ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya Gazeteciler Cemiyeti ödül aldı

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonuna bağlı Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (GGF) tarafından düzenlenen geleneksel gazeteciler teşvik ödülleri sahiplerini buldu. Malatya Gazeteciler Cemiyeti deprem süresince yapmış olduğu çalışmalar nedeniyle Ödüle layık görülürken Hatay ve Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyetleri de ödüle layık görüldü. 

11 Ocak 2024 10:38
Malatya Gazeteciler Cemiyeti ödül aldı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde Anadolu İnternet Gazeteciler Federasyonu ve Gaziantep Basın Cemiyetinin ev sahipliğinde,  Gaziantep Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen ödül törenine Gaziantep  Vali Yardımcısı İlker Eker, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Eyüp Özkeçeci, CHP Gaziantep Milletvekilleri Melih Meriç ve Hasan Öztürkmen, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Gaziantep Üniversitesi İletişim Fakültesi yöneticileri ve öğrenciler ile Bölge illerinin Gazeteciler Cemiyet Başkanları katıldı. 

GGF Ödül töreninde bu yıl depremin gölgesinde yapılan ödül töreninde önemli mesajlar verildi. Vali Yardımcısı İlker Eker, gazetecilerin toplumu yönlendirmede çok önemli bir görevi ifa ettiklerini belirtirken, CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, tutuklu gazetecileri gündeme getirdi. Gaziantep Milletvekili Eyüp Özkeçeci doğru, tarafsız, ilkeli habercilik yapın derken, Melih Meriç, örgütlülüğün önemine değindi. Gaziantep Üniversitesi Rektörü kısa bir sunum yaparak “Gaziantep Üniversitesindeki yaptığı çalışmaları anlatarak 56 bin öğrencimiz var” dedi.

Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (GGF) Başkanı Mehmet Çelik ‘İdarecilerle ortak paydamız vatandaş ve hizmet’ derken, Gaziantep Basın Cemiyeti Başkanı Arif Kurt, ‘Gazetecilik meslek kanunu ve gazeteci derneklerinin oda statüsüne kavuşturulması gerektiğini dile getirdi. Bu yıl deprem bölgesindeki Cemiyetleri ödüle layık gördüklerini belirten Çelik ve Kurt “Malatya Gazeteciler Cemiyetimiz, Hatay Gazeteciler Cemiyeti ve Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti önemli işler yaptı. Malatya Cemiyetimizin çalışmalarını dikkatle takip ediyoruz” dediler.  

Malatya Gazeteciler Cemiyetine Ödül

Depremden en çok etkilenen Hatay, Malatya ve Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyetleri özel ödüle layık görüldüler. Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, Cemiyete verilen ödülü alarak GGF ve Gaziantep Basın Cemiyetine ve bölge Cemiyet başkanlarına teşekkür etti. Deprem döneminde Gazeteciler Federasyonlarının dayanışma içerisinde hareket ettiğini belirterek Malatya Gazeteciler Cemiyetine verilen bu ödülü anlamlı bulduğunu söyledi. MGC’ye ödülünü Gaziantep Milletvekili Melih Meriç verdi.

EKER: GAZETECİLER ÇOK ÖNEMLİ BİR GÖREV YAPIYOR

Vali Yardımcısı İlker Eker, 2023 yılında büyük bir afet yaşadığımızı belirterek şunları söyledi:”Umarım 2024 yılı çok iyi geçerde bize 2023 yılını unutturur. Gazeteciler çok önemli bir görev yapıyor. Cansız bedeni kıyıya vuran Ayla bebeği tüm dünyaya duyurdunuz, depremde ölen kızının elini bırakmayan baba Türkiye’yi ağlattı. Hüzünleri olduğu gibi sevinçleri de paylaşıyoruz. Gazeteciler toplumu yönlendirmede çok önemli bir görevi ifa ediyor. Gününüzü kutluyorum.”

ÖZTÜRKMEN:63 GAZETECİ TUTUKLANDI

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı. Öztürkmen, “Gazeteciler sadece muktedirlerin, iktidarın yöneticilerinin söylediklerini yaptıkları öven değil aynı zamanda halkın sorunlarını, güç sahiplerinin yaptıklarını da halk adına halka göstermektir. Ülkemiz maalesef 186 ülke arasında dünya basın endeksinde 168. Sırada. Bu sene Bin 273 gazeteci hakim önüne çıkarıldı, 63 tanesi tutuklandı. Bunlar terörist değildi, bunlar hükümeti devirmeye çalışmadılar. Halk adına, halkın görmesi gerekenleri halka gösterenlerdi. Bu nedenle de sadece iktidarın güzellemesi değil, halkın beklentilerini, halkın sorunlarını da dile getiren gazetecilerin gazeteciler gününü kutluyorum” dedi.

MERİÇ: ÖRGÜTLÜ OLMAK ÖNEMLİ

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç de Gazetecilerin günlerini kutladı. Meriç, “Örgütlü olmak bambaşka bir yapı. Bende oda başkanlığından geldim ama örgütlü olmanın karşısında kim duruyorsa, hangi sektör olursa olsun birlik beraberlik içinde her sektör kendi sorununu çözmek zorunda. Eleştiri kimsenin hoşuna gitmiyor. Ama hayat böyle değil. İyiyi duymak hoşunuza gittiği gibi kötüleri de duymak ve bundan feyz alıp kendinizi düzeltmekte bir yaşam felsefesi olmalı. Çünkü hayat hem çok kısa hem çok uzun. Önemli olan ilkeli olmak. Bu arada Mahsum beye sesleneyim, bizim çok kıymetli bir hem şehrimizsiniz. Mardin’e çok yatırım yapıyormuşsunuz. Gaziantep üniversitesine de yatırım yapın” dedi.

ÖZKEÇECİ:TÜRKİYE BİR HUKUK DEVLETİ

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Eyüp Özkeçeci de, artık kiloyla gazete devrinin bittiğini, dijital döneme adım atıldığını belirtti. Özkeçeci, “Gençlik yıllarımda tek iletişim aracımız gazetelerdi. Kiloyla gazete gelirdi. Nereden nereye geldik. Gazetecilik, doğru habercilik çok önemli. Doğru, ilkeli, tarafsız haberleri sizler sayesinde öğreneceğiz. Kıymetli vekilim içeride bazı gazeteciler var dedi. Türkiye bir hukuk devletidir. Kimse gözünün üzerinde kaşın var diye tutuklanamaz, içeriye alınamaz, sorgulanamaz. Bir yaptığı var ki sorguya alınıyor ve içeriye alınıyor. Buradan sayın Cumhurbaşkanıma saygılarımı ve sevgilerimi iletiyorum. Mesleğinizi en iyi şekilde yapın. Doğru ve okunur haber yapın. Sadece gazeteciler iktidara değil muhalefete de bakarlar. Muhalefet ne yapıyor onları da inceliyorlar, incelemek zorundalar. 22 yıldır Ak parti iktidarda hep doğruları yaptı, yapmaya da çalışacağız. Muhalefette doğruları yapacak ki iktidarı yönlendirecektir, yapıcı muhalefet baş tacıdır her zaman.”

ÖZAYDIN HİZMETLERİNİ ANLATTI

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın da, kısa bir sunum yaptı. Özaydın “Gaziantep Üniversitesi izlenen bir üniversite. Üniversitenin çıtası yüksek. 3 yıl oldu, kapıdan başladık, isimsizdi. Demirden yapılmıştı, Gaziantep’e yakışmıyordu. İsim verdik, Şehitkamil, Karayılan diye. Protokol girişi yaptık. Çocuk hastanemizi açtık. Acil travma yanık hastanemizi yapıyoruz gelecek sene açacağız. Dünyanın en lüks böbrek hastanesini yaptık. 60 yataklı onkoloji hastanesini açacağız. Obezite merkezi kurduk.” Dedi.

ÇELİK:ORTAK PAYDAMIZ VATANDAŞ VE HİZMET

Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (GGF) Başkanı Mehmet Çelik, gazetecilerin hizmet yapanları kamuoyu adına kontrol ettiğini söyledi. Çelik, “Eksik hizmetler varsa haberlemizle idarecilere duyuruyoruz. Ortak paydamız vatandaş ve hizmettir. Tüm Gazetecilerin günlerini kutluyorum. Bu arada Gaziantep bir dünya kenti ekonomiyle, sanayisiyle örnek alınacak bir kent” dedi.

KURT:GAZETECİLİK MESLEK KANUNU ÇIKARILMALI

Gaziantep Basın Cemiyeti Başkanı Arif Kurt, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı. Asrın felaketini yaşadığımızı, gazetecilerin de bu zor koşullarda görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını söyledi. Kurt, Gazetecilik meslek kanunu çıkarılması gerektiğini belirterek, ayrıca Gazeteci derneklerinin oda statüsünde örgütlenmesini istedi.

Daha sonra bölge illerinden, haber, röportaj, Fotoğraf, Haber Program gibi dallarda ödüle layık görülen ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Gaziantep'e gelen Gazeteciler Gaziantep, Valiliği, Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğünü ziyaret edip, Gaziantep Panorama Müzesi ile GaziantepÜniversitesi Bilim Merkezini gezdi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.