ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Yeşilyurt Belediye Başkan aday adayı Kahraman Kavuk, İlhan Kavuk, Mahmut Kavuk ile birlikte ziyaretimize geldiler.

Kavuk ailesiyle dostluğumuz rahmetli Başkanımız Mehmet Kavuk ve onun Emeksiz Caddesindeki ortağı Ağa Dayıya kadar uzanır.

Kavuk ailesi Malatya’da yatırımları olan ve memleketlerinden ayrılmayarak çalışan dost dediğimiz insanlardan oluşur.

Rahmetli Mehmet Kavuk her zaman saygıyla andığımız ve zaman zaman adından sıkça bahsettiğimiz değerli bir büyüğümüzdür. Ondan çok şeyler öğrendik.

6 Ay kadar önceydi, Kuyuönü’nündeki benzinliğe uğramıştık, Kahraman Kavuk’a uğrayalım dedi arkadaşlarımız.

Doğrusu ismen tanıyordum ama hiç tanışmamış ve konuşmamıştık. Çıktık yerinde yoktu, sekreteri haber verdi hemen geliyorum ayrılmasın diye haber göndermişti.

Çay, kahve derken geldi Kahraman Kavuk.

 

AK Parti İl Başkan Yardımcısıyım deyince hemen konuya girdim:

-“Kavuk ailesinden geliyorsunuz, Her şeyiniz de var. Mehmet Kavuk diye de bir rahmetli olsa da çok saygın bir de aile lideriniz buralardan gelip geçmiş. AK Partide de Başkan Yardımcısı olmuşsunuz. Daha ne kadar Başkan Yardımcısı olarak görev yapacaksınız. Arkadaş sizler daha tribünde neden oturup bekliyorsunuz, sahaya ininsene, Belediye Başkanlığına talip olunuz, diğer görevlere talip olunuz. Malatya’nın sizlere ihtiyacı var…”

Kavuk ailesinin bir özelliği vardır, seçilecek bir göreve durup dururken aday olmazlar, birileri tarafından ya da yaşadıkları yerlerde oturanlar tarafından önerilmeyi beklerler.

Birilerinin onları önermesini daha önemli sayarlar. O nedenle de büyüklerini asla geçmek istemezler.

Kahraman Kavuk Genel seçimlerde Milletvekilliğine aday oldu şimdi de Yeşilyurt Belediye Başkanlığına aday olmuş.

Kendini yetiştirmiş, Kavuk ailesinin tüm fertlerinin de desteğini almış ve Yeşilyurt için yola çıkmış.

AK Partide karar vericiler nasıl bir aday ararlar bilmem ama Kahraman Kavuk Yeşilyurt için oldukça değerli, birikimli bir adaydır. AK Parti 20 yıldır Malatya’da İl Başkanlarını ya Milletvekili yaptı ya da Belediye Başkanı. Ama bir tek İl Başkan Yardımcısını ise hiçbir göreve getirmedi.

Oysa AK Parti İl Başkan Yardımcısı olarak görev Kahraman Kavuk gibi görev yapan İsmail Hakkı Pekel ve kadim dostumuz Mahmut Boyraz, Selim Pilten yıllardır AKP için koşturdular hala da koşturmaya devam ediyorlar. Bu insanlar neden değerlendirilmez doğrusu anlamış değilim.

Son Genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanının aldığı oy yüzde 70’leri aşarken, genel seçimlerde aldığı oy ilk kez yüzde 50’nin de altına düşmüş ve yüzde 46,7’de kalmıştır.

CHP’nin oy oranı yüzde 21,5, MHP yüzde 13,3, YRP yüzde 9,51, İYİ Parti yüzde 4,06, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi yüzde 3.33 oy almıştır.

Muhalefet aday tespitinde yanlışlar yapması, MHP’nin uyguladığı strateji yeniden Milletvekili kazanması, AKP’nin 4 Milletvekilini yeniden kazanmış olsa da görünen odur ki AKP oyları düşmüştür.

Alınan seçim sonuçları da gösteriyor ki Büyükşehir Adayını açıklamaya hazırlanan AK partide ikinci raunt Yeşilyurt ve Battalgazi Belediye Başkan adaylarının tespitinde yaşanacak.

Hangi parti olursa olsun Adayları yerel olmalı. Adaylar seçime girecekleri ilçenin tarihini, kültürünü, gelenek ve göreneklerini, siyasi ahlakını iyi bilmeli, genç, donanımlı, tecrübeli, dinamik ve bilgili olmalıdır. Ancak kesinlikle ithal olmamalıdır.

Aday olduğu ilçeyi bile tanımayan adaylarında ilçeleri ne hale getirdikleri de ortadadır.

Daha fazla bir şey söylemeye gerek var mıdır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.