ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Yerli ve Milli Projelerin Maketleri Görücüye Çıktı

İnönü Üniversitesi Temel Eğitim Topluluğu tarafından Yerli Malı Haftası kapsamında “Türkiye Yüzyılının Harikaları” adlı sergi açıldı. 

20 Aralık 2023 05:28
Yerli ve Milli Projelerin Maketleri Görücüye Çıktı

Yaşam Merkezi’nde açılışını İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ın gerçekleştirdiği sergiye Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nusret Akpolat ve Prof. Dr. Abdülkadir Baharçiçek, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Nihat Şad, Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Gömleksiz,  Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Hakan Tunç, akademik personel ile öğrenciler katıldı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Malatya Havalimanı Müdürü Serdar Akyüz’ün Türk Savunma Sanayisinde üretilen projelerin maketlerinden oluşan ilk kişisel koleksiyonu, Temel Eğitim Topluluğu’nun önderliğinde beğeniye sunuldu.

Aralarında Anka İnsansız Savaş Uçağı, Atak Helikopteri, Bayraktar Kızılelma İnsansız Hava Aracı, Bayraktar Akıncı İnsansız Hava Aracı, HÜRJET, TCG Anadolu Gemisi, Sondaj Gemisi gibi Savunma Sanayisinin gurur veren 250’ye yakın projesini ziyaretçiler ilgiyle takip etti.

Sergide konuşan Temel Eğitim Topluluğu Danışmanı Arş. Gör. Zeynep Kısak aktif bir topluluğa sahip olduklarını belirterek sergiye emek veren topluluk üyelerine teşekkür etti.

Serginin açılış sürecine de değinen Zeynep Kısak “Öğrencilerimiz ‘Yerli Malı Haftası’ denilince akıllara kuruyemiş, mandalina gelmesinden yakındı. Bize yerli ve milli ürünlerimizin sergilenmesi gerektiğini söylediler. Bizler de Eğitim Fakültesi’nden Doç. Dr. Hasan Aydemir ve Türk Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Fevzi Şahin’in katkılarıyla DHMİ Malatya Havalimanı Müdürü Serdar Akyüz’e ulaşarak kişisel koleksiyonunda bulunan yerli ve milli ürünlerimizin maketlerini sergilemek için talepte bulunduk. Yerli Malı Haftası’na böyle bir farkındalığı kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Devletimizin 100. yılında böyle bir yerli malı haftası çok onur vericidir.” ifadelerini kullandı.

Topluluk Başkanı Esma Eren ise sergiden herkesin keyif almasını dileyerek hocalarına teşekkür etti.

Haber: Başak Aslantaş-Burcu Ülkü

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.