ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Tarihi Onar Köyü Cemevi İstanbul'da Tanıtıldı

Arapgir ilçesinde bulunan ve tarihi 800 yıl öncesine dayanan Onar Köyü Cemevi İstanbul'da II. Serçeşme Hacı Bektaşı Veli Festivalinde tanıtıuldı. 

16 Ekim 2023 06:56
Tarihi Onar Köyü Cemevi İstanbul'da Tanıtıldı

Arapgir Onar Köyü Kalkındırma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Tanrıvermiş, katıldığı festivalin çok yararlı olduğunu belirterek "Sevgili canlar, II. Serçeşme Hacı Bektaşı Veli Festivaline Onar köyü Büyük Ocak cemevi olarak katılım sağladık. Her şeyden önce organizasyonu düzenleyen İBB yetkililerine, çok değerli müdürlerine ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Festival boyunca standımız yoğun ilgi gördü. Gelen ziyaretçilerimize kısaca Onar Köyü ve Cemevimiz hakkında bilgiler verdik. Dikkatimizi çeken bir konu, her ziyaretçimiz Onar Köyünü ve Cemevini ya duymuşlar ya da köyü ziyaret ettiklerini söylediler. Bu da bizleri ziyadesiyle memnun etti. Cemevlerinin ibadethanemiz olduğunu ve bu ibadethanelerden en eski olanın da 800 yıldır dimdik ayakta duran Büyük Ocak cemevi olduğu konusunda fikir birliğine varıldı. Standımızın Ziyaretçilerinden bazıları; Değerli Onar Köyü halkı, Arapgir Köylerinin çok değerli dernek başkanları, yurdumuzun çeşitli yörelerinden değerli Vakıf ve Dernek başkanları, İBB’nin değerli yöneticileri, gazeteciler , yazarlar ve ismini ve ünvanını sayamayacağımız kadar çok misafirlerimizdi. Ziyaretçilerimize Arapgir’in Mor Reyhan Çayından ikram ederek, Alevilik- Bektaşilik hakkında fikir alışverişinde bulunarak, derin sohbetlere daldık" dedi.

T&anrıvermiş "Ziyaretimize gelen ve katkı sunan herkese bizde, Aşk-ı Muhabbetlerimizi sunuyoruz. Hakk, Muhammet, Ali yardımcıları ola. Aşk ile gerçeğe Huu, Mümine Ya Ali…" diye teşekkür etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.