ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Yazıhan'da Domates Üretimi Yüz Güldürdü

Yazıhan ilçesinde yapılan domates üretiminde dekar başına 15 ton ürün elde edildi. 

05 Ekim 2023 05:31
Yazıhan'da Domates Üretimi Yüz Güldürdü

Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk "Tarlada izi ve emeği olmayanın harmanda ürünü olmaz; Verimli toprakları ile Malatya’nın Tarım Merkezi, Tarımın göz bebeği, Yazıhan toprakları su ile buluşmasıyla birlikte ürün veriminde, ürün çeşitliliğinde en verimli topraklara sahiptir. Her geçen gün yeniliklere imza atan Yazıhan’ımız yine bir ilke ev sahipliği yapıyor" dedi. 

Başkan Öztürk "Bursa’da üretici olan hemşehrimiz iş insanı Orhan Benzer Malatya’nın Tarım Merkezi Yazıhan’ımızda deneme amaçlı salçalık domates ekimi yaptı. Hasat zamanı çok verimli bir ürün yetiştirdiğini yerinde inceledik. İş İnsanı Orhan Benzer Salçalık Domatesin Merkezi Ülkemizde Bursa Karacabey’de dekar başına 8 ton ürün alınırken Yazıhan da dekar başına 15-16 ton ürün aldığını ifade etti. Tarımın Merkezi Yazıhan da her geçen gün ürün çeşitliliği artıyor İş İnsanımız Orhan Bey’i cesaretinden dolayı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk "Önümüzdeki yıllarda Yazıhan’ımızın verimli toprakların daha nice çeşitli tarımsal ürünlere ve özellikle tarımsal sanayi ürünlerine ev sahipliği yapacağını düşünüyoruz. Pancar, Ayçiçeği, Karpuz, Kavun, Kapiya Biber gibi kaliteli ürünlerden sonra Salçalık Domates ürününde de verim konusunda zirve yaptığını görüyoruz. Yazıhan olarak mutluyuz ,sevinçliyiz, İlçe çiftçilerimizi ve üreticilerimizi gayret ve emeklerinden dolayı kutluyor, hayırlı ve bereketli kazançlar diliyoruz" diye belirtti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.