ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

BİLSAM, Yıkım Yaşayan Malatya'ya Katkı Vermek İstiyor

Kısa adı BİSAM olan, Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi, yeni yaptığı genel kuurlun ardından 2023-2024 faaliyet tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönemde yapılacak çalışmaları anlatan Yönetim Kurulu Başkanı Emin Çelebi, STK olarak yürütülen çalışmaların önemine değinerek Malatya'ya öneriler ve katkı sunmak istediklerini söyledi. 

22 Ekim 2023 01:13
BİLSAM, Yıkım Yaşayan Malatya'ya Katkı Vermek İstiyor

3 Eylülde gerçekleştirilen BİLSAM 10. olağan genel kurulda Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilen Emin Çelebi, Bilsam'ın Battalgazi İlçesi İstanbulluoğlu Konağında Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Çelebi, Malatya'nın 6 Şubat'ta büyük bir afet yaşadığını belirterek, önemli çalışmalar yapıldığını belirterek, projeler hazırladıklarını, konferanslar, seminerler, söyleşiler, atölye çalışmaları ve kurslar ile depremde maddi ve manevi yıkım yaşayan Malatya'ya ihtiyaç duyulan konularda katkıda bulunmak istediklerini söyledi.  

STK'LAR GELİŞMİŞ TOPLUMLARIN VAZGEÇİLMEZ YAPILARIDIR

BİLSAM Yönetim Kurulu Başkanı olarak Emin Çelebi, Sivil toplum kuruluşlarının (STK) önemli yapılar olduğunu ifade ederek "Eğitim, bilim, kültür, ekonomi, çevre, sanat gibi toplumsal yapının temel unsurları çerçevesinde faaliyetler icra eden STK'lar, gelişmiş toplumlar için vazgeçilmez yapılardır. Birey, toplum ve devlet ilişkisi kimi zaman yukarıdan aşağıya kimi zaman ise aşağıdan yukarıya doğru gelişen diyalektik bir süreç içerisinde zuhur eder. Her ne şekilde olursa olsun bütün ilişki düzeneklerinde aksaklıkların, eksikliklerin ve dezavantajlı durumların ortaya çıkması olasıdır hatta doğaldır. Doğal olmayan durum ise bütün bu olup bitene gözünü kapatmak, sorumluluktan kaçarak ve sadece çözümü harici mercilerden beklemektir. Dolayısıyla bizim baktığımız pencereden STK'lar, merkezinde insanın ve insanlığın olduğu, sorumluluk ve inisiyatif alan, yüce gönüllülüğün harcını kardığı bağımsız mecralar ve kuruluşlardır. Dolayısıyla STK'ların yegane gayesi daha iyi, daha güzel, daha adil bir toplum, daha yaşanılır bir dünya ve daha umutla bakılabilen bir gelecek inşa etmek olmalıdır" dedi

BİLSAM ÖZEL BİR ÜNİVERSİTE GİBİ ÇALIŞIYOR

Çelebi, "BILSAM' "insan, bilgi ve farkındalık" şiarıyla yola çıkarak söz konusu sorumluluğu, gönüllü bir ödeve dönüştüren akademisyen, eğitimci, kamu görevlisi, işadamı hemen hemen her meslekten farkındalık sahibi çok sayıda kişinin bir araya gelmesiyle vücut bulmuş bir organizasyondur. 2005 yılından bugüne etkili bir ekip çalışmasıyla gerçekleştirdiği faaliyetlerle ilimizin, bölgemizin ve dolayısıyla da ülkemizin eğitim, sosyal ve kültür hayatına kendi ölçeğinde katkı sunmaya çalışmış ve önemli bir boşluğu doldurmaya gayret etmiştir. Her yıl yaklaşık 1000 öğrenciye çeşitli etkinlikler vasıtasıyla hizmet eden BILSAM, adeta sivil ve özel bir üniversite hüviyetindedir. Yereli evrensel ile bütünleştiren, iyi, doğru ve güzeli odağa alarak ötekinin varlığını bir lütuf olarak gören, çoğulculuk, kardeşlik, özgürlük ve eşitliği esas alan bir perspektif, BILSAM'in kurucu felsefesini ve temel yapısını oluşturur. Bu vesileyle BILSAM'in bu değerler ekseninde teşekkül etmesinde katkısı olan ve bugünlere gelmesinde emeği olan bütün gönüldaşlara teşekkür ederiz Savunduğu değerlerle BILSAM, hiçbir zaman gündelik siyasi çekişmelerin ne öznesi ne de nesnesi olacaktır. Bağımsız duruşu, BILSAM'ın varlık sebebidir. Yıllardır gerçekleştirdiği projeler, kültürel/sosyal etkinlikler ve eğitim faaliyetleriyle taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan BILSAM, bu dönemde de ilk günkü heyecan ve motivasyonla etkinliklerini sürdürecektir. Bu doğrultuda gerçekleştirmeyi planladığımız projeler, konferanslar, seminerler, söyleşiler, atölye çalışmaları ve kurslar ile depremde maddi ve manevi yıkım yaşayan Malatyamıza bir nebze de olsa katkı sunabilmek, ilimizde öğrenim gören öğrencilerimizin sosyal ve entelektüel bir ihtiyacını giderebilmek en büyük mutluluğumuz olacaktır" diye konuştu.


 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.