ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Güler: Depremin Yaralarını Sarmaya Geldik

İstanbul’da Faaliyet gösteren Yeşilyurt Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Güler, "Biz Malatya'ya karşı sorumluyuz. Doğduğumuz topraklara hizmet etmeye geldik, yaraları sarmaya geldik" dedi. 

01 Ocak 1970 22:27
Güler: Depremin Yaralarını Sarmaya Geldik


İstanbul’da Faaliyet gösteren Yeşilyurt Dernekler Federasyonu Başkan ve Üyeleri, Malatya basını ile bir araya geldi.  
Malatya Yeşilyurt Dernekler Federasyonu  Ahmet Güler, dernek yönetimi ile Yeşilyurt Belediyesi Sosyal tesislerinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.  Başkan Güler  "Malatya’yı Ziyarete gelme sebebimiz, yaşanan depremin unutulmamasıdır. İstanbul’da bulunan tüm Sivil Toplum Örgütleriyle burada yaşananları unutturmak istemiyoruz, burada büyük bir acı yaşandı. Özellikle Malatya’da bu ilk etapta hafife alındı ama gerçekte Malatya’da çok büyük bir yıkım oldu. Beklenti büyük, çünkü herkesin ailesinde, çevresinde mutlaka depremden etkilenen bireyler oldu. Malatya büyük bir yıkım yaşadı" diye konuştu. 

 "Yeşilyurtlular Federasyonumuzu kurarken, Malatya’daki doğduğumuz topraklara bir faydamız olsun istedik. Bu topraklardan vazgeçmedik. Sık sık gelip gittik" diyen Ahmet Güler şöyle devam etti:

"Burada Ağırlığı kurumsal olarak MİAD üzerinden yaptık. Yeşilyurt Belediyemizin desteğiyle İstanbul’da bir kiraz festivali yaptık.  Malatya’mızı, Yeşilyurt’umuzu tanıtmış olduk. Bizim burada en büyük derdimiz, Malatyalı olmayan insanlara Malatya’yı tanıtmak. Yaklaşık 10 bin kişiye kadar misafir ağırladık. 3 ton civarında kiraz ve kayısı dağıtımı yaptık. Deprem süresinde, Kızılay ve AFAD’ın çalışmalarına destek olduk. Şu ana kadar biz bunları tanıtmak istemedik. Depremin 3. Gününden itibaren ekmek dağıtımı yaptık. Un çalışmalarımız oldu. Gıda sevkiyatımız oldu. Bunların bir bölümünü AFAD ve Kızılay ile sürdürdük.” 
Malatya’daki depreme Duyarsız Kalamayız

Malatya’daki olan depremin unutulmaması gerekiyor. Belirli bir zaman geçtikten sonra bu sürte bazı STK’ lar tarafından biraz daha kenara atılmış olacak. Çünkü, önümüz kış. Baktığımız zaman gelen kişisel taleplere yok diyemiyoruz. Neden, ortada öyle bir acı var ki. Duyarsız kalmanız mümkün değil. Bunları göstere göstere değil de biraz daha gizli kapaklı yapmakta fayda var. Neden, çoğu insanımıza baktığımız bireşeye muhtaç olmayan insanımız ne yazık ki depremden sonra oturup duvar dibinde ağlayan büyüklerimizi gördük. Variyet sahibi olan insanlar da gördük. Bunlar bizleri çok üzüyor. Biz STK olarak bu depremi elimizden geldiğince unutturmayacağız. Muhtarlarımızla birlikte elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince yardımcı olmayı düşünüyoruz.”
Malatya'daki Okullara Destek Olacağız 
Malatya'da eğitim göçü yaşandığına da dikkat çekerek "En fazla üzerinde durduğumuz konu yetkililerle görüşüp- çocuklarımızın okullarımızın üstünde durmaya çalışacağız. Malatya’da en büyük sıkıntı olarak okullarda sıkıntılar ı belirli kişilerimiz yaşıyor. Bir pilot okul belirleyip bunun üzerinde duracağız. Bu yıl ki kiraz festivalini de bu nedenle erteledik. Önümüzdeki i yıl İstanbul’da yine kiraz festivalimizi yapmış olacağız. Federasyon olarak şu özelliğimiz de var. Biz ilk kiraz festivalini yaptığımız zaman, Malatya ile ilgili tüm federasyonların desteğini alarak yaptık. Şu İstanbul’da böyle bir kurum yok. Biz hangi görüş olursa olsun, kiraz festivalini yaparken Malatya’nın bütün Sivil Toplum Kuruluşlarının desteğini alarak yaptığımız zaman çoğu kurumlar bize imrenerek yaptı. Bunu bile Malatya basınıyla paylaşmadık. Malatya’yı, Malatyalı olanlar biliyor. Önemli olan Malatyalı olmayıp da eğer biz onları biz festivale getirirsek, Malatya’yı tanıtırsak çok daha iyi olur dedik. Allaha çok şükür başarılı olduk. Ama önümüzdeki yıl Yeşilyurt Belediyemizle birlikte biz bu kiraz festivalini tam olarak uygulamış olacağız. Yöresel ürünlerimizi, yemeklerimizi yine tanıtacak geniş kapsamlı bir festival olacak. Burada başkanlarımızla birlikte diyoruz ki biz buraya ziyaret yapıp gitmek yerine, neler yapabiliriz. İlimizdeki okullara nasıl bir katkıda bulunabiliriz. Bu doğrultuda kendimize bir yol çizdik. Hangi arkadaşımıza dokunsak çok büyük sıkıntılarımız var. O yüzden biz duyarsız kalmayacağız. Gelip burada resim gösterip gitmeyeceğiz. Biz bu topraklardan geldik. Bizim yaptığımız az işi çok sayın. Elimizden geldiğince, gerek ulaşabildiklerimize dokunacağız” dedi. 
Malatya'ya Destek OLmaya Devam Edeceğiz
Malatya’ya durum değerlendirmesi için geldiklerini söyleyen Yeşilyurt Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Güler, açıklamasının sonunda ise; “Deprem sonrasında İstanbul Sanayi Odası olarak da Malatya’ya güzel bir destek çıkartmış olduk.  Kış döneminde Sanayi Odasında bir çalışma yaptık. Bir kısım Bot ayakkabı gönderdik. İnsanlarımıza biraz dokuna bildiysek o zaman Malatya’ya daha fazla faydamız olur. Çarşının bir an önce ayağa kalkması lazım. Malatya’nın olmazsa olmazı budur. Ticaretin başlaması lazım. İnşallah devletimiz gereken özeni gösteriyor. Şehrimizin bir an önce aya kalkması için devletimiz bütün imkânları seferber etmiş. İnşallah biz de federasyon olarak bu çalışmaları yapıp, konuşmakta bırakmayıp Malaycamıza bir nebze de olsa diğer kurumlarla birlikte dokunmak istiyoruz. Önümüzde kış Şarları var, bu şartları sorunsuz bir şekilde atlatmaya yardımcı olursak ne mutlu bize”idiye belirtti. 
Dirijan Dernekler Federasyon Başkanı ve MİAD yönetim Kurulu Üyesi Adnan Çoban ise konuşmasında; “Deprem zamanı şehrimizle ilgili elimizden gelen her şeyi yaptık. Bundan sonra da Malatya’nın iyi günlerinde hep Malatya’daydık. Deprem zamanı da şehrimizde olduk. Ama bundan sonra da unutturmamak adına çalışmalar yapıyoruz. Amacımız daha neler yapılabilir? Ne gibi eksikliklerimiz var? Durumu özetleyip yapacağımız yardımları ona göre organize edip elimizden gelen her şeyi yapmayı planlıyoruz. Yapabildiğimiz kadar yaptık. Herkesin eline sağlık. Depremden hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet diliyoruz. Biz burada STK’lara öncülük etmek için buraya geldik” ifadelerini kullandı. 

Çınar: Yeşilyurt Federasyonu Destek Verdi
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ise konuşmasında özetle şunları söyledi:
“Bugün güzel bir toplantı düzenledik. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Deprem süresince bizlere çok büyük katkılar, çok büyük destekler verdiler. Hem bizzat gelerek destek oldular. Hem de İstanbul’da birçok hayırsever ve iş adamını ve şehrimize yardım etmek isteyen iş insanlarını da organize ederek en sıkıntılı günlerimizde bizlere çok büyük yardımlarda bulundular. Bu yardımlardan dolayı hassaten kendilerine çok teşekkür ediyoruz. geçen yıl faaliyete başlayan federasyonumuz İstanbul’da çok güzel çalışmalar yapıyorlar. Geçen yıl de esenler bölgesinde güzel bir festival yapmıştık.  Bu yıl da deprem nedeniyle yapamadık. Başka zaman yapmaya karar verdik.  Federasyonumuzun da yapmak istedikleri birçok faaliyetler var. Öğrencilerimize yardım ve destek faaliyetleri var. Planlama noktasında da yardımları var. Depremzedelerle ilgili iş konusunda destekler verdiler. Şehrin tekrardan ayağa kalkması konusunda da büyük bir gayret içerisindeler.  Farklı etkinlikler yapma anlamında da istişareler yapıyoruz. Biz istiyoruz  ki  Yeşilyurt’umuz hem dışarda daha güçlü olsun hem de bizi temsil eden derneklerimiz de güçlü olsun. Sorunlar hızlı bir şekilde çözülsün. İrtibat da hiçbir zaman kopmasın. Şehrin sorunlarına da kayıtsız kalmıyorlar. Onların görüşünü de almamız gerekiyor.  Doğdukları topraklara da borçlarını ödüyorlar. Depremden dolayı eksik kalan yönlerimizi de birlikte toplayacağız. Bundan sonraki süreçte daha güçlü ve özverili bir şekilde hareket edileceğine inanıyor, Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.