ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

İkizce Deprem Konutlarına İçme Suyu İçin Toplandılar

6 Şubat depremlerinin ardından Yeşilyurt ilçesinin İkizce bölgesinde yapılan binlerce deprem konutlarının içme suyu sorununu çözmek için DSİ'de bir toplantı yapıldı. 

22 Ocak 2024 04:15
İkizce Deprem Konutlarına İçme Suyu İçin Toplandılar

İkizce bölgesi rezerv deprem konutları ilan edilmesinin ardından ilk etapda 14 bin konutun yapılması ihale edildi. Diğer konut projeleride ihale ediliyor. İkizce bölgesine en az 30 bin konutun yapılması planlanıyor. 

Binalar hızla yükselirken alt yapı işinin ise sonradan Kasım 2023 tarihinde ihale edildi. Binaların bir bölümü bittiği halde alt yapı sorunları nedeniyle konutların teslim edilemediği tartışmaları devam ediyor.

DSİ.DE İÇME SUYU TOPLANTISI

DSİ Bölge Müdürü Sebahattin ŞAMCI başkanlığında AFAD Projelendirme ve Yapım İşleri Daire Başkanı Gökhan ÇEBİ ve Karayolları Elazığ Bölge Müdür Yardımcısı İlhan DEVECİ ile birlikte Malatya Yeşilyurt İkizce Toki Deprem Konutları İçmesuyu çalışmaları değerlendirme toplantısı yapıldı. İkizce'nin içme suyu ihtiyaxının karşılanması için hazırlanan projeler gözden geçirildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.