ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

'Malatya İtfaiyesi Bine Yakın Can Kurtardı'

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, 6 Şubat depremlerinin ardından sahaya ilk inen ekibin Malatya İtfaiye Teşkilatı olduğunu belirterek “İtfaiye teşkilatımız ve Daire Başkanı Mustafa Katipoğlu hep birlikte Malatya’da bir tarih yazdılar ve bine yakın insanımızın hayatını kurtardılar. Bu nedenle İtfaiye Teşkilatımızı tebrik ediyor ve kutluyoruz” dedi. 

26 Eylul 2023 07:33
'Malatya İtfaiyesi Bine Yakın Can Kurtardı'

MALATYA İTFAİYESİ TARİH YAZDI

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner ve Yönetim Kurulu üyeleri İtfaiye Teşkilatının 309. Kuruluş Yıldönümü ve İtfaiyeciler Haftası dolayısıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Katipoğlu’nu ziyaret ettiler. MGC Başkanı Vahap Güner, 6 Şubat depremlerinin ardından Malatya Basınının 3 ay süreyle İtfaiye Binası arkasında, Medya İş Sendikası tarafından gönderilen Basın Çadırında faaliyet gösterdiğini belirterek “İtfaiye Teşkilatımız ve Daire Başkanı Mustafa Katipoğlu, depremler sonrasında üstün bir başarı örneği gösterdiler. İlk depremden 5. Dakika da İtfaiye Müdürlüğünde toplandılar ve ilk müdahale ettikleri bina da Hayat apartmanı oldu. Orada çok sayıda insanı kurtardılar, sonra diğer en kazlara müdahale ederek hayat kurtardılar. Bine yakın insan itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı. İkinci depreme itfaiye ekipleri enkazlara müdahale ederken yakalandılar, ama yine de hayat kurtarmaya devam ettiler. O günleri unutmak zor. Bu nedenle İtfaiye Teşkilatımıza bir teşekkür borcumuz vardı. Basın Çadırını da buraya kurup gazetecilerin çalışmasına burada imkan sağlandı. Çadırda 3 ay süreyle gazetecilik yaptık, Malatya İtfaiyemiz, çalışan itfaiyecilerimiz, Daire Başkanımız Katipoğlu arkadaşımız Malatya’da tarih yazdılar kendilerini tebrik ediyoruz ve itfaiyeciler Haftasını kutluyoruz” diye konuştu.

“İTFAİYE TEŞKİLATI OLARAK GÖREVİMİZİ YAPTIK”

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Katipoğlu ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Malatya Basınının depremlerden sonra tüm çalışmalara tanık olduğunu belirterek “Büyük bir Afet yaşadık, o günlerde yanımızda gazeteciler de vardı. Sabah depreminin ardından anında toplandık, 5. Dakikada İtfaiye Binasındaydık. İlk müdahale ettiğimiz bina Hayat Apartmanı oldu, kayıplar vardı ancak çok sayıda insanı da oradan çıkardık Bir saatte de 235 kişi bir araya geldik. Hemen 8’er, 10’ar kişi halinde ekipleri şehrin değişik noktalarındaki en kazlara yönlendirdik ve ikinci depreme kadar olan o 9 saatlik arada da yüzlerce insanı enkaz altından sağ çıkarmayı başardık. Ancak ikinci ve çok şiddetli sarsan deprem enkazı enkaz üstümüze yığıldı. O sarsıntıdan evvel çok sayıda ses alıyorduk fakat maalesef o seslerin bir kısmı kesildi. Çalışma sırasında enkaz altında kalan ekip arkadaşlarımız da oldu. Çok şükür sağ çıktılar ama büyük şok oldu o ikinci sarsıntı. O sarsıntı olmasa idi biz çok daha fazla canı kurtarabilirdik. Çünkü biz ilk dakikalarda zaten tam 89 noktada çalışmaya başlamıştık ve ilerleyen saatlerde AFAD ve diğer arama/yardım kuruluşları da bize katılmaya başlamıştı. Sağ olsunlar… Elazığ İtfaiyesi de çok çabuk aksiyon aldı ve 2 saat gibi bir zaman diliminde yanımızda oldular. Bu arada tabii bizler de depremzedeydik. İlk sarsıntının ardından hepimiz ailelerimizi dışarı çıkarıp arkamıza bile bakmadan çalışmaya başlamıştık. Hala da çalışıyoruz. Ailelerimizin ihtiyaçları, barınma sorunları yakınlarımızın yardımları ile gerçekleşebildi. Eşimin, çocuklarımın yüzünü dahi görmeden 4. Gün Ankara’ya ağabeyimin yanına gittiler. Gerçekten çok zor anlardı o anlar hepimiz için. Çok sayıda insanı kurtardık ama buna bile sevinemiyoruz çünkü kayıplarımızın acısı çok derin yaralar açtı hepimizde…” diye belirtti.

              Katipoğlu Malatyalıların gurur duydukları İtfaiye Teşkilatını en iyi yere taşıdıkları için mutlu olduklarını ifade          ederek, Malatya Gazeteciler Cemiyeti yöneticilerine teşekkür etti. Katipoğlu, İtfaiye teşkilatının çalışmaları hakkında ayrıca bilgilerde verdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.