ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Dr. Hüseyin AYDINCAK

Bu yaramaz kediler bahçemi, saksılarımı ot bitmez hale getiriyorlar. 4 tanesi daire kapımız önünde sabit kadrolu elaman.

Sabah, akşam Mama saatinde bahçe kapısı önünde sayıları 8-10 oluyor.

5-6 yıldır yazlıkçıların terk edip gittikleri sokak kedilerine kapı önündeki otoparkta sabah akşam mama veriyordum. Kapı önüne su koyuyordum, mamalarını yedikten sonra dağılıp gidiyorlardı. Bahçeme saksılarıma zarar vermiyorlardı.

Geçen Mart ayı sonlarında beslediğim kedinin biri doğurduktan sonra 2 yavrusunu kapıma getirdi. Özel mama kapları, su kapları, özel mamalar alıp yedirdim. Onlara barınacakları yer yaptım. işte onlar büyüdüler, bir de arkadaşlar edindiler, şimdi daire kapımızı açar açmaz evimize girip yerleşmeye çalışıyorlar. El birliğiyle de bahçemin, saksılarımın canına okuyorlar.

Bunları bahçemden uzak tutup kapı önünde mama vermeye devam edeyim diye bahçeme Kedi, köpek, ayı gibi hayvanları, böcekleri kovduğu iddia edilen elektronik bir cihaz aldım. Beyaz kırmızı ışıklar saçan, hayvanları uzaklaştırıcı ses dalgaları gönderen cihaz FOS ÇIKTI Kedilerin eğlence merkezi haline geldi.

Çocukluğumuzda köy yaşamında hayvanlar ile iç içeydik.

1994-2010 seneleri arasında Ankara Batıkentteki Özel Aydıncak Polikliniğinde, kedi, köpek, ördek, balık, muhabbet kuşu gibi hayvanlar besledim. Yani hayvan dilinden, halinden iyi kötü anlıyorum.

Şimdi Ömründe hiç bir hayvana yem, su vermemiş birtakım sözde hayvan sever ALLAMELER benim kedilerle ilgili video ve fotoğraf paylaşımlarıma bakıp akıl vermeye kalkıyorlar.

Örnek yorumlardan bazılarını kısaca sıralayayım...

-Yazıktır zavallılar bahçede oynasınlar

+Cevap: Oynasınlar, oynasınlar ama benim emeklerimi yok ediyorlar, saksılarda oynayıp debelenerek ektiğim fideleri yok ediyorlar

-Bu hayvancıklara soğuktan korunacak yuva yapsanız

+Cevap: Bunlar benim ev kedim değil, sokak kedileri, yazlıkların balkonlarında barınıyorlar ben de imkan dahilinde su ve mama veriyorum.

-Mamaları ortaya atıyorsun, toplu halde bir mama kabında versen daha iyi olur

+Cevap: Mama kapları aldım, ancak bunlar her biri ayrı yerden geliyorlar birlikte yemek yeme kültürleri yok. Kavga ediyorlar, o nedenle ortaya serpiyorum, aynı anda yesinler de kavga etmesinler.

-Mamaları sokağa döküyorsun ya orada mamalarına küçük taşlar karışır da yutarlarsa

+Cevap: Burası otoparkımız, küçük taşlar yok olsa da bunlar sosyete kedisi değiller izliyorum, yabancı bir şeyi yutacak kadar aptal değiller.

-Belediyeye haber verin, alıp kısırlaştırsınlar

+Cevap: Burada her şey filimler de, reklamlarda, Sosyal medyada görüldüğü gibi değil. Ekim ayında gelip alıp kısırlaştıracaklarını söylediler gelen giden olmadı.

Bir de Hayvan kısırlaştırılmasına karşı aktivist hayvan severler var

Durum bundan ibaret...

Yorumculara yanıtlarım ters gelir incinirler diye kişisel cevap vermek yerine toptan yazdım

Birçok insan yazılan yazıyı okuma zahmetine girmeden bir resime, bir videoya bakıp gereksiz, anlamsız yorumlar yazıyorlar.

Lütfen okuyup bilgi sahibi olduktan sonra soracağınızı sorun, eleştirecekseniz de eleştirin gözünü sevdiklerim.

Beni okurken de bilin ki 78 yaşın deneyimine, kılı kırk yararak 3-5 saatlik bir araştırma bilgilerini katıp sonra yazı yazıyorum.

Siz de ona göre LÜTFEN OKUYUP, ANLADIKTAN sonra yorum yapın,

ben de keyif alayım.

OKUYORLAR beni,

ANLIYORLAR beni diye YÜREĞİMDE GÜLLER AÇSIN.⚘

Selam ve sevgiler

 

NOT

FOS ÇIKMAK

Bir işin sonu gelmemek, boş çıkmak

ALLAME

Çok ve derin bilgisi olan, çok bilgili

Bunlar yaramaz olsalar da sevimliler be.

Siz de görsellere bakın seversiniz.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.