ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya AK Partinin kalesi durumunda.
Aldığı oy oranı yüzde 70’leri bulduğundan yerel seçimlerde de şimdiden tek favori parti konumunda.
Büyükşehir başta olmak üzere Battalgazi ve Yeşilyurt ilçesinde oy yüzdesi bakımından en güçlü parti görülüyor.
Bu nedenle de AK partiye adaylık için başvuranların sayısı ikisi kadın olmak üzere 90 kişi. Doğanyol’da başvuran olmadığı görülüyor, Arguvan’da tek aday var.
Görevleri devam eden Belediye Başkanlarının isimleri aday adayları listesinde yer almıyor. Seçilmiş Belediye Başkanları da doğal olarak aday olacaklarından, Büyükşehir’de olduğu gibi İlçelerde de kıyasıya bir mücadele olacağı görülüyor.
Bir de Büyükşehir Belediyesindeki bürokratların istifa ederek aday adayı olmaları ve adaylık başvurularını gövde gösterisine dönüştürmeleri dikkat çeken politik adımlar.
Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için bir tek Ahmet Durmuş başvurmuş. Aday olması konuşulan ve “isteniyor” haberleri yapılan Eski Malatya Milletvekili Öznur Çalık’da aday adayı olmaması dikkat çeken bir diğer husus.
Anlaşılan o ki; AK parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan olacaktır. Çünkü açıklanan listede de görüleceği üzere Gürkan’ın rakibi yoktur.
Büyükşehir Belediye Başkan adayı Selahattin Gürkan’a şimdiden hayırlı olsun diyebiliriz. Adaylık mücadelesi Büyükşehir’in dışında Battalgazi ve Yeşilyurt ilçeleri başta olmak üzere, Doğanşehir, Darende, Yazıhan, Pütürge’de yaşanacak gibi görünüyor.
AK Partide açıklanan listenin dışında bazı isimlerde her an 15 Aralık’a kadar AK Partiye davet edilerek aday gösterilebilirler.
AK Partide Başkan Gürkan’ı kesinlikle aday olarak görmek istemeyen bazı guruplar da bulunmaktadır. Selahattin Gürkan’la kesinlikle yola devam edemeyiz diyen bu guruplar arayış içerisindedirler.
Yeni bir aday etrafında birleşmek isteyen bu guruplar parti içerisinde çalışmalarda bulunsalar da Gürkan’ın önünü kesme telaşı içerisindeler.
Evet Başkan Gürkan’ın bazı tavırları, konuşmaları ve yaptığı hizmetleri beğenmeyen AK parti muhalifleri 20 Yıl öncesinde de, 10 yıl öncesinde de 5 yıl öncesinde de Selahattin Gürkan’a karşıydılar ve onun aday gösterilmemesi içinde her yolu denediler, Battalgazi Belediye Başkanı adayı olmasını dahi istemediler.
AK partiden gelen davetle Battalgazi Belediye Başkanı adayı olarak seçilen Selahattin Gürkan, Büyükşehir Belediyesini hedefine aldığında da Gürkan karşıtı AK partideki muhalifler başvurmadık yol bırakmadılar, sonunda kabullenmek zorunda kaldılar. Gürkan'ı saf dışı etmek isterlerken kendileri birer birer tasfiye oldular.
Selahattin Gürkan girdiği seçimleri oy kaybı yaşamadan kazandı. Bu nedenle Gürkan’ın parti içerisindeki muhalifleri saf dışı ettiği daha şimdiden konuşulmaya başladı.
5 Yıldır görevde… Halkın tüm kesimlerine dokundu, Yolları asfaltladı, Su sorununu çözmeye çalıştı, ayrım yapmadan Malatya’nın her bölgesine ulaştı.
Bunun sonucunda da desteği artmaya başladı. Bırakın AK Partililerin oy vermesini, diğer tüm partilerden Gürkan’ın oy alacağı açık ve nettir.
Kazanmama diye bir derdi yoktur, sadece alacağı oy yüzdesi belli değildir o kadar. Seçim sonucunu tahmin etmek içinde kahin olmaya gerek bile yoktur.
Görünen o ki Büyükşehir’in dışında Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerinde de Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın ağırlık koyacağı ve kendisine yakın adaylarla seçimlere girebileceği görülmeye başlamıştır. Başkan Selahattin Gürkan'ın Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı şimdiden hayırlı olsun diyebiliriz.
AK partide Büyükşehir Belediye Başkan adayı büyük ölçüde belli olduğundan mücadele ilçe belediyeleri, özellikle de Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerinde yaşanacaktır.
AK Parti dışındaki muhalif partilerde ise hala ciddi bir çalışma gözlenmemekle birlikte bir yıkılmışlık, bir "bizden bu kadar" dercesine kenara çekilmişlerdir.
AK Parti adayları belli olduğunda Muhalif partilerde adaylarıyla sahaya inecektir.
Şimdi diğer Partilerin adaylarını görelim.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.