ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

MASTÖB'den Yetiştirme Yurduna Bilgisayar Desteği

Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) tarafından Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü gözetiminde olan çocukların eğitimi ve ihtiyaçları için bilgisayar desteğinde bulunuldu. 

28 Eylul 2023 08:07
MASTÖB'den Yetiştirme Yurduna Bilgisayar Desteği

Erkek Yetiştirme Yurdu Müdürlüğünde MASTÖB tarafından kimsesiz çocuklar için bağışlanan bilgisayarların devir programı düzenlendi. Programa Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen, Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) Başkanı Nazife Özdemir, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ali Cengiz, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner ve kurum amirleri katılım sağladı.

Programda ilk olarak konuşan Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen, kurumda bilgisayar ihtiyacı doğduğunu belirterek; ”Sevgili çocuklar, çok kıymetli mesai arkadaşlarım, basınımızın değerli mensupları bugün depremin sekizinci ayını dolduracağız. Çok zorlu süreçler geçirdik. Burada kalan çocuklarımız o gün Uşak ve Giresun illerine nakil olmuşlardı. Ama üç Ağustos itibariyle de tekrar evlatlarımıza kavuştuk. kuruluşumuz asli vazifesine geri döndük. Ama o süreç içerisinde de Depremzedelere yardım etmek amacıyla başka illerden ilimize görevlendirilen psikososyal destek ekipleri ve biz idareciler burada evi hasar gören çalışma arkadaşlarımızla yine bu binayı hem il müdürlüğü idari binası olarak kullandık. Hem de beş tane evimizi ihtiyaçlarımızı gidermek için yatakhane olarak kullandık. Ama üç Ağustos itibariyle de kullanmış olduğumuz bu yerleri asli vazifesine döndürdük kuruluşumuzda eksik olan bilgisayar donatılarında ciddi bir eksiğimiz vardı. Bizim burada bilgisayar işletmeli arkadaşımıza da demiştik. Bize bir liste çıkarın. Kuruluş idarecilerimizle birlikte Daha sonra gelişen olayları bana aktardılar.” dedi.

MASTÖB tarafından bilgisayar laboratuvarı kurulması fikrinin kendilerini mutlu ettiklerini ifade eden Sökmen; ”Başkanımız Nazife Hanımın burayı güzelce bir bilgisayar laboratuvarına dönüştüreceği belirtildi. Kendisine teşekkür ederiz dedik. Sağ olsun. Şimdi birazdan da göreceğimiz son sistem bu bilgisayarları kuruluşumuza kazandırdılar. Ama çocuklar benim sizden özellikle bir istirhamım var bıçak bir katilin elinde suç alet olur. Bir hekimin elinde de şifa alet olur. Bu bilgisayarlar da bu laboratuvar da sizin için bilgi yükleyecek, sizleri geleceğe hazırlayacak, bu vatana millete hizmet edecek Bilgileri beyninize dolduracak amaçlar için kullanın. Zaten filtrelerimiz var. Onlar için gerekli güvenlik önlemlerini alıyoruz. Ama amacınız o olsun. Kendinize zarar verecek sitelermiş oyun programlarıymış. Onlara çok fazla da vakit ayırmayın. Kendinizi geliştirecek, yarın bugün buraları devralacak kişiler olarak hedefinize koyun. Ve o amaçla çalışın. Bakın işlerinizden ayrılan, şu anda genel müdür yardımcısı olan il müdürü olan, kuruluş müdürü olan Bir sürü abiniz, ablanız var. Siz de onların izinden yürüyeceğinize eminim. Ben tekrar bu güzel bilgisayar laboratuvarını kuruluşumuza kazandıran kıymetli başkanımız Nazife Hanım'a ve çok değerli tek tek teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

“EN GÜZEL PROJE BU OLDU”

Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) Başkanı Nazife Özdemir ise yaptığı konuşmada Malatya’da düzenledikleri en güzel projenin olduğunu belirterek; ”Altı Şubat'tan sonra gerçekten ilimiz bir felaket yaşadı. Büyük bir deprem yaşadı. Bu depremden dolayı kaybettiğimiz bütün canlı Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Halen yaralı olanları biliyoruz çünkü. buradan tabii ilimize her konuda destek sağlamaya çalıştık. Ama bence en güzel proje bu oldu. Çünkü bu çocuklar hepimizin hepinizi çok seviyoruz. Bundan sonra da ne ihtiyacınız olursa yanınızda olacağız.

Yalnız bir de kendi kurumuma Malatya Sivil Toplum Örgütler Birliği ve Malatya Konfederasyonu'nun bütün yönetim kurulu arkadaşlarına ve yanımda olanlara hepsine teşekkür ediyorum. Çünkü onların bağışlarıyla bekliyoruz. Bu bilgisayar laboratuvarı yapıldı. Onlara da özellikle teşekkür ediyorum. Artık bundan sonra devlet millet iş birliğinden güzel örneklerini bizim kurumumuzda sergileyerek göstereceğiz.” Sözlerini kullandı.

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.