ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatyaspor Lİder Bingölspor'a 'Dur' dedi: 1-0

Bölgesel Amatör Lig 11. Gurupta zirve mücadelesi veren Malatyasopor, lider 12 Bingölspor'u liderlikten etti. Karşılaşmayı 1-0 kazanan Malatyaspor, zirve hesaplarını alt üst ederken, Bingölspor taraftarları maçtan sonra Malatyaspor taraftarlarına saldırarak biri polis 4 taraftarı yaraladı. 

10 Aralık 2023 02:22
Malatyaspor Lİder Bingölspor'a 'Dur' dedi: 1-0

Hakemler:  Hasan Uyduran, Mustafa Sert, Ali Rıza Güçlü

Malatyaspor: Ali Rıza, Mert, Sefa, Erhan, Deniz, Gökhan, Mert, Furkan, Serdar, Gökhan, Deniz

12 Bingölspor :Zülküf, Semih ,İlyas, Emrah, Hakan, Zeki, Murat, Selim, Umut, Bilal

GOL: 40. Dk. Deniz (penaltıdan)

Bölgesel Amatör Lig 11. Gurupta mücadele eden Malatyaspor, haftalardır liderlik koltuğunda oturan 12. Bingölspor'u 40. Dkikada Deniz'in penaltıdan attığı golle sahadan 1-0 galip ayrılarak rakibini liderlikten etti. Liderliğe E. Ulalarspor'u deplasmanda 3-2 mağlup eden Yozgat Belediye Bozokspor yükseldi.

Maçın ardından çılgına dönen Bingölspor taraftarları Malatyaspor taraftarlarının bulunduğu tribünü taş yağmuruna tuttu.

Takımın 8 hafta sonra yenilmesini hazmedemeyen Bingölspor taraftar grubu, Futbolda görmek istenmeyen saldırıyı gerçekleştirdi. Öfkeli kalabalık önce sahaya yabancı cisim attı, sonra ise kadın ve çocukların bulunduğu tribün ve kalabalık alana taşlı saldırı yaptı.Bingöl taraftarının yaptığı bu saldırıda biri Malatayspor Yedek Kalecisi Muzaffer Dolu, biri kadın, biri polis memuru olmak üzere 4 kişi yaralandı. Olayların büyümesiyle birlikte Polis biber gazı ile müdahale ederek Bingölspor taraftar guruplarını dağıttı. 

Olay büyük üzüntü yaratırken Malatya Bingöllüler Derneği Genel Sekreteri M.Sait Güneş, Bingöl taraftarlarının yapmış olduğu çirkin saldırı ile ilgili açıklama yaptı. Güneş, "Bugün oynanan karşılaşmada Futbolda görmek istemediğimiz bir olay yaşanmıştır. Karşılaşmada saldıran 30-50 kişinin yaptığı davranış bütün Bingöl ile ilişkilendirilemez. Bizler Malatya’da yaşayan 35 bini aşkın Bingöllü olarak bu saldırıyı kınıyoruz. Malatya ile Bingöl arasındaki dostluk ezelde olduğu gibi ebette de devam edecektir. Saldırıda yaralanan kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, Futbolda bu tarz olayların yaşanmaması için temennilerimizi iletiyoruz” dedi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.