayı'nın yeni hizmet binasının yapımı için 750 milyon TL ödenek ayrıldığı belirtildi. Projenin bitiş tarihinin ise 2026 yılı olduğu not düşüldü.

Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından Yeşiltepe'de Eski Askeri Hastane'nin bulunduğu alana yapılacak olan  Adliye Binası inşaatı için ihale 14 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilmişti.

6 AYRI KOLDA HİZMET VERİYOR

Bu arada, depremler sonrasında Malatya'da adalet hizmetleri 6 ayrı binada yürütülüyor. Bu kapsam da, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, Malatya-Kayseri Yolu 8. Kilometredeki Gümrük ve Ticaret Bakanlığı il binasında ayrılan bölümde, İcra Müdürlüğü ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Eski Adliyenin karşısındaki 2 ayrı bina da, Malatya İdare Mahkemeleri, Kubilay Lisesi binasında, Ceza Mahkemeleri Malatya-Kayseri Yolu 10. Kilometredeki eskiden otel olan, son olarak okul olarak kullanılan ve depremden önce Bölge Adliye (İstinaf) Mahkemesi için tutulan Cafana (Görgü) Mahallesindeki bina da, Hukuk Mahkemeleri ise Malatya-Kayseri Karayolu üzerinde Fırat EDAŞ binasının karşısındaki TÜİK binasında hizmet veriyor.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.