ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Yeni Malatya Stadının yerini Belediye göstermiş!

Şehrin dışına yapıldığı için büyük tepkilere neden olan Yeni Malatya Stadyumu için açıklamalarda bulunan dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, yerin Büyükşehir Belediyesi tarafından gösterildiği söyledi. Kılıç, o dönem ihaleyi alan firmanın yüksek maliyetten dolayı battığını açıkladı. 

27 Kasım 2023 02:50
Yeni Malatya Stadının yerini Belediye göstermiş!

Gençlik ve Spor Eski Bakanı ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Yeni Malatya Gazetesi ve Malatya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. 
Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner'in sorularını yanıtlayan Kılıç, Yeni Malatya Stadyumu'nun yeri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
11 Mayıs 2012’de temeli atılan Yeni Malatya Stadyumu, 16 Eylül 2017’de tamamlanmıştı. Yapım aşamasında ihaleci firmanın işi terk etmesi ve sonrasında yeniden ihale sonucu yapımına devam edilmesi o dönem kamuoyunda büyük tepkiye neden olmuştu. 
Stadyum ile ilgili tek sorun inşa sürecinin uzun olması değildi. Stadyumun konumu da hem futbolseverler tarafından hem de kamuoyu tarafından eleştiriliyordu.
O dönem stadyum yapılan tüm şehirlerde aynı sorunla karşılaşılıyordu. Stadyumlar şehirlerden koparılmış, şehir dışına taşınmaya başlanmıştı.
Dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bu konu ile ilgili ilk defa açıklamada bulundu.
Kılıç, Bakanlık yaptığı dönemde stadyum projeleri için Bakanlık olarak yerel yönetimlerden yer istendiğini, dönemin Belediyeleri tarafından inşa edilecek stadyum için yer gösterildiğini söyledi.
Yeni Malatya Stadyumu için gösterilen yer için; zeminin inşa için uygun olmadığını ve bu nedenle stadyum temelinde yüksek maliyetlerle fore kazık kullanıldığını ifade eden Kılıç, ihaleyi alan firmanın bu maliyetler nedeniyle battığını söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.