ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Siyasi Partilerde aday adaylarını belirleme çalışmaları devam ediyor.
Ankara'da siyasi Partilerin Genel Merkezlerinde ittifak yapan Partilerin Genel Başkanlarının yaptığı görüşmeler Başkan adaylarının belirlenmesini de geciktiriyor.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı konusunda Cumhur İttifakına destek veren MHP ve YRP'nin talepleri Malatya adayının açıklanmasını da erteliyor.
Bunun yanında AKP, Malatya'da 14 Mayıs'ta yapılan Genel seçimlerde düşen oy oranını da göz önğne alarak Malatya adayını belirlemek için ince eleyip sık dokuyor.
AKP Genel Merkezi tarafında yaptırıldığı söylenen anketlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Fatih Belediye Başkan Yardımcısı ve Eski TOKİ Başkan Yardımcısı Sami Er, Eski Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Ömer Faruk Öz isimlerini vatandaşın onayına sunarak adayını belirlemek istiyor.
AKP'de 4 isimden biri Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacak gibi görünüyor. Aday açıklamasınında ay sonuna doğru yapılması bekleniyor.
AKP Adayının belli olmasını bekleyen Malatya'daki muhalif partilerde de CHP'nin dışında aktif bir hareketlilik gözlenmiyor.
Muhalif Partilerin ortak bir adayla Büyükşehir Belediye Başkan adayını belirlemek için CHP'nin öncülüğünde çalıştığı biliniyor. Ortak aday konusunda da Prof.Dr. İbrahim Gezer'in Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterileceği ve muhulif partilerin destekleyeceği konusu Malatya'da hala görüşülüyor.
Bu nedenle Muhalefet AKP'nin adayının açıklanmasını bekliyor.
Battalgazi ve Yeşilyurt Belediye Başkan adaylarını belirleme konusunda AKP çalışmalarını sürdürüyor. Muhalif Partilerin bu iki ilçede iktidarın adaylarını açıkladıktan sonra adaylarını belirleyeceği ifade ediliyor. Battalgazi  ve Yeşilyurt'ta muhalif partilerden aday olacak isimler de henüz belirlenmiş değil.
Diğer ilçelerde de kıyasıya bir yarış gözleniyor.
Doğanşehir'de AKP Başkan Durali Zelyurt ile yola devam edecek gibi görünüyor. CHP'de ise 2019 seçimlerinde seçimi az bir farkla kaybeden eski Erkenek Belediye Başkanı Mehmet Bayram CHP'nin adayı olmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Akçadağ Belediye Başkanı Aliz Kazgan'ın Yeniden Refah Partisinden seçimlere katılacağını açıklaması en çok da AKP'yi düşündürüyor. Aday tespitini sürdüren AKP'de arayışlar sürerken, CHP'de ise adayların fazlalığı dikkat çekiyor.
Belediye-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Osman Solmazgül, Dr. Vahap Şahin, Necmettin Kurnaz isimleri CHP'den aday adayı. CHP Adayını belirleyip bütünlüğü sağlarsa seçimlerde etkili olabilecek. 
Hekimhan'da CHP'de Mehmet Şerif Yıldırım ismi ön plana çıkarken, MHP'de seçimleri kazanmak için AKP desteğinde Hekimhan'ı almanın hesaplarını yapıyor.
Arguvan'da CHP'nin hangi aday olursa olsun seçimi kazanacağı belirtiliyor.
Arapgir'de Belediye Başkanı Halük Cömertoğlu yeniden CHP'den aday olacağı konuşuluyor. AKP Adayının ise Gazeteci Kamuran Sezer olması beklentiler arasında yer alıyor.
Doğanyol'da Hakan Bay yeniden AKP'nin aday olması kesin gibi görünürken, Pütürge'de AKP'nin yeni bir isimle seçimlere gireceği belirtiliyor.
Darende ilçesinde Dr. Süleyman Eser'in AKP adayı olması beklenirken, aday tespiti çalışmaları devam ediyor.
Yazıhan'da Başkan Nevzat Öztürk, İhsan Akın AKP adayı olmak için çalışıyor. 
Adayların bir hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.
Zira zaman kalmadı. Ancak tüm çalışmalara rağmen yerel seçimlere büyük bir hazırlık göze çarpmıyor.
Heyecan yok... Adaylar bile işi Ankara'ya bırakmışlar gibi.
Oyları verecek vatandaş Malatya'da, adayların belirlenmesi Ankara'da...
Sahi vatandaş Malatya'da kimleri seçiyor. Partilerin gösterdiği listelere bakıp oy kullanıyor.  Buna da seçim diyoruz. 
Vatandaş olarak bir Muhtarı seçiyoruz. Nerede ise Muhtarları da siyasi partiler aday gösterecek hale geldik. 
Siyasi Partilerin Belediye Başkanlarını, Belediye Meclisi üyelerini oy veren vatandaşların, yani siyasi partilerin üyelerinin seçmesi en doğru olanıdır.
Ama nerede? 
Böyle olunca da herkes gözlerini Ankara'ya dikmiş adayların açıklanmasını bekliyor.
Bekleyelim ve görelim...

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.