ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Selahattin Gürkan Yeniden Yola Çıktı

Vahap GÜNER Yazdı 

27 Kasım 2023 00:50
Selahattin Gürkan Yeniden Yola Çıktı

Yerel seçimler öncesinde siyasi partiler adaylarını belirlemek için çalışmaya başladılar.
Adayların müracaatlarını alan AK parti adaylarını temayül adını verdiği bir ön seçime tabi tutuyor. Ancak sonucu açıklanmayan bu tercihe fazla ayak uyduranda, itibar eden de, kesin aday bu olur diyende yok. AK Partide tüm kararların Ankara'da alınacağı biliniyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı 2019 seçimlerinde saf dışı bırakmayı amaçlayan AK Partideki muhalif gurupların gücü azalsa da, yine "Gürkan'la olmaz" diyerek bilinen yöntemlerine başvurmalarını dikkatle izliyoruz.
AK Partinin Gürkan karşıtları, Başkanın yaptığı hizmetleri eleştirmiyor, bu konuda söyledikleri bir tek söz yok.
Mesela şunları hiç sormuyorlar:
Kayısı Ticaret Merkezini niye yaptınız, 100. Yıl Parkına neden gerek vardı, bu kadar parayı buraya neden gömdünüz,  Beton Santrallerini niye yaptınız, vatandaşı beton santrallerinin fahiş fiyatından niye kurtardınız, Asfalt şantiyelerini niye kurdunuz, Esenlik Marketleri iflasdan neden kurtardınız, İlçe ve köy yollarını niye yapmadınız, Su sorununu niye çözmediniz, Halk ekmeği hala neden 4 liradan satıyorsunuz, Yemek Fabrikasını neden yaptınız, Yeni bir Ekmek fabrikasına neden gerek duydunuz, İnderesi Gençlik Merkezini neden yapıyorsunuz, Kayısı Deposuna neden gerek vardı, Orduzu Pınarbaşında Spor Kompleksini neden yapıyorsunuz?
Ticaret Lisesini yıkıp yerini neden Meydan yaptın demiyorlar..
Bir zamanlar öğrencisi olduğun Atatürk Lisesini yıkıp yerine Kütüphane binasını niye yaptın, neden bu okulu yapmadın diye de sormuyorlar.
Şehit Kemal Özalper Endüstri Meslek Lisesinin yerini Millet Bahçesi yapmak için Malatya'yı nasıl Sanat Okulsuz bıraktın da demiyorlar.
Malatya'da Kentsel dönüşüme neden başlamadın, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığını neden kapattınız, Elazığ-Sivrice Depremini neden fırsata çevirmediniz, Malatya'da barınma sorunu var iken Altay Kışlasından alınan yere Özhan Sanayi Sitesini taşımanın da zamanı mıydı diye de sormuyorlar.
Malatya'da raylı sistemlere neden başlamadın, Trambüsü yaygınlaştıracağım diyerek raylı sistemleri niye engelliyorsun diye de soran olmadığı gibi konuşan da yok. 
En önemlisi de Büyükşehir Belediyesi olarak ihaleleri neden açık ve şeffaf olarak yapmadın diye soran birileri de yok
Vay efendim Selahattin Gürkan'ın şu yakını şöyleymiş, diğeri böyleymiş. Şu şunu yapmış bu bunu yapmış. Dedikodudan ibaret yazma değeri olmayan basit iddialar. Vah efendim Gürkan AK partili değilmiş, ailesi Ak Partiden uzakmış.
Allah müstahakkınızı versin 10 Yıldır AK Partinin Belediye Başkanlığını yapan Başkana AK Partili değil demek akıl tutulmasından başka şey değildir.
Çıkın ortaya varsa bir iddanız konuşun, yoksa susun, ağzınızı da açmayın.
Geçin bu ayak oyunlarını...
5 Yıldır görev yapan Başkanlara neyi yaptın neyi yapamadın diye sorulur, yaptıkları ve yapamadıkları sorgulanır. Bunu yapmıyorsanız sizin derdiniz başka, sizin meseleniz bağcıyla, bizim derdimiz üzümle. Varsa eleştiriniz yapınız bizlerde hak verelim. 
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı yakından takip eden, projelerini bizzat incelemeye çalışan biri olarak tespitlerimi buradan yazdım, yazmaya da devam ediyorum.
Eleştirdiğim yönleri de vardır. Ancak Gürkan yaptıklarını anlatmakla yetinmiyor, yaptığı hizmetleri birde yerinde gösteriyor, görenlerde anlata anlata bitiremiyor. Devasa Kayısı Pazarını, Buğday Pazarını, 100. Yıl Parkını, İndere Gençlik Merkezini, Orduzu'yu, Beton Santrallerini yerinde gösteriyor, görenlerde alkışlıyor, niye, nedendir diye de sorgulanmıyor.
Yukarıda yazdığımız hizmetlere bir eleştiri yoksa da demek ki Selahattin Gürkan doğru olanı yapmıştır. Yanlış olsaydı birileri çıkar konuşurdu, olmadığına göre yapılan hizmetler yerinde olmuştur, iyi ki de yapılmıştır.
Çok önemli bir özelliği vardır Sayın Gürkan'ın ayrım yapmıyor, her bölgeye her kesime hizmet götürüyor, vatandaşa dokunuyor.
CHP'li Arguvan, Hekimhan, Arapgir ve YRP'li Akçadağ Belediye Başkanları, Büyükşehir Belediyesinin ilçelerine yaptığı yatırımları öve öve bitirmemektedir. Arıtma Tesisini yaptı, yolları asfaltladı, alt yapıyı yeniledi, Su sonunu çözdü, ulaşıma ağırlık verdi diye de anlatıyorlar.
Cem Vakfı, Hacı Bektaş Veli Vakfı, Zeynel Abidin Vakfı ve diğer Alevi Dernek ve Kültür Merkezleri de Selahattin Gürkan'dan övgüyle bahsetmekte, ayrım görmediklerini ve destek gördüklerini ifade etmektedirler. Ermneni Vakfı da, Çavuşoğlu Kilisesi ve Venk Şapeli onardığı için Başkanı kutlamıştır.
Yaptıkları hizmetlere yönelik eleştirilerimizde olsa Başkan Gürkan sonuç itibariyle başarılı olmuştur. Bu nedenle AK parti içerisinde bulunan bazı gurupların dışında Malatya genelinde en yüksek oyu alacak bir aday konumuna gelmiştir.
MHP'nin tam desteğini alan, CHP ve İYİ Partililerinde destek vereceği şimdiden belli olan Selahattin Gürkan bir kez daha yola çıkmıştır.
Kararı elbette ki Partisi verecektir. Ancak bizim öngörümüz Gürkan'ın AK Partinin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağıdır.
Bu nedenle de Gürkan'ın yerel seçimlere girerken Malatya'yı yeniden ayağa kaldıracak Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığını yeniden kurarak, Çevre Yolu altından başlayarak Kentsel dönüşüme öncülük etmesi ilk işi olmalıdır. Çevre yolu altını Ankara'nın Çukurambar semti gibi yeniden düzenlemeli, kentsel dönüşümü en iyi uygulayan Başkan olmalıdır.
İkincisi Trambüs sevdasından vazgeçerek, Malatya'yı Raylı Sistemlerle buluşturmak için ilk adımları atmalıdır.
Malatya'yı yeniden ayağa kaldıracak ekibini biran önce oluşturmalıdır.
Malatya'da barınma ilk sorun olduğuna göre, Esenlik Şirketini Marketçilikten çok Konut Üretmek üzere asli görevine yönlendirmelidir. Esenlik de Sosyal konutlar başta olmak üzere konut üretimine başlamalıdır.
AK Partinin işi Gürkan'ın adaylığıyla çok kolaylaşırken, muhalefet partileri için zor dönem başlamıştır. 
Başkan Gürkan'a yolun açık olsun diyoruz...


 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.