ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Göktaş: 10 bin lira ile geçim garantisi verilmesini talep ediyoruz.

Birleşik Emekliler Sendikası Malatya Şubesi Başkanı Haydar Göktaş, Erdoğan'ın açıkladığı zam oranına tepki göstererek: "Enflasyonun her geçen gün arttığı bir dönemde en düşük emekli aylığının 10 bin lira olmasını kabul etmiyoruz" dedi. 

18 Ocak 2024 18:26
Göktaş: 10 bin lira ile geçim garantisi verilmesini talep ediyoruz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Kabine toplantısı sonrası emekli maaşlarına yapılacak zam oranını açıklamıştı. Erdoğan 'müjde' diyerek en düşük emeklilik aylığının 10 bin lira olduğunu duyurmuştu.

Açıklanan oranlar hem siyasilerin hem vatandaşların tepkisini toplamaya devam ediyor.

Birleşik Emekliler Sendikası Malatya Şubesi Başkanı Haydar Göktaş yayınladığı bir açıklama ile Erdoğan'ın duyurduğu oranı eleştirdi.

'Oy verirken düştüğümüz durumları ve yaşadığımız sıkıntıları unutmayacağız'

Göktaş Erdoğan'ın 2024 yılını "emekliler yılı" ilan ettiğini anımsatarak "22 yıllık iktidarınızda en büyük desteği maalesef bu emekliler vermiştir. Ancak artık emeklilere sürekli müjde vermek yerine, 2002 öncesi emeklilerin haklarına ve alım gücüne geri dönülmesini talep ediyoruz. Asgari ücrete yüzde 50 zam yapılırken, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan yüzde 42.26'lık artış adaletli değildir. Kök maaş hikayesi ile hala 5 bin-6 bin lira maaş alan dul ve yetimlerimize yüzde yüz zam yapılması talebimizdir. Suriyeli, Afgan, Arap, ve Afrikalı mültecilere sağlanan imkanlar göz önüne alındığında, 30-40 yıl emek vermiş prim ödemiş olan emeklilere de adil bir şekilde destek sağlanmalıdır.

Bunu emeklilere müjdeler olsun diye duyurdular. Biz emekliler, bunun bizlerle alay edilmiş gibi müjdeleme yapılmasını üzücü buluyoruz. Biz emekliler, artık oy verirken düştüğümüz durumları ve yaşadığımız sıkıntıları unutmayacağız. Bu mücadelemiz, sadece kendi geleceğimiz için değil, ülkemizdeki diğer emeklilerin de hakkını savunmak içindir" diye ifade etti.

'Şükür edin' telkinleriyle kabul edilmesi adil değildir'

Göktaş açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Yoksulluk sınırının 47 bin, asgari ücretin 17.002 lira ve açlık sınırının 14.431 lira olduğu ülkemizde, enflasyonun her geçen gün arttığı bir dönemde en düşük emekli aylığının 10 bin lira olmasını kabul etmiyoruz. Kanunlarla belirlenen bir asgari ücretin altında emekli aylığı olamazken, dul ve yetim aylığı alan vatandaşlar 4 bin ila 6 bin lira arasında bir gelire mahkum edilmiş durumda. Bu durumun, 'şükür edin' telkinleriyle kabul edilmesi adil değildir. Özellikle depremzedeler, dul ve yetim aylığı alanlar, bu kış aylarında dayanılmaz sıkıntı ve yoksulluk içerisindedirler. Gelirleri açlık sınırının dörtte biri kadar olan bu insanlar için devletin acil önlemler alması gerekmektedir. Malatya ve bölge milletvekillerinin sorunları çözme konusunda bir araya gelmesi ve siyasi çekişmeleri bir kenara bırakarak birlik ve beraberlik içerisinde çözüm arayışına girmeleri önemlidir." dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.