ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

MASTÖB'E HAKEM HEYETİ ATANDI

İstanbul'da faaliyet gösteren Kısa adı MASTÖB olan Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği hakkında İstanbul 5. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından 3 kişilik hakem heyeti atandı. Görevi devir alan Hakem heyeti Başkanını da seçip kongre hazırlıklarına başladı. 

30 Ekim 2023 01:03
MASTÖB'E HAKEM HEYETİ ATANDI

MASTÖB Üyesi Bilgin Akbal tarafından açılan İstanbul 5. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından verilen 3 kişilik hakem heyeti atanmasına yapılan itirazı görüşen Yargıtay 8.Hukuk Dairesi 2023/492 Sayılı Esas ve 2023/1190 Sayılı kararıyla itirazı reddederek Mahkemenin verdiği kararın uygulanmasının önünü açtı.
Yargıtay 8. Hukuk Dairesi kararında "Açıklanan kanun maddeleri ve davanın niteliğine göre temyiz istemine konu davanın temyizi kabil olmayan davalardan olduğu belirlenmiş ve belirlenen bu sonuca göre davacı vekilinin temyiz dilekçesinin reddine karar verilmesi gerekmiştir. KARAR:  Açıklanan sebeple; Davalı vekilinin temyiz dilekçesinin REDDİNE,  Peşin harcın istek halinde temyiz eden davalıya iadesine,  Dosyanın İlk Derece Mahkemesine, kararın bir örneğinin Bölge Adliye Mahkemesine gönderilmesine,  02.03.2023 tarihinde oy birliğiyle karar verildi" denildi.
3 KİŞİLİK HAKEM HEYETİ MASTÖB'Ü GENEL KURULA GÖTRÜECEK
Yargıtay'ın verdiği kararın ardından  İstanbul 15. Asliye Hukuk Mahkemesinin 2010/719 Esas, 2013/179 Karar sayılı ilamı ve İstanbul 17. Asliye Hukuk Mahkemesinin 2018/57 Esas, 2019/14 Karar sayılı ilamı ile iptal edilen genel kurul kararları ile ilgili görüşme yapılması için derneği olağanüstü genel kurul toplantısına çağırmak üzere dernek üyeleri Ahmet Ercan Uçkan, Recep Sarıgül ve Hakkı Genç'in TMK 75/3 maddesi uyarınca görevlendirilmelerinekarar verildi.
MASTÖB Binasına giden Ahmet Erfcan Uckan, Hakkı Genç ve Recep Sarıgül evrakları teslim alarak MASTÖB'ü olağanüstü Genel kurula çağırmak için çalışmalara başladı.
MASTÖB HAKEM HEYETİ BAŞKANLIĞINA UÇKAN GETİRİLDİ
MASTÖB Binasına giden Hekem heyeti evrakları teslim alarak görev bölümü yaptı. MASTÖB Hakem Heyeti Başkanlığına Ahmet Ercan Uçkan getirilirken Yardımcılıklarına ise Hakkı Genç ve Recep Sarıgül getirildi. MASTÖB Hakem Heyeti önümüzdeki günlerde olağanüstü genel kurul kararı alacağı ve gündemide belirleyeceği ifade edildi.
MASTÖB Hakem Heyeti üyeleri Mahkeme kararları doğrultusunda MASTÖB'ü olağanüstü kongreye götüreceklerini ve gündemde seçim maddesininde yer alacağını bildirdirerek "Mahkeme kararı gereğince MASTÖB Yönetimi Hakem heyetindedir.Malatyalıların en üst çatı kuruluşu olan MASTÖB'ü kısa sürede genel kurula götürerek Mahkeme kararlarını uygulayacağız.
Hakem Heyetinin MASTÖB'de görevi devir almasıyla MASTÖB Hakem Heyeti tarafından yönetileceği ve kngreye götürüleceği ifade edildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.