ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

“Sayın Vahap Güner kardeşim Yazını okudum.

 Zaten çok hassas bir ruh yapım var Ancak dayanamadım Yaşadıklarınıza ve yaşananlara çok üzüldüm. Ben de ağladım. Allah hepinizin yardımcısı olsun İnsanoğlunun çaresizliğini düşünüp “ne yapılabilir” diye Yazınızda Milli Eğitim Müdürü muhterem Bakır’ın o sıcak yaklaşımı ve dokunuşlarının etkisini hissettim.

 Ne kadar güzel bir insan. Ya o elleri öpülesi öğretmenlerimizin görev aşkı insan sevgisi Malatya sevdası her türlü takdirin üstündedir. Dualarımız sizlere ve Devletimize ve Milletimize Allah zeval vermesin.

Malatya’ya yeni tayin olan Ersin Yazıcı çok başarılı tecrübeli ve duyarlı, Halkla haşir neşir olacak, dertlerine çare bulmak için büyük gayret gösterecek, bir Vali kardeşimizdir. El birliği gönül birliği ile Malatya’mıza hizmet etmek boynumuzun borcudur.

Malatyalı iş adamları ve yetkililerle bir araya gelip, Devletin veya özelin yaptıklarına ilave “neyi kim nerede yapabilir” araştırmasında herkes bir katkıda bulunabilir.  Merhum Özal’ın İleri gelenleri toplayıp yönlendirdiği günler aklıma geldi. Allah rahmet etsin ruhu şad mekanı cennet olsun. Allah’a emanet olun. Selamlar sevgiler saygılar herkese.  “

Saffet Arıkan Bedük.

“Depremzede Öğretmenin Ağlatan Gözyaşları” başlıklı yazımı okuyan Eski Malatya Valimiz, Kadim Malatyalı dostu, tecrübelerinden yararlandığımız Devlet büyüğümüz Saffet Arıkan Bedük, ailesinin tüm fertlerini kaybeden Öğretmenin Malatya’da kalarak görev almasından bir hayli de etkilenmiş.

“Bende Ağladım” diye de belirtmiş.

Öğretmenimizin göreve dönemsi, Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır’ın öğretmene yaklaşımı dün Malatya’da ve okuyucularım arasında gündem oldu adeta.

Çok sayıda geri dönüş aldım, Öğretmenimizin adını ve adresini soranlar oldu, Sendikacılar ziyaret etmek istediklerini ilettiler.

Ama oldukça hassas olan öğretmenimizi daha fazla acılarını hatırlatmamak adına fazla bilgilerini paylaşmıyoruz.

Ama Eğitim Camiası, Malatya bürokrasisi, Öğretmenler, öğrenciler ve veliler depremzede öğretmenimizin eğitim aşkı karşısında duygusallaştılar, hatta Valilerimiz gibi ağladılar.

Ne yapabiliriz diye ısrarla arayanlar oldu.

Milli Eğitim İl Müdürü Behçet Bakır’ı da çok sayıda arayan olmuş.

Öğretmenimiz örnek olmuştur, bizleri de umutlandırmıştır, kendisini bir kez daha onurlu duruşu için teşekkür ediyoruz.

Eğitim sorunu çözüldüğünde, barınmada sıkıntılar yaşansa da dışarıya göçün durduğunu memnuniyetle görüyoruz.

Malatya’da şuanda 100 Okulda sıkıntı var, yıkılmış, yıkılacak okullar var. Öğretmenevi de yeniden yapılacak. Ancak tüm okulların Devlet tarafından yapılmasını beklemek fazla iyimserlik olur, bu nedenle Özel sektöründe elzem olan okul binaları bir an önce yapması gerekiyor.

Malatya’da Sanat Okulu kalmamış, süratle bir Sanat Okuluna ihtiyaç var.

Özel Sektör, İş adamları, hayırseverler öncelikle okulları yapmaya talip olabilirler.

Malatya eski Valimiz Saffet Arıkan Bedük’ün rahmetli Turgut Özal’ın yaptığı gibi Malatya için bir çağrıda bulunulabileceğini ifade etmiş.

Sayın Bedük’ün dediği gibi “Devlet elbette okulları yapacak ama öncelikle Devletin veya özelin yaptıklarına ilave “neyi kim nerede yapabilir” araştırmasında herkes bir katkıda bulunabilir” önerisi dikkate alınmalıdır.

Malatya eğitim sayesinde dışarıya olan göçü durduracağı gibi geri dönüşleri de sağlayacaktır.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.