ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Doç. Dr. Özgür Eken COST Programına Seçildi

İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Eken, European Cooperation in Science and Technology (COST) Programı’na girmeye hak kazandı. 

20 Aralık 2023 23:51
Doç. Dr. Özgür Eken COST Programına Seçildi

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Doç. Dr. Özgür Eken, COST programına kabul edildiği için mutlu olduğunu ifade ederek bu platformda Türkiye’yi temsil etmenin gurur verici olduğunu dile getirdi. Programla birlikte araştırma imkânlarının daha da artacağına değinen Özgür Eken, uluslararası bilim topluluğu içindeki araştırmacılarla işbirliği içerisinde bilimsel araştırmalarına devam edeceğini ifade etti.

Özgür Eken, COST programına kabulü öncesi bilimsel çalışmalarında uluslararası bir üne sahip ve H indeksi 50'nin üzerinde olan akademisyenlerle Portekiz, İspanya, İngiltere, İtalya, Romanya, Arabistan, Sırbistan ve Polonya gibi çeşitli ülkelerden gelen araştırmacılarla birlikte çalışmalar gerçekleştirdi.

2023 yılında SCI, Expanded gibi önemli bilimsel indekslerde 18 yayın yaparak önemli bir başarı yakalayan Eken, COST programına kabulüyle Avrupa bilim topluluğu tarafından büyük takdir gördüğünün bir kanıtı oldu. Ayrıca Eken'in bu başarısı bilim dünyasında İnönü Üniversitesinin uluslararası temsilini güçlendirirken gelecek nesiller için de ilham verici bir örnek teşkil ediyor.

Avrupa'da bilim ve teknoloji alanında işbirliğini teşvik eden bir platform olan COST Programı, farklı ülkelerden gelen araştırmacıları bir araya getirerek bilimsel ve teknolojik gelişmelerin sınırlarını genişletmeyi hedefliyor.

İNÜHABER MERKEZİ

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.