ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Ali Cengiz'e de Bu Yapılır mı?

Vahap GÜNER Yazdı 

20 Eylul 2023 10:50
Ali Cengiz'e de Bu Yapılır mı?

Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne Adana'dan Ordu'ya sonra da tepki gösterince Malatya'ya Müdür olarak asaleten atanan Yener Oba Malatya'da da tartışma konusu oldu.
Ordu'da 2014 Yılından beri Kültür ve Turizm Müdürlüğüne vekalet eden Uğur Toparlak görevinden alınmış yerine Adana Aladağ Belediye Başkan Yardımcısı Yener Oba atanmıştı.
Ordu basını konuyu gündeme taşıyıp siyaset kurumu da harekete geçince atanan Müdür başka bir il'e atanmak için başvurmuş. İşin garip tarafı da bu ya, Ordu Basını Müdür Oba'nın Malatya'ya tayin istediğini bile yazmış.
Ordu'da bunlar olup biterken ağır bir deprem yaşayan Malatya'da ise Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Koordinatör Bakan olarak görev yapıyordu. Malatya Valisi, Belediye Başkanları, AK Parti il yönetimi, Milletvekilleri Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Ali Cengiz'in emekli olana kadar Kültür ve Turizm İl Müdür Velkili olarak görev yapması konusunda görüş birliği içerisindeydiler.
Hatta Ali Cengiz'e Hayırlı olsun ziyaretleri başlamıştı. Milletvekilleri, Belediye Başkanları hediyelerle Cengiz'i tebrik etmeye gidiyordu.
Bende ziyaret ederek kutlamıştım ancak endişelerimi de anlatmıştım:
-"Ali Cengiz ismi üzerinde bu kadar geniş bir mutabakat ve destek varsa neden seni Vekil olarak değil de Müdür olarak atamadılar" demiştim.
Böyle uygun görmüşler deyip, emekli olana kadar da bu da yeterli demişti.
Ancak Malatya'da boş olan Müdür kadrosunu görenler hemen harekete geçmişlerdi. Ordu tepkiliydi, Malatya'da Müdür kadrosu da boş gönderelim Malatya'ya demişlerdi.
Malatya'da deprem olduğundan habersizdi bu atamacılar...
Malatya'da yıkılmayan kurum kalmadığını bilmiyorlardı.
Malatya'da deprem olduysa da fazla bir şey olmamış diyenler vardı.
Mutabakatla Müdür Vekili yapılan Ali Cengiz'in Sultaysuyu Harasından emekli olan eşi Emine Cengiz ile birlikte aldıkları Bostanbaşı'ndaki AK Mahal Sitesindeki evleri ağır hasar aldığından evi o günlerde boşaltmışlardı.
Oğlunun evi de yıkılmıştı. Çaresiz kaldılar, dostlarının yanına gittiler, kışı geçirip geldiler ve bir konteynıra yerleştiler.
Kültür ve Turizm Müdür Vekili tam depremzedeydi, ailesiyle birlikte konteynırda kalıyorlardı. Konteynır'da klima bile yok, klima takmak istemişler, "Müdür Konteynırına klima taktı" derler diye ondan da vaz geçmişler, klima kıyağını da yanaşmadılar. 
Yılların devlet memuru Emine Cengiz "tüm konteynırlara klima takılırsa bizde klima takarız" demiş ve kestirip atmış. (Bir hafta kadar önce konteynırlara topluca klima takılmış.)
Hollanda'da çalışan oğlu Erol Cengiz haber göndermiş "Baba- Anne bırakın buraya gelin Malatya toparlansın yine gidersiniz" demiş hayır demişler burada kalmalıyız diye de bir de inat etmişler.
Turizm personeli bir konteynır peşinde koşarken, yıkılan ve tarihi eserlere sahip çıkmanın derdinde iken Ankara'daki bürokratlar Müdürlük kadrosunun peşindeymiş.
Tıpkı Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesindeki olmayan ancak kadrosu olan Türk Halk Müziği koro Müdürlüğüne Ankara'dan, Kahramanmaraş'tan bir atama yapıldığı gibi, Kültür ve Turizm Bakanlığında hiç bir deneyimi olmayan Yener Oba'yı Malatya'ya Müdür olarak atadılar.
Yener Oba'yı tanımayız.
İyi bir bürokrat, çok değerli bir Kültür adamı, çok önemli bir siyasetçi ve de önemli bir şahsiyet olabilir.
Ama her gelişinde haklı bir nedeni olur, işte bu atama tam yerinde olmuş denilmesi gerekmez mi?
Depremin vurduğu, yerle bir ettiği, şehir merkezinin yok olduğu, Kültür Varlıklarının ağır hasar aldığı, 120 bin konut ve 22 bin işyerinin yıkıldığı, nerede ise 300 bin kişinin göçtüğü, 400 bin kişinin evsiz kaldığı, 40 bin öğrencinin gittiği, bürokratların bile şehri terk ettiği Malatya'ya bir atama yapılırken siyasi etik ve ahlak düşünülmez mi?
Bu şehirde deprem olmuş deprem...
İnsan göçlerine tanık oluyoruz, dostlarımız, yakınlarımız gidiyor, Malatya boşalıyor, siz hala Müdür kadrosu peşindesiniz...
Bu atama Koordinatör olduğunuz Malatya'ya yakıştı mı Sayın Bakanımız?
Bu atamayı Malatya'ya nasıl reva gördünüz Malatya'nın Sayın Milletvekilleri?
Bunu nasıl yaparsınız demeyecekmisiniz Sayın Belediye Başkanları?
AK Parti Teşkilatları bir ses vermeyecek misiniz?
Kenara çekilmiş siyasetçiler sizlerin bir sözü olmayacak mı?
Depremin açtığı yaraları sarmadan, insanı can evinden vuran bu partizanlıklara dur diyecek kimse yok mu?
Evet sesimi duyan yok mu?
Ses vermezlar, susarlar, yaşanan bu ayıpları öylece kapatmak isterler.
Ne yapalım bizde "böyle uygun görmüşler" deyip biz de sağır sultanları mı oynayalım.
Malatyalılar size oy verdi, destek verdi, yetki verdi.
Malatyalıların çıkar ve itibarlarını koruyun, onları en iyi şekilde temsil edin ve onlara hizmet edin diye.
Deprem yemiş, Çetin Şişman tayin isteyip Müdürlük koltuğunu bırakıp Ankara'nın yolunu tuttu gitti, yerime kim gelir diye bile düşünmeden.
Ali Cengiz'in evi yıkılmış, yaşadığı şeker hastalığının yanısıra konteynır da kalıyor ama bir yere de gitmiyor.
Beyler kadro açma telaşıyla ne yaptıklarını bilemez olmuşlar.
Depremzede dahi olsan kadroyu cup diye kaparlar.
Sayın Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bu yanlışı siz düzeltebilirsiniz? 
Deprem bölgesinde bu kadro ataması şık olmamıştır  ve size yakışmamıştır.
Ali Cengiz'e de bu yapılır mı Sayın Bakan...
Şurada kaç ayı kaldı ki emekli olup zaten veda edecek...
Bu yanlışı önleyin...

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.