ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

BİK. Genel Müdürü Erkılınç Malatya Basınını Ziyaret Etti

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Cavit Erkılınç, Malatya Basının bulunduğu konteynerleri ziyaret ederek Basın Çalışanları ile bir araya geldi. Basın ilan Kurumu’ndan gelen imkanların dijital medyaya yatırım olarak değerlendirilmesini beklediklerini belirten Erkılınç, bu şekilde dönüşümün hızlanacağını ifade etti. 

30 Ekim 2023 00:33
BİK. Genel Müdürü Erkılınç Malatya Basınını Ziyaret Etti

Deprem bölgesini ziyaret eden Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Cavit Erkılınç, Malatya’da gazete patronu ve çalışanlarla bir araya geldi. Basın çalışanları ile sohbet eden Erkılınç, hem sektörün yaşadığı sorunları, hem de çalışanların sektörden beklentilerini dinledi.

Basın İlan Kurumu’nun Malatya ve deprem bölgesi şehirlere çok özenle yaklaştığını belirtten Erkılınç, Malatya’nın köklü bir şehir olduğunu ifade ederek, “Malatya, 1950’lerden beri dergileri, yayıncıları ve yazarlarıyla güçlü bir şehirdir. İyi ve nitelikli bir basına da kavuşacaktır” dedi.

Deprem bölgesi olması nedeniyle Basın İlan Kurumu olarak gazete ve internet sitelerinin yerine getirmesi gereken kuralları 31 Aralık’a kadar esnettiklerini dile getiren Erkılınç, “Sonrasında yönetmeliğimiz çerçevesinde tekrar sizlerle bir araya geliriz.” dedi.

Basın ilan Kurumu’ndan gelen imkanların dijital medyaya yatırım olarak değerlendirilmesini beklediklerini ifade eden Erkılınç, şunları söyledi: “İnternet medyasında gelecek var. Yazılı basını da devam ettirin. Maliyetler yük oluyorsa yeni bir imkan ortaya çıktı. Nitelikli bir internet haber sitesi oluşturmakla Malatya basınının o köklü geleneğini sürdürürsünüz.”

“DAHA GÜÇLÜ BİR MALATYA’YI GÖRMEK İSTİYORUZ”

“Malatya bir kültür şehridir” diyen Erkılınç, “Ben Elazığlı olarak bunu biliyorum. 1950’lerden beri dergileri, yayıncıları ve yazarlarıyla güçlü bir şehirdir. İyi ve nitelikli bir basına da kavuşacaktır. Malatya’nın yaralarının sarılmasını canı gönülden istiyoruz. Allah bir daha böle bir acı yaşatmasın. Malatya’ya üçüncü gelişim, toparlanmış ve canlanmış olarak görüyorum. Malatya güçlü bir şehir, ticareti bilir. Bu anlamda da toparlayacaktır. Daha güçlü bir Malatya’yı görmek istiyoruz” diye konuştu.

Haber: Yeni Malatya Gazetesi- Ebubekir Atilla

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.