ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Akçadağlı İkiz Kardeşler Çanakkale Şehidi

Çanakkale destanı yazan şehitlerimiz arasında Akçadağlı ikiz kardeşler bulunuyor. 21 Yaşında şehit düşen Akçadağlı Arif ve Akif adlı kardeş Şehitlerin mezar taşlarını Yahya Hakan Öztarsu bulup yayınladı. 

30 Ekim 2023 01:07
Akçadağlı İkiz Kardeşler Çanakkale Şehidi

Şehitlerin Mezar taşlarında "Malatya-Akçadağ Süleyman oğlu Arif ve Akif kardeşler, 21 Yaşında" yazıyor. İkiz kardeşlerin mezar taşlarını resimleyen Öztarsu şunları yazmış:
"ÇANAKKALE ZİYARETİMDE BENİ ÇOK DUYGULANDIRAN BİR TABLO İLE KARŞILAŞMIŞTIM. BURADA ŞEHİTLİKTE YANYANA YATAN İKİZ ANA KUZUSUNUN MEZAR TAŞINDA "MALATYA-AKÇADAĞ SÜLEYMAN OĞLU ARİF VE AKİF KARDEŞLER" YAZIYORDU. HER İKİSİ DE 21 YAŞINDA ŞEHİT OLMUŞTU.
ÇOK DUYGULANDIĞIM BU OLAY KARŞISINDA GÖZLERİM YAŞARMIŞTI. BU TABELAYI UNUTMAMAK İÇİN RESMİNİ ÇEKİP SAKLADIM. BU GÜNLERE KOLAY GELİNMEDİĞİNİN İSPATIDIR..."
Akçadağlı şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.