ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya Kürecik’te oturma eylemi yapılacak!

İsrail’in Filistin zulmünü engellemek için Malatya’da bulunan Kürecik Radar Üssü’nün kapatılmasını isteyen Malatya Kudüs Kardeşlik Platformu, 3 gün Kürecik Radar Üssü’nün bulunduğu alanda çadır kurup, kamp yapacak. 

23 Kasım 2023 07:13
Malatya Kürecik’te oturma eylemi yapılacak!

Gazze'deki İsrail vahşetine tepki büyümeye devam ediyor. Malatya Kudüs Kardeşlik Platformu Akçadağ’da bulunan NATO Kürecik Radar Üssü’nün kapatılması için 3 gün sürecek bir eylem planladıklarını duyurdu. 
Platform adına açıklama yapan HÜDAPAR Malatya İl Başkanı Mehmet İlker Dönmezer, 7 Ekim’den bu yana insanlık suçunun işlendiğini belirterek; ”Siyonist çeteler, Filistinli kardeşlerimizi alıkoyma, kaçırma, rehin alma, şehit etme, mal, mülk ve arazilerini gasp etmeye devam etmektedir. Bunun neticesinden milyonlarca Filistinli kardeşlerimiz yurtlarından ve topraklarından tehcir edilerek diasporaya uğramışlardır. Filistin'e yönelik Siyonist çetelerin işlemiş olduğu zulümlerin haddi ve hesabı yoktur. Siyonist rejim 7 "Ekim'den bu yana Gazze'de tüm dünyanın gözleri önünde büyük bir soykırım suçu işlemiştir. Siyonistler soykırım suçu işlerken, camileri, okulları, hastaneleri, sivil yerleşim yerlerini bombalamış, hiçbir ölçü, kural ve kaide tanımamıştır. Yapılan bu saldırılar neticesinde 22 Kasım tarihi itibarıyla Gazze'de 6 binden fazla çocuk, 4 bini kadın, 4 bin 532'sinin tamamına yakını silahsız erkeklerden oluşan sağlık çalışanı ve yardım görevlisi savunmasız 14 bin 532 masum insan şehid edilmiştir. Ve yine aynı şekilde Siyonistlerin saldırılarında yıkılan binaların enkazında veya cenazeleri sokaklarda kalan, 4 bin 700'den fazlası kadın ve çocuk 7 bin insan kayıp durumdadır. Siyonistler Gazze'de 47 günde 205 sağlık çalışanı, 25 sivil savunma görevlisini ve 64 gazeteciyi katlederken, 35 binden fazla savunmasız insanı yaralamıştır. Yaralı insanların yüzde 75'inden fazlasını kadın ve çocuklar oluşturmuştur. Gazze'de yaşanan bu vahşet ve soykırım basın ve medya aracılığıyla canlı yayınlanmış, tüm dünyanın gözleri önünde insanlığa savaş açılmıştır.” Dedi.
NATO Kürecik Radar Üssü’nün İsrail’e bilgi ve istihbarat sağladığını iddia eden Dönmezer, bu üssün kapatılması gerektiğini söyledi. Bu amaçla platformları tarafından Kürecik’te 3 günlük bir kamp kuracaklarını ve eylem yapacaklarını kaydeden Dönmezer; ”Bu soykırımı durdurmayan ve hatta destek veren ülkelerin liderleri dev miting ve protestolara maruz kalmış, mazlum Gazze halkının yanında yer alan halklar, Siyonist vahşeti telin etmeye devam etmektedir. Bu kapsamda biz Türkiye'de yaşayan halklarda Siyonist vahşeti telin ediyoruz. Siyonist işgal rejimine boykot uygulanması, Siyonistlerle ticari ilişkilerin kesilmesi ve radar üslerinin kapatılması konusunda Malatya Kudüs Kardeşlik Platformu olarak birlikte ortak basın açıklamaları, 'protesto gösterileri, yürüyüşler düzenlemeye devam ediyoruz. Herkesin malumu, Kürecik Radar sisteminin kurulumu ABD askeri personeli tarafından Şubat 2012'de tamamlandı. Radar istasyonunun kontrolü, NATO Komutanlığına devredildi. Kurulu radar, Siyonist işgal rejimine bilgi akışı sağlamaktadır. ABD'nin Siyonist işgal rejimine açıktan destek vermesi bilinen bir durumdur. ABD Siyonist işgal rejimine, Gazze'ye yapılan saldırılarda silah desteğiyle birlikte istihbarat desteği de vermiştir. Söz konusu istihbarat desteğini kendi elleriyle kurmuş olduğu ve ülkemizden bulunan Kürecik radar üssünden sağlamıştır. Bilginin ve istihbaratın en büyük silah olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Böyle zorlu bir süreçte Gazze'de İşlenen soykırım suçuna ortak olan ABD'nin bizim ülkemizde bulunan bu radar üssünü kullanması ve kardeşlerimizin şehid edilmesine seyirci kalamayız. Bu kapsamda, Siyonist işgal rejimine bilgi akışı ve istihbarat sağlayan Kürecik radar üssünün kapatılması veyahut Gazze'ye yapılan soykırım ve saldırılar durana kadar faaliyetlerinin durdurulması için oturma eylemi gerçekleştireceğiz. 25-26 ve 27 Kasım günü gerçekleştireceğimiz 3 günlük oturma eylemine tüm halkımız, basın ve medya mensupları davetlidir.” İfadelerine yer verdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.