ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

BİLSAM'da Yeni Yönetim Göreve Geldi

Kısa adı BİLSAM olan Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi, 10'uncu kongresini yaptı. Kongre de yeni yönetim kurulu listesi göreve seçildi. 

24 Eylul 2023 01:16
BİLSAM'da Yeni Yönetim Göreve Geldi

Malatya'da faaliyet gösteren Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (BİLSAM), 10. Kongresini Battalgazi İlçesindeki İstanbulluoğlu Konağında yaptı Kongreye AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ile CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. 

Prof.Dr. Geçit: BİLSAM bir sivil oluşum hareketidir

KOngrenin açılış konuşması yapan Prof. Dr. İlhan Geçit  “Bugün 10'uncu kongremizi  yapıyoruz. Biz yönetimi Covid 19 salgını olduğu zor bir dönemde devraldık. Tabii ki bu durumlar hizmet üretmeye engel değil. Ama o dönemde çok ciddi kısıtlamaklar vardı. Bu nedenle uzun süre kamuya açık bir program yapamadık. Covit sınırlamalarına, daha sonra meydana gelen depreme rağmen bu kapıyı açık tuttuk ve BİLSAM’ın yapısına uygun faaliyetleri sürdürmeye çalıştık. Örneğin atölye çalışmalarımızı hemen hemen hiç aksatmadık. 30 Yakın atölyemize bin’e yakın katılım oldu.  Bunların bir kısmı üniversite öğrencisi, bir kısmı akademik personel, bir kısmı esnaflardan oluşuyordu. Atölye çalışmalarımızı hiçbir dönemde aksatmadan yürüttük. Bundan dolayı mutluyuz. Depremden önce konferanslar dizimizi başlatmıştık. 4 Konferans düzenledik. Yönetim bu zor koşullara rağmen bir araya geldi. Bu dönemde emeği geçen bütün Yönetim Kurulu üyelerimize ve Denetim Kurulu üyelerimize de teşekkür ediyoruz. BİLSAM bir sivil oluşum hareketidir. Bu hareket hem insan hem de ekonomi desteği ile yürüyor. Bu süreçte bize desteklerini esirgemeyen yönetim ve denetim kurulu asil ve yedek üyelerine teşekkür ediyoruz. Yeni yönetimi oluştururken, BİLSAM’a katkı verenlerle görüşmeler yaptık. Yeni yönetimin temsil kabiliyetine dikkat ettik ve proje üretecek bir yönetim olsun istedik. Tartışmaların dışında kalacak bir yönetim oluşturmaya gayret ettik. Bu anlamda yeni yönetimin İnşallah hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Tüfenkci: Malatya'mıa büyük katkılar sundu

BİLSAM'ın katkılarına değinen Ak Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi, “BİLSAM kurulduğundan bu yana Malatya’mıza katkı sunan ve Türkiye’de de ilgi çeken bir sivil toplum kuruluşumuzdur. Bu güne kadar bu kuruluşa emek veren herkese teşekkür ediyorum. Şehrimiz en ağır felaketlerden birini yaşadı. Birçok binamız, ticaret merkezimiz yıkıldı. Herkese burada büyük sorumluluk düşüyor. Bilsam’ın da bu konuda gerek araştırmalarıyla, gerek önerileriyle, gerekse kentin oluşumu noktasında önemli katkı vereceklerine inanıyorum. Malatya oluşumu itibarıyla, herkesin Malatya’sı olabilecek bir şekilde hareket etmesi gerektiğine de inanıyorum. Bilsam’ın da  bu platformu oluşturabilecek bir STK olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Ağbaba: Malatya, Türkiye’nin bir mozaiği

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise konuşmasında; “BİLSAM’ı kurulduğu günden beri izliyoruz. Kuruluşunda emeği geçen kurucularına çok teşekkür ediyorum. Malatya, Türkiye’nin bir mozaiği. Farklı kimliklerin, farklı siyasi düşüncelerin yaşandığı bir şehir. Bilsam’ın yayınları, hem Malatya ile hem de ilçeleriyle ilgili çeşitli sorun tespitleri, yapan ve bunlarla ilgili çözüm önerilerini sunan yayınları ver. Öncelikle emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bizim farklılıklarımız aslında zenginliklerimizdir. Bu zenginlikleri korumamız lazım. Bu gibi düşünce kuruluşlarının da yaygınlaşması lazım. Bu kurumların Türkiye’nin de Malatya’nın da gelişimine katkısı olacağına inanıyorum. Farklı siyasi görüşlerden farklı düşüncelerden faydalanılarak, Malatya’mızın depremden sonra önümüzdeki dönemine ilişkin gelişmesine ışık tutar. Ben de CHP Malatya Milletvekili olarak, bu düşüncelerden faydalanacağımı belirtmek istiyorum. Büyük bir depremi hep birlikte yaşadık. Can kaybımız az ama kentimizin her tarafı yerle bir olmuş durumda. Tekrar Malatya’nın ayağa kalkması, Malatya kültürünün yaşanabilmesi için hepimiz çalışıyoruz. Diğer siyasi partilerin temsilcileri de aynı şeyi yapmaya çalışıyor. Sizler de aynı şeyi yapmaya çalışıyorsunuz. Bu anlamda Malatya’yı içselleştirmiş bir siyasetçi olarak, katkı vermeye hazır olduğumuzu da belirterek istiyorum” ifadelerine yer verdi.

Konuşmanın ardından, faaliyet raporu Abdulmuttalip Şahinaslan tarafından okunarak, ibra edildi. 

İşte yeni yönetim kurulu

10. Genel Kurulunu yapan  BİLSAM  yönetimine, Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine, Emin Çelebi, İlhan Geçit, Mehmet Koç, Gökhan Tuncel, Ramazan Yakıcı, Ekrem Atalan, İlhan İçen, Özcan Çetin, Mikail Özkaya, Denetim Kurulu Üyeliklerine ise Vahap Toman, Bayram Temelli, Ferman Salmış, İsmet Özalp, Bayram Koç, Ahmet Adıgüzel seçildi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.