ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Sami Er Malatya'da kolları sıvadı

AK Parti Malatya'nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Sami Er, Malatya'ya coşkulu bir şekilde geldi. Sabah saatlerinde hava alanında kalabalık bir grup tarafından karşılanan Er, Malatya Beydağı Spor Salonu'nda düzenlenen programda vatandaşlarla bir araya geldi. 

21 Ocak 2024 01:06
Sami Er Malatya'da kolları sıvadı

Havaalanında karşılanan ve bir konvoy ile Beydağı Kapalı Spor Salonuna gelen Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er için burada tören düzenlendi..Program, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Başkan Adayı Sami Er'den önce MHP İl Başkanı Gökhan Gök, AKP İl Başkanı Namık gören ile AKP Malatya Milletvekilleri birer konuşma yaptılar. Sami Er konuşmasında, "Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Malatya'yı ak bir gelecekle inşa etmek için aday gösterilmiş bulunmaktayım. Malatya’ya hizmet etmek için karşınızdayım. Kadim şehrimiz Malatya için seferber olacağız. Ne kadar büyük bir sorumluluk altına girdiğimi biliyorum." dedi.

Bölgede yaşanan deprem sonrasında Malatya'da yaşanan birlik ve beraberlik duygusunun kendisine umut verdiğini belirten Er, depremin ilk günlerinde devletin ve milletin büyüklüğünün yüreklere umut olduğunu ifade etti.

Er, yol haritası hakkında konuşurken önceliklerinin konut üretimi olduğunu vurguladı. Deprem sonrasında şehri terk etmek zorunda kalan vatandaşları geri getirmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Er, sürekli sahada olacaklarını ve gece gündüz çalışacaklarını kaydetti.

Sami Er konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

"Evet, her hayrının başı bismillah önce depremde yıkılan umutların yeşertmesi için bismillah sonra asrın felaketini yaşamış Malatya’mızın her alanda her alanda inşası için bismillah, saygıdeğer hemşerilerim başta Sayın Cumhurbaşkanımızın tespitleri ve siz değerli hemşerilerimizin gönülden isteğiyle bugün size hizmet etmek için. Malatya'ya hak bir geleceği birlikte inşa etmek için aday göstermiş bulunmaktayım. Bugün burada. AK Partii ana kademimiz, kadın kollarımız, gençlik kollarımızı, mahalle teşkilatlarımızı, ilçe teşkilatlarımız. Ve cumhur ittifakı olduklarımız Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatımız ile Malatya’mıza hizmet etmek için karşınızdayım. Var gücümüzle hep birlikte kadim şehrimiz Malatya için seferber olacağız.

Ne kadar büyük güç sorumluluk altına girdiğini biliyorum. 6 Şubat depremi de yitirdiğimiz canlarımızın yerini hiçbir şey dolduramaz Depremde yaralanan kardeşlerimizin yaraları. Bir anda iyileşemez. 6 Şubat’ta kış günü karnın altında ayazda sokakta kalan hemşerilerimin yaşadığı anlık umutsuzluğu da biliyorum. Ta ki devletimizin ve 85 milyonun yardımı ulaşıcıya kadar. Depremin ilk günlerinde vefat eden akrabalarımıArapgir'de  defnederken de dostlarımın Malatya’da cenazelerine katıldığımda ’da yüreğimdeki hüzne devletimizin ve milletimizin büyüklüğü ümit olmuştur. Ve önceliğimiz konut üretimini takip etmek, katkı sağlamak ve hızlandırmak olduğunu altını çizmek isterim. Bu konuda neleri yapmamız gerektiğini elhamdülillah illa gayet iyi biliyorum. Şimdiden bu işleri şu zaten kolları bismillah dedik.

Gayretimiz daha da yoğun bir şekilde devam edecek inşallah. Depremden sonra başka şehirlere göç etmek zorunda kalan Malatyalı hemşerilerimizin. Şehirlerine geri dönmesi için hangi adımları atmamız gerektiğini gayet iyi biliyoruz. Bütün bu çalışmalarımızı yürütürken sizlere özellikle söz vermek isterim ki hep sahada olacağız. Ayağımıza şatı şarabı değecek sürekli olarak. Tüm işleri özenle, Pekin ve verimli bir şekilde yürüteceğiz. İstanbul’da Sayın Cumhurbaşkanımızın Belediye Başkanlığı dönemindeki kadrolarında yer alan bir kardeşiniz olarak. Aynı ruh ve heyecanla şehrimizin kalkınması için gece gündüz çalışacağız.

TOKİ başkan yardımcılığı görevinde bulunurken, kazandığın tecrübelerimle depreme dayanıklı ve güvenli bir şehir inşa edeceğiz. Malatya il özel idaresi Genel Sekreteri iken. Ilçe ilçe belde belde Mahalle mahalle şehrimize hizmet etme imkânı bulmuştum. Biz Malatya’mızı Malatya’mızda bizi çok iyi biliyor. Yeniden yerel kalkınma hamlesini başlatarak. Ak belediyecilik anlayışınızı zirveye taşıyacağız Altyapıda üst yapıda da kültürde sanata ekonomide. Sağlıkta. Her alanda şehrimizin kalkınması için gece gündüz demeden çalışacağız.

Şehrimizin değerlerine sahip çıkacak dünya markası olan kayısımızı hak ettiği değeri bulmasını sağlayacağız. Bilge, mimar ve Run Turgut Cansever’in dediği gibi Şehri imar ederken. Nesli. İhya etmeyi ihmal ederseniz ihmal ettiğiniz nesil imar ettiğiniz şehri imha eder bu. Bağlamda başka. Çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere gelecek neslin ihyası için ahlak, disiplin, çalışkanlık, dürüstlük, fedakârlık, sevgi ve saygı ilkeleri üzerinde hem belediye hem de ilgili kamu kurumları ile paydaş olarak elimizi değil, yüreğimizi taşın altına koyacağız. Battalgazi'nin torunlarının Saadetin Konevi'nin Gönültaşlarının, Niyazi Mısri'nin sevenlerini. Hemşehrin Fetih Gemuhluoğlu'nun dostluğu ile yoğurulanların aynı gelenek ile aynı hamur ile var olması için emek vereceğiz. Nesli ihya ederken. Yeni Özallar, Yeni Eşref, Bitlisler, Yeni asıl Orhan Barut'lar, Yeni Eflatun Cem Güney'ler, yeni Udi Nevres'ler Çıkmasına elbette zemin hazırlayacağız.

Malatya için kalkınma vakti. Malatya için Diriliş vakti. Bu yolda yürürken enerjimizi gereksiz tartışmalarla harcamayacağız. Enerjimizi sadece ve sadece şehrimizin kalkınması için harcayacağız. Seferimizden zafer Allah’tan Bu günden tezi yok. Şehrimizle ilgili tüm alanlarda seferberlik ilan ediyoruz. Bugün seçim için kollarımızı sıvarken 1 Nisandan itibaren yapacağımız için de daha önceden hazırlıklarımıza başladığımızı bilmenizi isteriz. Seferberlik yıllarımız sadece belediyemiz ile sınırlı değildir. Birlikte yol yürüyeceğiniz Üniversitelerimiz. Kamu kurumlarımız. Odalarımız. STK’larımız Muhtarlarımız. Hazırı tüm hemşerilerimizle ben bilirim değil, birlikte biliriz. Birlikte güçlüyüz şiarıyla istişare özveriyle hiç kimseyi ayırmadan hep birlikte Malatya’mızı ihya edeceğiz inşallah. Değerli hemşerilerimiz sizlerin desteğiyle inşallah iş başına geldiğimizde kısa sürede hızla yol alacağımıza gönülden inanıyorum. Bana AK Parti Malatya Büyükşehir belediye Başkanlığı adaylığı Tebliğ eden. Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum.

Bu yolla yürüyeceğimiz cumhur ittifakı teşkilatımıza. Milletvekillerimize Malatya Büyükşehir belediye başkanımıza, ilçe belediye başkanlarımıza verecekleri desteklerden dolayı şimdi çok teşekkür ediyorum."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.