ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Ziraat Mühendisleri Oda Başkanlığına Çiçek Seçildi

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Malatya Şubesi Olağan 6. Genel Kurul toplantısı yapıldı. Toplantı sonrası yapılan oylamada ise Mevcut Başkan Fevzi Çiçek, oda başkanlığına yeniden seçildi. 

10 Aralık 2023 09:29
Ziraat Mühendisleri Oda Başkanlığına Çiçek Seçildi

Malatya Ticaret Borsası Toplantı salonunda yapılan kongre de konuşan Ziraat Mühendisleri Oda Başkanı Fevzi Çiçek, Konuşmasında, şunları söyledi:

"Odanın faaliyetlerinde 11 Aralık 2021 tarihinden göreve gelmiş, bu güne kadar çalışmalarını yürütmeye devam etmiştir. Faaliyetlerinde ülkemizin bölünmez bütünlüğünün korunmasını her türlü menfaatin üstünde tutmuştur. Bunun yanında kuruluş amacı gereğince Zor bir süreç yaşıyoruz. Gerek yaşamız olduğumuz deprem, genelde ülke tarımını, tarımsal varlıklarının korunması, üretimin devamlılığını sağlayarak kendine yeter bir tarımsal üretim sağlanması hedefinde, özelde ise oda üyesi olan ve olmayan tarımla uğraşan arkadaşlarımızın özlük haklarının korunması, çalışma şartlarının iyileştirilmesi, istihdamının sağlanması, mesleğimizle ilgili her türlü hukuki ve reel konuların, olası olumsuzlukların baştan giderilmesi konusunda görüş, öneri ve çalışmalar yapmayı kendisine asli vazife olarak görev edinmiştir. Bu kapsamda 2021 yılı Aralık ayından itibaren gelmiş olduğumuz görevde gerek 2 yıllık görev süresinde, gerek se de meslek paydaşlarımız ve kamu kurumları ile görüşmelerimiz oldu" ifadelerine yer verdi.

Odalarla Ortak Çalışmalarımız Oldu

Çiçek sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Odamız bünyesinde Ziraat Mühendisliği, Su Ürünleri Mühendisliği, Tütün Teknoloji Mühendisliği ve Balıkçılık Teknolojileri Mühendisliğinin tamamını kapsamaktadır. Bu nedenledir ki Odamızın hitap ettiği kitle oldukça geniştir. Dolayısı ile gerek meslek grubu olarak gerekse de mesleğin icrasının baş aktörü çiftçilerimiz olarak akabinde ise gıdanın temelini oluşturan tarımsal üretim olması nedeni ile bütün canlılar aslında direk ya da dolaylı olarak faaliyet alanımızın içinde yer almaktadır. Bizlerde görevimizin bilincinde olduğumuzdan çalışmalarımızı bu kapsamda genişleterek ve faaliyetlerimizi buna göre gerçekleştirmeye çalıştık. Yaptığımız faaliyetler içerisinde Bilindiği üzere İlimizin öncelikli ekonomik ve sosyal gündemi Kayısı başta olmak üzere tarım olması nedeni ile görev süremiz boyunca ilimizde faaliyet gösteren Görsel, Yazılı ve internet basın-yayın temsilcileri ile sıkı diyaloglarımız sürdürerek doğru bilgilendirme, güncel konuların ifade edilmesi, çiftçilerimize rehberlik edilmesi konularında çalışmalarını aksatmadan yürütmüştür. TMMOB’un İlimizde bulunun bileşenleri arasında yürütülmekte olan İl Koordinasyonu faaliyetlerine katılarak gündem ve şehrimizin genel sorunları ve çözüm önerileri ile çalışmalarına aktif katılım sağlayarak görev almıştır."
 

Odalarının birçok komisyonlarda görev aldığını belirten Çiçek,

"Toprak Koruma Kurulu, Tarımsal Danışmanlık İl Teknik Komitesi, Hal Hakem Heyeti, Kent konseyi, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu gibi birçok komisyonlardaki görevlerini ifa etmeye bu komisyonlarda tarım topraklarının korunması, meslektaşlarımızın özlük hakları, tarımsal üretimin sürdürülmesi ve pazarlanması gibi birçok konuda görüş öneri ve çalışmalar yürütülmüştür. İlimizde bulunan Ziraat Fakültesi öğrencilerinin mesleğimize olan ilgi ve ilişkisini artırma, mesleğimizi sevdirme ve sahaya hazırlama konularında çalışmalar yapmak üzere GENÇ -ZMO kurulmuş ve öğrencilerimizle olan diyaloglarımız artırılmıştır. Bütün bunların yanında kanunla ve yönetmeliklerle tarif edilen görevlerimiz, Genel Merkezimiz ve diğer Şubelerle olan diyaloglarımız ve faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edilmiştir. Çeşitli konularda Genel merkezimize raporlamalar yapılarak görüş ve önerilerde bulunduk" dedi.

Asrın felaketi olarak tarif edilen Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremi ile İle Malatya'nın da içerisinde bulunduğu 11 İl etkilendiğini ve 50 binin üzerinde can kaybı olduğunu belirten Çiçek, "Yerleşim yerleri tarifi zor hasarlara maruz kalmıştır. Bu süreçte gerek insani gerekse de mesleki olarak hemşerilerimizin yanında yer alarak, enkaz altında kalan tarım alet makine, tarım ürünleri ve üretim tesislerinin hasar tespitleri, hayırseverlerden gelen yardımların dağıtımı, meslektaşlarımızın bize iletmiş oldukları sorun ve ihtiyaçlarının imkanlar ölçüsünde karşılanmasında aktif görev aldık. Görev süremiz boyunca bütün üyelerimize, Odamız üyesi olmayan ancak her türlü çalışmamızda yanımızda yer alan meslektaşlarımıza, Kurum, kuruluş ve STK’lara, TMMOB bileşenlerine çalışmalarımızda ki desteklerinden dolayı ayrı ayrı teşekkür eder, yeni göreve seçilecek yönetime aynı destek ve katkılarınızı bekler, genel kurulumuza katılımınızdan dolayı teşekkür eder, saygılar sunarız” diye konuştu.

Mali Durum Raporu çizelgesi okunmasının ardından yapılan oylamada tek aday olarak katılan Fevzi Çiçek yeniden güven tazeledi. Yönetim Kurulu üyeliklerine Fevzi Çiçek, Kadir Öztürk, Ekrem Öztürk, Eyüp Tekir, Ebubekir Bübek getirildi. Üst delege üyeliklerine ise Fevzi Çiçek, Arif Karaca, Eyüp Tekir, Badin Kılıç seçildi.

Haber:Sonsöz Gazetesi-Abdulvahap Kaygusuz

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.