ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Mi̇lli̇ Atlet Sali̇h Korkmaz Öğrencilerle Buluştu

Şehit Tuncay Göksu Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen kariyer günleri etkinliğine Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Arguvan’lı Milli Atlet Salih Korkmaz, öğretmenler ve öğrenciler katıldı 

20 Eylul 2023 23:44
Mi̇lli̇ Atlet Sali̇h Korkmaz Öğrencilerle Buluştu

Arguvan’lı Milli Atlet Salih Korkmaz eğitim ve spor hayatını, yaşadığı zorlukları, sakatlıklarını ve kazandığı başarıları anlattı. Soru cevap şeklinde devam eden söyleşi de milli atletin konuşması öğrenciler tarafından ilgiyle dinlendi. 

Erken yaşlarda beden eğitimi öğretmeni tarafından yeteneğinin fark edildiğini ifade eden Korkmaz; "İlk defa kendi memleketimde böyle bir programa katıldığım için heyecanlıyım ve gururluyum. Bizlere önder olan yol gösteren öğretmenlerimiz sayesinde erken yaşlarda yeteneğim keşfedildi ve atletizme yönlendirildim. Milli bir sporcu olmak için inançlı olmak gerekiyor. Bugüne kadar sayısız başarı elde ettim, hepsi benim için çok önemli ve kıymetliydi. Şimdi ise 2024 Paris Yaz Olimpiyatlarına hazırlanıyorum. Sizlerde istikrarlı, sabırlı ve çok çalışarak başarı odaklı hedefler belirlerseniz mutlaka zirveye ulaşırsınız. Ayrıca Arguvan Belediye Başkanımız sizler için büyük bir şans, spora ve sporcuya ciddi anlamda destek veriyor. İlçemizdeki Kapalı Spor Salonumuzda görevli antrenör hocalarımız var, ilerde milli takımda olmanız adına bu fırsatı iyi değerlendirmenizi isterim" dedi.  

Milli Atlet Salih Korkmaz, Başka bir ülkede istiklal Marşımızın okunmasına vesile olmak gerçekten çok önemli diyerek konuşmasına şöyle devam etti:

“Şartlar ne olursa olsun eğer başarmak istiyorsanız önünüzde hiçbir engel olmaz. Derslerinizden arta kalan sürede yetenekleriniz doğrultusunda mutlaka spora da zaman ayırın. Başarıyı yakaladığınızda önündeki engellerin nasıl birer birer ortadan kalktığını göreceksiniz. Bunun en güzel örneği benim. Atletizme başladığımda ‘koş koş nereye kadar’ dediler. Ben bunlara aldırış etmedim, çalışmalarıma devam ettim. Ben başardım, sizler neden başarmayasınız. Yarışmalarda derece elde edip, başka bir ülkede tıklım tıklım olan stadyumda İstiklal Marşınızın okunmasına vesile olmak gerçekten çok önemli. 

Yürüyüş branşı teknik isteyen bir branş, günde 11 saat çalışıyorum.  Bu sporda normal bir hayatınız ve arkadaş ortamınız olmuyor, istediğiniz zaman istediğiniz yere gidemiyorsunuz. İstediğimiz yemeği yiyemiyor, istediğiniz kadar su içemiyorsunuz. Bilmediğiniz ülkelere, bilmediğiniz ortamlara giriyorsunuz ve istediğiniz zaman anne ve babanızı dahi göremiyorsunuz. Eğer ki hedefiniz de başarı varsa bunlara katlanmak zorundasınız. Gerçekten zor ama çalışırsanız, başarı kendiliğinden geliyor.  

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş; “Geleceğimizin teminatı gençlerimiz için bir kez daha belirtmek isterim ki başarılı olmak; çok çalışmayı, şartların zorluğuna rağmen imkanlar yaratarak devam etmeyi, zaman zaman başarısız olsanız bile vazgeçmeden kendinize inanarak tekrar tekrar denemeyi gerektirir.  Hayallerinize giden yolda her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz. Öğretmenlerimizin gençlerimizi böyle örnek insanlarla, güzel değerlerle buluşturması bugün bizleri gerçekten mutlu etti." diye konuştu. 

Son zamanlarda Arguvan’ımızın ismi spor alanında ve bilim alanında çokça duyulmaya başlandı. Her zaman olduğu gibi bugünde Prof. Dr. Sezai Yılmaz hocamızın başarılarından ve çalışmalarından örnek vermeden geçmek istemiyorum. Arguvan’lılar olarak kendisiyle gurur duyuyoruz. Birbirini tanımayan hasta-donör çiftlerinin organ değiş tokuşuyla gerçekleştirilen “dörtlü çapraz” karaciğer nakliyle Dünya’da bir ilke imza atan İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz hocamız bugünlerde gazetelerde, dünya basınında ve önemli bilim dergilerinde adından söz ettiriyor. Şunu gördük ki; Arguvan insanının önünde hiçbir şey engel değil, azim ve çalışkanlık bizleri bir yerlere taşıyor. Salih’te kendi yaşamını başından sonuna kadar bizimle paylaştı, umutsuz olduğu günlerde, sonuncu olduğu yarışmalarda dahi başarıya olan inancını yitirmemiş. Salih’in Yürektaşı Mahallemizden doğru yönlendirmelerle doğrultusunda çıkıp, milli takıma geçmesi bu süreçte birçok şampiyonluklar elde edip, önüne de olimpiyat gibi büyük bir hedefi koyması bizleri de onurlandırıyor, gururlandırıyor. Ben inanıyorum ki spora ilgi duyan, bu konu da kendini geliştirmek isteyen ve gelecekte başarılar elde edip, milli takımda yer almak isteyen gençlerimiz var. Bizler Arguvan Belediyesi olarak Yerel Yönetimler olarak sizler için elimizden gelen her türlü desteği ve katkıyı sizlere sunacağız.Her yarışma sonunda Arguvan’lıları ve bizleri gururlandıran Milli Atletimiz Salih Korkmaz’ı  tekrardan canı gönülden kutluyorum. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.