ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Fidanel, Yeşilyurt'u Ayağa Kaldıracak Projelerini Açıkladı

Yeşilyurt Belediye Başkan Aday adayı Mimar Yunus Emre Fidanel, “Yerinde dönüşüme engel olan teknik sorunları kurduğumuz ekiplerimiz ve hazırladığımız projelerimizle çözerek vatandaşlarımıza Hibe ve Kredi desteği haricinde maddi külfet oluşturmadan evlerine yeniden kavuşturacağız.” dedi. 

08 Aralık 2023 06:38
Fidanel, Yeşilyurt'u Ayağa Kaldıracak Projelerini Açıkladı

AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkanı Yunus Emre Fidanel Malatya Gazeteciler Cemiyeti ve Yeni Malatya Gazetesini ziyaret etti. Ziyareti sırasınd aprojelerini açıklayan Fidanel, çalışmalarını sürdürüyor.

Vatandaşımızın cebinden ekstra para çıkmadan yeni evlerine kavuşturacaklarını belirten Mimar Fidanel, mevcut bir binanın inşaat bilgileri üzerinden yaptığı projede daire sayısı 48 olan bir bina için 220 metrekarelik alanın toplam inşaat alanının 10560 metrekare olduğunu 1.5 milyon TL hibe ve kredi desteği sağlandığını toplamda ise 72 milyon TL tutarında hibe ve kredi kullanılabileceğini belirtti.

Daire alanının metrekare olarak düşürüldüğü takdirde yani 220 metrekareden 132 metrekareye çekildiğinde daire sayısının 48’den 80 e çıkacağını belirten Mimar Fidanel yapı satış fiyatının 3.5 milyon Tl olacağını ve toplam satıştan kazanılacak tutarın ise 112 Milyon TL olacağını söyledi.

Bu durumda hibe, kredi ve fazla daireden kazancın 184 Milyon TL olacağını söyleyen Mimar Fidanel, Yapı maliyetinin yaklaşık 19 Milyon 52 Bin TL olacağını ve 4 milyon 480 bin TL kazanç edileceğini ifade ederek vatandaşımız cebinden para harcamadan kendi evlerinde oturmaya devam edebileceğini söyledi.

Yeni Ticari Alt Merkezler ve Sosyal Yaşam Alanlarının Oluşturulması

Yeşilyurt ilçesini bir cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini belirten Mimar Fidanel “Huzurlu ve güvenli yeni yaşam alanları ve yeni alt ticari merkezler oluşturarak ekonomimizi canlandırıp, Yeşilyurt’umuzu yaşanabilir cazibe merkezi haline getirecek modern ve geleneksel mimari eserler üreteceğiz” şeklinde konuştu.

Kültürel Yapılarımızın Ayağa Kaldırılması

Kültürel yapıların önemine dikkat çeken Mimar Fidanel “Yeşilyurt ilçemizde bulunan tarihi ve kültürel yapılarımızı profesyonel ekiplerimizle restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmalarımızla aslında uygun olarak yeniden ayağa kaldırıp gelecek nesillere taşıyacağız.” dedi.

Tarım Alanlarının Korunması ve Yeni İmar Çalışması

Yeşilyurt ilçesinde tarım alanlarını fazlalaştıracaklarını ifade eden Mimar Fidanel “Tarım alanlarımızı koruyarak sağlam ve yatay mimari esas alınarak müstakil yapılaşmanın önünü açacak yeni imar planlarımızı hazırlayacağız” diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.