ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Hukuk Fakültesi'nde İlk Açılış Dersi Verildi

İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı ilk açılış dersi, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürü Hakan Öztatar tarafından gerçekleştirildi. 

21 Aralık 2023 04:11
Hukuk Fakültesi'nde İlk Açılış Dersi Verildi

Hukuk Fakültesi’ndeki açılış dersinde, Malatya Baro Başkanı Onur Demez, Elazığ Baro Başkanı Melih Efe, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Akdemir, Adalet Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Murat Buğra Tahtalı ve akademisyenler hazır bulundu.

Derste ilk olarak İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin tarihi, alt yapısı, akademik personeli ve yapılan akademik çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği açılış dersinde “Türkiye’de Arabuluculuğun Gelişimi ve Arabuluculuk Kurumunun Türk Hukuk Dünyasına Etkisi” başlıklı konu işlendi.

Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürü Hakan Öztatar, katılımcılara öz geçmişinden bahsederek şöyle devam etti:

“Sizler hedeflerinizi büyük tutun. Ben mülakat heyetindeyim. İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin başarısını görüyorum. Fakültedeki hocalarımızı bu anlamda kutlarım. Şunu da gururla söyleyebilirim İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan arkadaşlar mülakatları kazanıyor.”

Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra hukuk alanında diğer meslektaşlarınızdan bir farkınız olsun diyen Öztatar, öğrencilere yüksek lisans yapmaları gerektiğinin altını çizdi.

Öztatar “‘Hukuk alanında daha kaliteli ne yapabilirim?’ konusunda kendinizi geliştirin. Dil artık kaçınılmaz bir şey. Dünya artık global bir köy. İngilizce şart. Hukuk dili Almanca olduğundan ikinci dil olarak da Almanca olabilir.” dedi.

Türkiye’de arabuluculuk sisteminin gelmesiyle birlikte çok kapılı adliye sistemine geçildiğini ifade eden Hakan Öztatar, tek bir sonuca bağlı kalınmaması ve alternatif sonuçların olması gerektiğini vurguladı.

Arabuluculukla dostane çözümler bulmayı hedeflediklerini belirten Öztatar “Arabuluculuk insanların sorunlarını barışçıl bir şekilde de çözme yöntemidir. 14 Kasım 2013 tarihi bizim için önemlidir. Bu tarihten itibaren Türkiye’de arabuluculuk var. Aslında arabuluculuk bizim tarihsel kökenimizde de var. Osmanlı Devleti’nde arabuluculara ‘muslihun’ denirdi. Bakıldığı zaman sistem bize uzak değil ancak modern anlamda bu sistem, 1970 yılında Amerika’da başlamıştır.” ifadelerinde bulundu.

Son olarak Tatar, öğrencilere arabuluculuk dersi almaları gerektiğini ve meslek hayatları boyunca arabuluculuğun karşılarına çıkacağını söyledi.

Açılış dersinin sonunda Hakan Öztatar öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdı. Daha sonra da Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek ile Prof. Dr. Bünyamin Akdemir tarafından Hakan Öztatar’a çiçek, plaket ve hediye takdim edildi.

Haber: Leylanur Çelik

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.