ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya Karaciğer'de Tarih Yazmaya Devam ediyor

Malatya İnönü Üniversitesi, Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Enstitüsü'nde Prof.Dr. Sezai Yılmaz, dünyada bir ilk olan 5'li Karaciğer naklini başarıyla gerçekleştirdi. 

05 Ekim 2023 23:27
Malatya Karaciğer'de Tarih Yazmaya Devam ediyor

Malatya İnönü Üniversitesi, Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Enstitüsü'nde Prof.Dr. Sezai Yılmaz uzun bir süreden beriüzerinde çalıştığı daha önce 4'lü çapraz karaciğer naklinden sonra 5'li karaciğer nakline hazırlanıyordu. İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakil Enstitüsü yine dünya da bir ilki gerçekleştirdi.

İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakil Enstitüsünden yapılan açıklamada "Malatya’da tarih yazmaya devam ediyoruz. Bugün dünyadaki ilk 5’li çapraz karaciğer naklini tamamladık. “Banu Bedestenci Sönmez Karaciğer Çapraz Nakil Sistemi” sayesinde, uyumsuz donörler takas edilerek 5 alıcı nakil şansı buldu. Tüm ekibin ellerine sağlık. Uyumsuzluk Umutsuzluk Değildir" denildi.

Karaciğer naklinde dünya da bir ilki gerçekleştiren Prof.Dr. Sezai Yılmaz, Dünya Tıp Camiasında bir kez daha dikkatleri üzerine çekmeye başladı. 5'li Çapraz karaciğer nakli olan hastalarının durumunun iyi olduğu ve Karaciğer naklinde bu kez 6'lı çapraz nakilin gerçekleştirilmesi için hazırlık yapıldığı öğrenildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.