ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

6 Şubat depremlerinde Malatya ağır hasar almış, 130 bin bağımsız bölüm yıkılmış, binlerce insan Malatya’yı terk etmiş, barınma ilk sorun olmuş, kiralar patlamış, insanlar ilçelere kadar yerleşmiş, Tüm Türkiye’ye dağılmış…
Az hasar  ve orta hasar alan binlerce bina da onarım ve tamiratlar başlamış, inşaat malzemeleri yüzde 500 artmış, bir dairenin boyanması işi bile 50 bin liradan başlamış…
Yeniden yapılacak binalar için beton en önemli malzeme olmuş.
Çimento, kum ve çakıl fiyatları tavan yapmış.
Sende kalk bir m3 betonun fiyatının 2 bin 500 liradan başlayarak 3 bin liraya kadar çıkar.
Depremde açılan yaraları sarmak yerine fırsatçılık yap.
Elazığ’da bin 500 lira seviyesinde olan bir m3 betonun fiyatını nerede ise 3 bin liraya çıkaran Malatya’daki Beton Santralleri sahipleri tüm uyarılara kulak dahi asmamışlar.
Bu da yetmezmiş gibi fahiş fiyatları savunmuşlar, mecburuz demişler.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Meclis gurubunda konuşmuş, “Deprem bölgesinde fırsatçılık yapanlara müsaade etmeyiz, gerekeni yaparız” demek zorunda bırakılmış
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan hemen harekete geçmiş. Malatya’nın Batısına ve Doğusuna birer beton santrali birer de asfalt plentini kısa sürede kurdu.
Açılış törenine gittik, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Beton santrali işletmecilerini açık açık uyardı:
Az önce Başkanımız ifade etti oldukça önemli rakamlara ulaşmış fiyatlar bu tesislerin çalışmasıyla birlikte neredeyse yarı yarıya bir fiyat düşüşü yaşandı. Bu da bize şunu gösteriyor fahiş fiyata karşı en büyük panzehir daha çok üretim daha çok rekabet. Burada fırsatçılık yapmaya çalışanlara bütün bölgede de etkili bir denetimle yine cevap verdiğimizi, vermeye devam edeceğimizi de ifade etmek istiyorum. Gerekirse ilave düzenlemeler de yaparız, gerekirse bu şartları kötüye kullanmaya çalışanlara farklı yaptırımlar da geliştiririz.”
Bu açıklamanın ardından Rekabet Kurumundan Malatya’daki 10 Beton Santrali hakkında soruşturma açıldığı haberi geldi.
Büyükşehir Belediyesinin fiyatları dengelemek açısından kurduğu Beton santralleri tam yerinde ve zamanında kurulmuştur. Yeni santrallerin ekleneceği de açıktır. Bunun sonucunda fiyatlar 1500 TL/M3 seviyesine gelmiştir.
Bu da Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın önemli bir başarısıdır.
En isabetli yatırımlardan birisi olmuştur.
Cumhurbaşkanı Cevcdet Yılmaz bu nedenle Başkan Selahattin Gürkan’a, övgü dolu sözlerle teşekkür etmiştir:
“Burada açtığımız tesislerin maliyeti yaklaşık bir buçuk milyar Türk Lirası. Bu tesislerin 1.000.000 metreküp üretim kapasitesi var, gerçekten önemli tesisler ve zamanında yapılmış ihtiyaç odaklı tesisler ben bu yaklaşımı için Büyükşehir Belediye başkanımız Selahattin Bey’e ve ekibine tüm emeği geçenlere, destek olan arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum.”

Fahiş beton fiyatlarına gereken ayarı veren Beton santrallerini kuran Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan teşekkürü hak etmiştir.
Depremler sonrasında yeniden ayağa kalkmak isteyen vatandaşın, beton santrallerinin kar hırsına kurban edilmesine fırsat vermemiştir.
Beton fiyatlarına denge gelmiştir.
İşte bu yatırımlar övgüyü de teşekkürü de hak eder.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Malatya Büyükşehir Belediyesini diğer Belediyelere örnek göstererek, yerel seçimler öncesinde en güçlü desteği Başkana Malatya’da vermiştir.
Bizlerde Başkanı tebrik ediyor, başarılar diliyoruz.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.