ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Büyük Önder Atatürk Malatya'da Törenle Anıldı

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 85. Yıl dönümünde Malatya'da törenle anıldı. 

10 Kasım 2023 06:40
Büyük Önder  Atatürk Malatya'da  Törenle Anıldı

Vali Ersin Yazıcı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 85. Yıl Dönümünde Malatya’da düzenlenen törene katıldı. 

Törene; Vali Ersin Yazıcı, 2. Ordu Komutanı Korg. Metin Tokel, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, askeri ve mülki idare amirleri ile kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 85. Yıl Dönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Saat 09.05’te çalınan sirenlerle Atatürk’ün, manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile şanlı bayrağımız yarıya indirildi.

Vali Ersin Yazıcı, anıt şeref defterini imzalayarak, “Cumhuriyetimizin Kurucusu Aziz Atatürk, ebediyete irtihalinizin 85. Sene-i devriyesinde, saygı ve minnetlerimizi sunmak üzere manevi huzurlarınızdayız.” dedi.

Törene katılan protokol üyeleri ve diğer katılımcılar, Kongre ve Kültür Merkezi Salonunda devam eden programda saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşını okudu ve Aziz Atamızın sesinden 10. Yıl Nutku dinledi. Battalgazi Atatürk Ortaokulu öğrencileri Damla Uludağ’ın Mustafa Kemaller Tükenmez” ile Furkan Yıldırım’ın Mustafa Kemal’i Düşünüyorum” adlı şiirlerini okumasının ve 2. Ordu Komutanlığında görevli Muhabere Yarbay Emrah Büyükatak’ın “Atatürk” konulu konuşmasını yapmasının ardından Abdulkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin Oratoryosu ve Atatürk’ün sevdiği şarkıların sunumu ile program sona erdi.


Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.