ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Yerel Seçimlere 5 ay kala arayışlar ve ziyaretler başladı.

Bir spor adamı olan ve Pütürge Belediye Başkanlığı için Yeniden Refah Partisinden aday adayı olan Nusret Öncü ziyaretimize geldi.

Pütürge’ye hizmet etmek için İstanbul’da yaptığı geniş katılımlı toplantıyla adaylığını açıklamıştı.

Malatya’ya gelmiş Pütürge’ye gitmiş 45 gündür köy köy geziyormuş.

Elazığ depremini fırsata çevirerek yapı stokunu yenileyen Pütürge ilçesinde Belediye Başkanı olduğunda yapacaklarını anlattığını ifade etti.

Nusret Öncü dostumuza başarılar diliyoruz.

AK Parti’nin Başkan Mikail Sülük ile yola devam edeceği tahmin ediliyor.             

Pütürge’de adaylar ortaya çıkarken diğer ilçelerde de arayışlar sürüyor.

Arapgir ilçesinde Başkan Halük Cömertoğlu’nun vereceği karar bekleniyor. Başkan bir dönem daha CHP’den aday olursa, buna partisinden itiraz eden olmaz ama rakibi yine AK Parti olacak.

Hekimhan’da Başkan Turan Karadağ yeniden aday olmaya hazırlanırken, Hekimhan’ın saygın isimlerinden Mehmet Şerif Yıldırım’da CHP’den en güçlü isim olarak Hekimhan’ın gündeminde yer alıyor.

Darende’de Başkan İsa Özkan AK Partiden yeniden aday olacağı konuşuluyor. İstanbul’dan Dr. Süleyman Eser’de “Bir gece ansızın gelebilirim” diyerek adaylığı konuşulan isimlerden biri olmaya devam ediyor.

Yazıhan’da Nevzat Öztürk, AK Partinin güçlü isimlerinden biri olarak yeniden aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor. İlçede CHP’nin çıkaracağı adayla seçimi zorlayacağı konuşulsa da Nevzat Öztürk’le AK partinin bir sorun yaşamayacağı ilçede konuşulanlar arasında.

Arguvan ilçesinde başarılı bir Belediye Başkanlığı dönemi geçiren, üreten bir Belediye Başkanı olan Mehmet Kızıldaş, bir dönem daha görev yapmak için CHP’den aday olmak istiyor. Ancak CHP’deki değişim rüzgarları gelecekte Arguvan’da nasıl eseceği merak konusu.

Arguvan’da CHP dışındaki partilere büyük ölçüde bir şans tanınmıyor. Ancak bölünmeler yaşandığı takdirde de Arguvan’da diğer partilerinde Başkanlığı zorlayacağı ifade ediliyor.

Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan bağımsız kalma durumuna son vererek Yeniden Refah Partisine geçti. Kazgan’ın Yeniden Refah Partisinden Yeşilyurt Belediye Başkan adayı olacağı daha şimdiden konuşuluyor.  AK partinin Yeşilyurt Belediye Başkanlığı için vereceği karar seçmen tercihlerinde etkili olacakmış gibi görünüyor.

Ali Kazgan’ın olmayacağı bir Akçadağ’da AK Parti ile CHP’nin kıyasıya bir yarışa gireceğine de kesin gözüyle bakılıyor.

CHP, MHP, İYİ Parti ve YRP Yeşilyurt ilçesinde aday gösterecek partiler olarak belirtiliyorsa da MHP’nin AK Parti ile ortak hareket edeceği de konuşulanlar arasında. Yeşilyurt’ta en güçlü partinin AK Parti olduğunu da unutmamak gerekiyor. AK partinin adayı diğer partilerin kadrajında olmaya devam ediyor.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, teşkilatının da desteğiyle bir dönem daha Başkan olmak istiyor. Tüm hazırlıklarını bu yönde yapıyor. Ancak Battalgazi’de diğer partilerde aday göstermek için ön hazırlıklar yapıyor.

Doğanşehir’de Durali Zelyurt AK Parti’nin adayı olarak görünse de AK partide birçok isim Doğanşehir’de aday adayı olmaya hazırlanıyor.

Kuluncak ilçesinde Belediye Başkanı Erhan Cengiz yeniden partisinden Başkan adayı olmaya hazırlanıyor. AK Parti’nin bu ilçede vereceği karar önem arz ederken CHP, YRP, İYİ Parti’de Kuluncak’ta adaylar için bir arayış içerisinde.

Kale ilçesinde AK Partinin göstereceği adayın kazanmasına kesin görüldüğünden Belediye Başkanı Murat Koca’nın dışında da adayların nabız yokladığını söyleyebiliriz.

Doğanyol ilçesinin başarılı Belediye Başkanı Hakan Bay’ın bir dönem daha ilçede görev yapmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Malatya’da ilçelerde seçim için arayışlar olsa da Malatya’da henüz bir heyecan görünmüyor.

Bakalım ve görelim.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.