ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Gazeteciler Cemiyeti Malatya'da Eğitim Semineri Düzenledi

Malatya'da 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerinin ardından deprem bölgesi için geliştirdiği proje kapsamında, Malatya'da eğitim semineri düzenledi. Seminere Adıyaman'dan 15 gazetecide katıldı. 

16 Ocak 2024 00:35
Gazeteciler Cemiyeti Malatya'da Eğitim Semineri Düzenledi

Malatya Anemon Otelde düzenlenen özel bir programda, 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerin etkilediği bölgedeki gazetecilere yönelik "Deprem Bölgesi Yerel Basının Durumu Eğitim Çalışması Programı" gerçekleştirildi.  

NAZMİ BİLGİN:İYİKİ MALATYA'YA GELMİŞİZ

Seminerin açılış konuşmasını Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, "Malatya Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı rahmetli Haydar Karaduman ile başlayan kadim dostluklarının devam ettiğini belirterek, hazırladıkları projeye deprem bölgesine yardımcı olmak için Malatya'yı ve Adıyaman'ı de eklediklerini belirterek "Bu meslek çok güzelbir meslek. Dünyanın her yerini gezdim, gördüm ama Türkiye gibi bir cennet vatan hiçbir yerde görmedim. Genç meslektaşlarımı burada görüyorum. Ne de güzel etmişiz de Malatya'ya gelmişiz. Malatya Gazeteciler Cemiyeti Haydar Karaduman'dan aldığı bayrağı daha da da ileriye götürdüğünü depremlere rağmen görüyorum. Malatya'ya hasta olarak geldim sizlerlke birlikte olduğum için çok mutluyum. Gazetecilerimiz eğitim verecekler, sizlere faydalı olduğumuzu düşünüyorum" dedi.

MGC BAŞKANI GÜNER: BAŞKANIMIZDAN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİK

Malatya Cemiyet Başkanı Vahap Güner, Gazeteciler Cemiyetinin davetlisi olarak Ankara'ya gittiğinde bir toplantı yapıldığını belirterek "Toplantıda basın özgürlüğü konusunda konuşmalar yapılıyordu. Depremlerden çıkan bir gazeteci olarak çok tuhafıma gitmişti. Keşke bizlerde ayakta olsaydık da bizde özgürlükleri tartışsak diye düşünürken konuşma yapmamı söylediler. Yıkılan Malatya'yı anlattım, basın olarak çaresiz kaldığımız durumu anlattım. Yerel basın olmadığı içinde Malatya'nın büyük yıkımlara duyruamadığını söyledim. Malatya'Da konteynırlarda gazetecilik yapıldığını anlattım. Salondakiler çok duygulandılar, Malatya'da gerçekten böyle büyük bir afet mi var diye sordular. Ve bunun sonucunda da Gazeteciler Cemiyeti deprem bölgesine geldi ve bizlerin yanında olduklarını gösterdiler. Sayın Nazmi Başkanımızdan bizler çok şey öğrendik. Ekibiyle birlikte bizleri onurlandırdılar" diye konuştu.

AGC BAŞKANI DİŞKAYA: DEPREMİN SORUMLULARI OLMASI LAZIM

Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya, Malatya'da düzenlenen eğitim seminerine Adıyaman'dan katıldıklarını belirterek "Malatya'da ki gibi Adıyaman'da yıkıldı, Konteynır da gazetecilik yapıyoruz. Seçimlerden sonra konteynırları kaldıracaklarını bildirdiler yenibir yer arayışındayız. Depremlerde 12 gazeteciyi kaybettik, Acımız ve yaralarımız çok büyük. Ancak bu yıkımlarında sorumluları olması lazım. Sorumlu yok, bu nasıl olur. Devletimiz konuya eğilsin" diye konuştu. 

Seminer iki oturumda gerçekleşti. Oturum başlıkları ise;

Gazeteci Eğitmen Deniz Ayas, Habercilik ve internet haberciliği hakkında atölye çalışması yaptı. Gazeteci Kenan Şener ise etkili haber yazma pratikleri yaparak seminer verdi. .

Birçok gazetecinin ve Malatya İnönü Üniversitesi iletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencilerininde katıldığı seminerde haqbercilik konularından uygulamalı eğitimler verildi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.