ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

DOĞANŞEHİR ELMALI BARAJI VE SULAMASI TAMAMLANDI

Malatya Doğanşehir Elmalı Barajı’nda tüm imalatlar tamamlanarak su tutma işleminin gerçekleştirildiğini ifade eden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, Sulama inşaatı da tamamlanan iş kapsamında 2024 yılı sulama sezonunda tarım arazilerinin can suyuna kavuşacağını belirtti. 

13 Kasım 2023 04:11
DOĞANŞEHİR ELMALI BARAJI VE SULAMASI TAMAMLANDI

Malatyalı Üreticilere yılda 9 Milyon lira ek gelir

Toplam 2.530 dekar araziye can suyu verecek Doğanşehir Elmalı Barajı ve Sulamasının bölge tarımı için büyük önem taşıdığını belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA “ Elmalı Barajı ve Sulaması sayesinde 2.530 dekar arazide sulama maliyetleri düşecek, verim artacak. Sulu tarıma geçilmesiyle birlikte çiftçimiz farklı ürünler ekip, dikebilecek. Kazançları artacak. Malatyalı üreticiler, 2023 yılı rakamlarıyla yılda yaklaşık 9 Milyon lira daha fazla kazanacak” dedi.

1 Milyon m3 su depolayacak

Temelden yüksekliği 52 metre yüksekliğe sahip olan Malatya Doğanşehir Elmalı Barajı’nın gövdesi ön yüzü membran kaplı kaya dolgu tipinde projelendirildi. 1 Milyon m3 depolama hacmine sahip olacak Baraj, 2.530 dekar araziye can suyu verecek.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.