ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Demirel: İsrail’in Gazze’deki Saldırılarını Lanetliyoruz

Malatya Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Mustafa Sezai DEMİREL İsrail’ien Gazze’de Filistin Topraklarında soykırıma varan ve özellikle Hastaneyi bombalama eylemini şiddetle kınadığını açıkladı. 

22 Ekim 2023 22:54
Demirel: İsrail’in Gazze’deki Saldırılarını Lanetliyoruz

Malatya Tabip Odası Başkanı Uzm.Dr.Sezai Demirel yaptığı açıklamada İsrail’i sert şekilde kınarak "Hamas saldırısını fırsat bilip Gazze’yi tamamen işgal etmeyi hedefleyen İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği saldırılar soykırım boyutuna ulaşmıştır. İsrail, yaptığı saldırılarla insanlık suçu işlemeye devam etmektedir. En son olarak İsrail’in Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesi’ne yönelik bombalı saldırısında ilk belirlemelerde en az 800 kişi yaşamını yitirmiş, ancak her geçen saat bu sayı artmaya devam etmektedir. Bugüne kadar dünya savaşları da dâhil olmak üzere hiçbir savaşta hastaneler, ambulanslar veya sağlık birimleri hedef alınmamıştır. İçerisinde kadınların, çocukların, masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurarak İsrail’in yapığı bu saldırı, en temel insani değerlerden yoksun saldırıların bir örneği olarak tarihe geçmiştir.  İsrail Ortadoğu’daki istilacı yaklaşımında artık hiçbir hedef gözetmeden saldırılarını arttırarak devam etmektedir. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamada, artık yaralılara hiçbir müdahalenin yapamayacak durumda olduklarını, acil yardım ve insani koridor açılmasını dünyaya duyurmuştur. Malatya Tabip odası olarak  İsrail’in uluslararası hukuku hiçe sayarak sivilleri hedef alan saldırılarını asla kabul etmiyoruz ve en şiddetli şekilde bir kez daha kınıyor ve lanetliyoruz. Kamuoyuna duyurulur.” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.