ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

İstanbul'da Malatya Günlerine Yoğun İlgi

İstanbul'da MASTÖB ve MAKON Tarafından düzenlenen Malatya Günlerinde Cumartesi günün büyük bir yoğunluk yaşandı. Selahattin Alpay'ın sahne aldığı akşam saatlerinde Yenikapı'da binlerce Malatyalı bir araya gelerek hasret giderdi. 

15 Ekim 2023 04:04
İstanbul'da Malatya Günlerine Yoğun İlgi

Anlaşılmayan nedenlerden dolayı Malatya prokolünün katılmadığı ve   Malatya'dan siyasilerin de katılmadığı Malatya Günleri sakin başlarken, Cumartesi günü ise yoğun bir kalabalık Malatya Günlerine katıldı. İstanbul'da bulunan MASTÖB ve MAKON'u oluşturan İlçe ve köy Derneklerinin birleştiği Federasyonların tam kadro katıldığı Malatya Günlerinde Satış stantlarında ise izdiham yaşandı. Arapgir Üzümü, Pütürge Üzümü, Akçadağ Armudu, Darene ürünleri ve diğer yerel ürünlere ilgi gösteren vatandaşlar, stantları gezerek hemşehrileriyle hasret giderdiler.

Malatya hakkında bilgi isteyen vatandşlar "Malatya ne zaman toparlanacak?" sorusuna cevap aradılar. MASTÖB ve MAKON Başkanı Nazife Özdemir "Bizler sılada Malatya özlemi yaşayan insanlarız. Malatyasız yaşayamayız. Büyük bir felaket yaşıyoruz, acılarımız ve kayıplarımız büyük. Biz kimseye kırılamayız, darılamayız, öyle bir lüksümüz yok. Burada Malatya için bir araya geldik, gittik Malatya protokolünü tek tek ziyaret ettik anlattık. Ama gelmediler, yine de teşekkür ediyoruz. Malatyalılar ve Malatyalıların costları işte bir aradayız. Malatya için ne yapoarız onu konuşuyoruz. Yüzlerce Dernek, Federasyonlarımız MASTÖB ve MAKON'da tek konu Malatya'da yaraların sarılmasıdır. Bizim başka bir derdimiz yok, bizim derdimiz Malatya'dır. Her görüşten her siyasi partide mücadele eden hemşerilerimiz var. İşte bugun Malatyalılar Yenikapı'ya akın ederek gerçek güçlerini göstermişlerdir. Malatya'yı ayağa kaldıracak bu güçlerdir. Son derece memnunuz, büyük bir organizasyonu başarıyla gerçekleştirmenin gururunu ve şerefini yaşıyoruz" dedi.

Sanatçı Selahattin Alpay'da MASTÖB ve MAKON'un büyük bir organizasyonu başarıyla gerçekleştirdiğini ifade etti. VUslat Tv'de Canlı yapılan bağlantılarla Malatya Günlerindeki renkli görüntüler ekrana yansıyor.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.