ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Kale İlçesinde Seçmen Sayısı Bin 800 Arttı

Cumhurbaşkanlığı seçiminde 4 bin 500 seçmeni olan Kale İlçesi’nde seçmen sayısının 6 bin 300’e çıktığı, 8 ayda bin 800 seçmen artığı iddia edildi. 

17 Ocak 2024 03:00
Kale İlçesinde Seçmen Sayısı Bin 800 Arttı

Konuyla ilgili Kale’de ortak basın açıklaması yapan CHP Kale İlçe Başkanı Kemal Kaleli, İyi Parti Kale İlçe Başkanı Kazım Karadağ ve Saadet Partisi Kale İlçe Başkanı Murat Keleş seçimin adaletli yapılması çağrısında bulundular. 
Açıklamada; CHP Kale İlçe Başkanı Kemal Kaleli ve Demokrat Parti Kale İlçe Başkanı Sinan Ayhan’ın 5 adet itiraz içerikli dilekçeyi ilçe seçim kuruluna verdikleri, köylerden birinde 70 seçmen arttığı, başka bir köyde cumhurbaşkanlığı seçiminde 108 seçmen varken 178 seçmene çıkarıldığı oturmadıkları iddia edilen kişilerin adı, soyadı, mahalle, sokak ve kapı numarası ile birlikte itiraz dilekçesinde belirtilmesine rağmen herhangi bir işlem yapılmadığı belirtildi.
Kale İlçesinde yapılacak yerel seçimlerin adaletli bir şekilde yapılmasını temenni ettiklerini belirten ilçe başkanları, “Cumhurbaşkanlığı seçiminde 4 bin 500 seçmeni olan Kale’de şuan 6 bin 300 seçmen var. Toplamda bin 800 seçmen artmıştır. Bu artan seçmenin içerisinde adreste oturmayan ve kütükte bulunmadıkları görülmüştür. Biz Kale’de yerel seçimin adaletli bir seçim olmasını talep ediyoruz. Bütün çalışmalarımız bu yöndedir. Seçimlerin şimdiden hayırlı olmasını diliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.