ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Vargas ve Üstündağ Malatya'ya geliyor

Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımının yıldız ismi “Malatyalı” Melissa Teressa Vargas Abreu ile Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ Malatya’ya geliyor. 

04 Ekim 2023 05:15
Vargas ve Üstündağ Malatya'ya geliyor

Son yıllarda büyük atılım yapan Türkiye kadın voleybolu, 2023’de eşsiz başarılara imza attı. Filenin Sultanları diye anılan milli sporcularımız 2011’den bu yana üçüncülük, yarı final, final oynadığı Avrupa Şampiyonasında birinci oldu. Bu zafer takımlar düzeyinde ülkemizin herhangi bir dalda aldığı ilk Avrupa Şampiyonluğu olarak tarihe geçti. İtalyan Daniele Santarelli tarafından çalıştırılan ay-yıldızlılar Milletler Ligi Şampiyonluğunun ardından Japonya’da tüm maçlarını kazanarak 2024 Tokyo Olimpiyat oyunlarına katılmayı hak etmiş, tüm bu başarılarının sonucunda Uluslararası Voleybol Federasyonunca (FIVB) dünya sıralamasında 1. sıraya yükselmişti.
Şampiyon ekibin başarısında en büyük pay sahiplerinden biri olan Melissa Vargas, sosyal medyada hızla yayılan videolarında, “nerelisin” diye soran takım arkadaşlarına “Malatyalı” diye cevap verince büyük sempati toplamış, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan başta olmak üzere, birçok kişi tarafından kayısı diyarına davet edilmişti. Vargas da ilk fırsatta Malatya’ya geleceğini duyurmuştu. 
Türk voleybolunun uluslararası arenada büyük başarılara imza atmasında büyük pay sahibi olan, geçmişte kendisi de milli takımlar düzeyinde voleybol oynamış, Malatyaspor yönetiminde, Türkiye Futbol Federasyonu kurullarında görev yapmış, UNESCO Dünya Miras Listesine girmiş Arslantepe Höyüğünün de bulunduğu, Orduzu’da dünyaya gelmiş Mehmet Akif Üstündağ ile Melissa Vargas’ın Malatya’yı 10 Ekim 2023’de ziyaret etmesi bekleniyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.