ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Bakır: 50 Bin Öğrenci Malatya'ya Geri Döndü

Malatya Gazeteciler Cemiyeti İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Behçet Bakır'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Bakır, deprem sonrasında Malatya'dan ayrılan 50 bin öğrencinin geri dönüş yaptığını söyledi. 

29 Ekim 2023 08:16
Bakır: 50 Bin Öğrenci Malatya'ya Geri Döndü

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner ve yönetim kurulu üyeleri İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ataması yapılan Behçet Bakır’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Bakır, 6 Şubat depremlerinden sonra Malatya’dan ayrılan 50 bin öğrencinin şehre geri döndüğünü açıkladı

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner ziyaret sırasında, okullar ve öğrenci sayıları konusunda bilgi eksikliği olduğunu ve bu nedenle gerçek durumu Milli Eğitim Müdüründen almak istediklerini belirterek “Öğrencilerden geri dönüş haberleri alıyoruz. Sayın Müdürümüzü bilgilenmek amacıyla ziyaret ediyor görevinde başarılar diliyoruz” dedi.

Ziyarette Malatya’da eğitimdeki son durumu başlıklar halinde paylaşan İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, 6 Şubat depremlerinin ardından kentten ayrılan 70 bin öğrenciden yüz yüze eğitime geçilmesiyle birlikte 50 bininin geri döndüğünü söyledi.

50 BİN ÖĞRENCİ GERİ DÖNDÜ

Malatya’da 6 Şubat’ın ardından 50 bine yakın öğrencinin geri döndüğünü ve yüz yüze eğitimin geri dönüşlere katkı sağladığını aktaran Bakır; ” Deprem sonrası resmi olarak 52 bin öğrenci il dışına çıktı. Kayıtlarını almayan öğrencilerimizde var. Yaklaşık 70 bin öğrenci deprem sonra bu ilden çıktığını söyleyebilirim. Okullar başlayınca geri dönüşler başladı. 5 bin öğrenci Eylül ayında okulları açtıktan sonra geri dönerek eğitim hayatına devam etti. Burada bir irade söz konusu. Şu anda gelmeyen öğrenci sayısı 20 bin. Kalıcı konutların tesliminin sağlanması ile bu sayının giderek azalacağına inanıyorum.”  Dedi.

210 OKUL ONARDIK

Eğitim Müdürü Behçet Bakır, Malatya’da 210 okulun onarımının gerçekleştirilerek yüz yüze eğitime hazır edildiğini kaydedildiğini de ifade ederek “İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 210 tane okulu onardık. 11 Eylül'e yetiştirdik. Ağustosun sonuna kadar okullarımızda vatandaşlarımız vardı. Temmuz ve Ağustos, Eylül yani çok kısacık bir süre içerisinde bazı okullarımızı 11 Eylül'e yetiştirmemiz gerekiyordu. 210 okuldan sadece 190 tanesi büyük onarım dediğimiz doğrudan temin limitinin üstünde olan onarım demek. Bütün bu zorluklara rağmen 11 Eylül tarihi itibariyle 210 tane okul onarıldı ve 11 Eylül'e yetiştirildi. Bunları anlatmıyoruz kimse bilmiyor ama bu okulların hangi şartlarda açıldığını tahmin edin.” Diye konuştu.

İl Müdürü Bakır, öğretmenlerle yaşadığı ilginç anıları da gazetecilerle paylaştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.