ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Kim ne derse desin…
Kim ne yazarsa yazsın…
Kim hangi algıyı oluşturursa oluştursun…
Kim nasıl isterse öyle konuşsun…
Kim ne tür numarası varsa yaparsa yapsın…
Kim neyine güveniyorsa ortaya çıkıyorsa çıksın…
Kim istiyorsa bütün gücünü ortaya koysun…
Kim ne kabiliyeti varsa göstersin…
Kim ne projesi varsa gelsin ortaya koysun…
Kısacası ne yaparsa yapsın…
Gerçekleri değiştiremez…
Algılarla, hayali senaryolarla bir yere varamaz…
Yerel ya da genel seçimler yaklaştığında bunları yaşarız. 
Adayların belirlenmesine yaklaşılan tarihlerde yıllarca ortalarda görünmeyen ve aday olmak için nabız yoklayan, yeteneksiz, kabiliyetsiz, geçmişinde hiçbir başarısı olmayan, memlekete vereceğinden çok götüreceklerinin hesabını yapan, kendisine bile yararı olmayacak isimlerin adaylık yoklaması yaptıklarına tanık oluruz.
-Malatya’da falanca aday sesleri…
-İşte Malatya’yı kurtaracak adam…
-Malatya onu istiyor…
Başlıklı haberleri 1984 Yılından bu yana okuruz ve görürüz. Başlıkları attıranları seçimlerden sonra bir daha görmeyiz ama o başlığı atanlar, attıklarına bin pişman olurlar.
Önümüzdeki günlerde sosyal medya başta olmak üzere bu senaryonun benzerlerini ne kadar istemezsek de yeniden yaşayacağımız görülüyor.
Malatya’da AK Partinin yerel seçimlerde il genelinde üstünlüğü bilinen bir gerçektir. Bu nedenle adaylık senaryoları AK Parti üzerinde oluşmaya başladı bile.
Şimdi adaylıkları resmen açıklanmayan ancak aday olmaları yönündeki haberleri basında yer alan adayları şöyle bir inceleyelim.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan yerel seçimlerde AK Partinin ilk aday adayıdır. Eski Milletvekili Öznur Çalık’ın da aday olacağı söylenmektedir. 
Ancak isimleri söz konusu olan ve Malatya’da Belediye Başkanlığı görevinde bulunmuş isimlerin adaylıkları henüz söz konusu olmadığından öncelikle AK parti adayı belli olduğunda, diğer partilerinde adayları belirlenmiş olacaktır. 
AK Partiden bir dönem daha Büyükşehir Belediye Başkanı olmak isteyen Selahattin Gürkan görünen o ki hemen hemen rakipsiz görünüyor. Başkana rakip AK Partiden çıkar mı çıkmaz mı önümüzdeki günler gösterecektir. AK Partinin rakibi yine AK partidir. 
Göründüğü kadarıyla mevcut Başkanın yeniden adaylığı konusunda AK Parti dışında herhangi bir itiraz görünmemektedir. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, kendi partisinden bir engelle karşılaşmadığı takdirde seçilme gibi bir sorunu da bulunmamaktadır.
Gürkan’ın bazı tepkiler alsa da AK Partiyle birlikte muhalefet partilerinden de ciddi oranda bir oy alarak seçileceği hemen hemen tüm partilerde konuşulmaktadır.
AK Partide aday müracaatları başladı. 
Bakalım AK Parti kendi adayına karşı yeni bir aday çıkartabilecek mi? 
Adaylarını nasıl belirleyecek… Hep birlikte göreceğiz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.