ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya Büyük Önderi Anıyor

Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 85. Yıl dönümünde Malatya’da törenle anılacak. Malatya Valisi Ersin Yazıcı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan 10 Kasım dolayısıyla birer mesaj yayınladılar. 

09 Kasım 2023 07:37
Malatya Büyük Önderi Anıyor

Büyük önder Atatürk’ü anma töreni 10 Kasım Cuma günü Çelenk Sunma töreni ile başlayacak. Kışla Caddesindeki Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde yapılacak törende Anıta çelenk sunularak saygı duruşunda bulunulacak.

10 Kasım günü saat 09.05’de Malatya’da sirenler 2 dakika süre ile çalarak Ata’ya saygı duruşunda bulunulacak.

ATATÜRK SERGİSİNİ ZİYARET

Çelenk Sunma töreni bitiminde saat 09.50’de ise Kongre ve Kültür Merkezinde sergilenecek Atatürk Resimlerinin bulunduğu resim sergisi ziyaret edilecek.

ANMA TÖRENİ SAAT: 10:00

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonunda saat 10:00 düzenlenmeye başlayacak programda; Ata’yı anma töreni Abdulkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından yapılacak.

MALATYA VALİSİ ERSİN YAZICI'NIN 10 KASIM MESAJI:

"Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 85. Yıl dönümünde bir kez daha milletçe saygı, şükran, özlem ve minnetle yâd ediyoruz.

Atatürk, milletimizin özünde var olan birlik, beraberlik ve bağımsızlık duygularını her türlü zorluk ve yokluğa rağmen istiklal ve istikbal mücadelemizi başarıya ulaştıran, geçmişten aldığımız güçle geleceğe umutla bakmamızı sağlayan, maddi ve manevi tüm benliğini milletine adamış, bir devlet adamı ve komutandı. Engin ileri görüşlülüğü, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem ve düşüncelerindeki evrensel boyut Atatürk’ü hiç şüphesiz insanlığın tarih boyunca yetiştirdiği dünyanın en önemli liderlerinden biri yapmıştır.

 Vatanına ve milletine bu kadar bağlı olan örnek komutan ve devlet adamı Atatürk öncülüğünde Cumhuriyet döneminde hayata geçirilen inkılap ve ilkelerle; demokratik, modern, hür ve müreffeh Türkiye'nin temelleri atılmış, büyük bir dönüşüm ve modernleşme süreci başlatılmıştır. Bu minvalde atılan adımlarla bugün gelinen noktada ülkemiz, diğer uluslararası alanda saygın ve güçlü bir noktaya gelmiştir.

“Benden sonra beni benimsemek isteyenler bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar” diyerek kurduğu Cumhuriyete sahip olunmasını ve çok çalışılarak bilimde ileri bir seviyeye çıkılmasını istemiştir. Bu doğrultuda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yürüyen milletimiz, Cumhuriyetimizi daha ileriye taşıyacak adımları yılmadan ve yorulmadan atıp, muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefini yakalayacaktır.

Bizlere miras bıraktığı Cumhuriyet, ilke ve devrimleri ile hala Türk Ulusuna önderlik etmeye devam etmektedir. Türk milleti var oldukça, Cumhuriyetimizin ve Ulu önderimizin ilkeleri ve devrimleri payidar kalacaktır.

 Atatürk'ün en büyük eserim dediği lâik, demokratik, çağdaş olan Türkiye Cumhuriyeti'ni, bölünmez bir bütün olarak milletçe sonsuza kadar koruyup, geride bıraktığı fikirlerin ışığında milletçe yürüyeceğiz ve onun mukaddes mirasına sahip çıkacağız. Bu amacı gerçekleştirmek de büyük Atatürk’ün dediği gibi yine "Milletin azim ve iradesiyle mümkün olabilecektir.”

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasını minnetle anıyor, kahraman silah arkadaşlarına, aziz şehitlerimize ve ebediyete intikal eden şanlı gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum."

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SELAHATTİN GÜRKAN'IN MESAJI

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Gürkan yayınladığı mesajında, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yaptığı bir konuşmada ‘İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal... İkinci Mustafa Kemal, onu "ben" kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur’ diyerek, tarih sahnesinde var olma yolunda şahsi değil milleti adına hareket ettiğini belirtmektedir.

Evet, Türk milletine çağdaş ve bağımsız bir Türkiye bırakan Atatürk'ü bugün daha iyi anlıyoruz. Yine, Mustafa Kemal Atatürk bir konuşmasında da Bir ulus, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez’ derken verilen Kurtuluş Mücadelesine atıfta bulunarak, adeta bu günlere de bir mesaj vermektedir.

Son yıllarda art arda yaşadığımız Pandemi, Elazığ Depremi ve son olarak 6 Şubat tarihli Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra millet olarak göstermiş olduğumuz birlik ve beraberlik tüm dünya tarafından hayretle karşılanmış, böylesine büyük bir felaketin altından da ancak Türk Milletinin çıkabildiği dile getirilmiştir.

Millet olarak birlik ve beraberliğimizi daimi kıldığımız sürece ilerleyecek ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkacağız. Bunun için de daha fazla çalışıp, daha fazla üretmeye devam edeceğiz.

Bu düşüncelerle, vefatının 85. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşları ile vatan toprakları için canlarını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum" ifadelerine yer verdi.

 

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.