ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Hayır,hayır Hayatımızı alt,üst eden herkesin kendi derdine düştüğü Deprem ,enkaz,ve molozlar altında kalmadım, o nedenlede sizlere seslenmiyorum; !

Boşu, boşuna telâşlanıp sağa, sola,koşuşup ortalığı VELVELE' ye vermeyin,Eyvah şimdi ne yapacağız diye de,dert etmeyin, çaresiz durumunuzu dile getirip, zaten sürekli uyku halinde olan VİCDANINIZI rahatsız edip sakın ha UYANDIRMAYIN..!

UYANIK olan vicdanlara dır seslenişim,Niye öyle çaresizlik içinde bakıyorsun ki, kardeşim sen değil misin yeryüzünde böbürlenip yürüyen sen değil misin AKIL etmeyen , sen değil misin kendini ifade edemeyen sen değil misin kendini zorda hissettiğinde CEHALET 'in kapısını çalan ve zorlayan; Boşu, boşuna bu çırpınış ların, ne gözünde bir damla yaş, ne yüreğinde bir sızı yaratır,nede VİCDANI'nı kanatır bu acziyetin,halin ve ahvalin.!

Sahi siz bir yerden tanıyorum, mişli geçmiş zamanda yaşayan komşusu aç ken kendi yatağa tok giren bir anlayışla yetişen, " Z " kuşağının deyimiyle o sizin zamanınızday dı moruk deyip unuttuklarımızdan'mısınız,

Yoksa gelecek zaman hesabı yaparak, en kısa yoldan emek harcamadan alın teri dökmeden Sadece sözde kalan HAMASET içinden tutumlarınızla, yedi sülanenize yetecek kadar, içinde ne var ne yok bakmaksızın, haram, helal sorgulamaksızın kendine 3.5 metre KEFEN şatafatlı görünün bir KABİR birde unutulmayan bir sözcük, RUHUNA EL FATİHA, sözüm ona düşündüklerine SERVET dolu bir gelecek hazırlama kaygısı taşıyanlardanmısınız;

Hani haşa,huzurdan; kulun rızkına ALLAH'IN kefalet- i yeterdi bu çırpınış ve oluşan kuşkularınız niye ,,

Gerçekle tezat teşkil eden bu hırsınızın ve hevesininiz sürüklediği bu girdap dan kurtulup gerçeklerle yüzleşmek bu kadar mı ZOR.!

كُلُّ نَفْسٍ ذَٓائِقَةُ الْمَوْتِ ثُمَّ اِلَيْنَا تُرْجَعُونَ Her nefis ölümü tadacaktır. Sonra Bize döndürüleceksiniz

Bakın dünyada ki bütün olumsuz gelişmelere,çünkü insanların kendini savunma refleksleri nasıl iyi çalışıyorsa, Dünyanın da savunma refleksleri bir o kadar tıpa,tıp aynen benzer bir şekilde çok iyi çalışıyor, !

İNCELEYİN, önceleyin ne yaparsanız yapın,ne olaylara ne insanlara hakim değilsiniz; bugün yaşanan felaket ve gelişmelere,değişimlere yarın, benzer bir baska olaylara ve insanların haline ŞAHİTLİK edeceksiniz.!

Kim neyi ve hangi yaşam biçimini tercih ederse ETSİN hayatta kalmanın hangi enstrümanlarını kendi lehine değiştirebilir, Bu güne kadar, kendini mutlu sanan DÜNYA hayatını yeme,içme doldur,boşalt sanan ,sürekli korku ve endişe içinde yaşayan; KARAVANACILAR; dışında..!

KARAVANACILAR dedim ya atış poligonlarında binlerce mermi harcayıp attığı hedefi bir türlü vuramadığı halde sürekli sol gözü kapalı,sağ gözü devre dışı NİŞAN vaziyetinden bir türlü ayrılamayan avına ve hedefine odaklanmış, sürekli mermi harcayan;

Ama sorsan onu MUTLU bir biçimde kendini tatmin edecek hikayeleri de içine katan KARAVANACILAR dan bahsediyorum.....!!!

Sesimizi duyan var mı.? diye feryat figan eden, MİLYONLAR, bir dönem hayatında iyi,kötü,az,çok,yeterli,yetersiz, beslendiği gıdaları hayatından çıkaran damağında kalan lezzetlere hasret kalan ,geçmişe dair, üçün, beşin değil, günümüzde yarımın, çeyreğin,hatta gramın hesabını yapan hayatı TEK sıra"kuyruk halinde devam eden EKMEK ve diğer beslenme gıdaları sırasında karın doyurma hesabı yapan;

Mutlu günlerinden anlatacağı bir güzel anısını anlatırken sevinçle beraber göz yaşı döken milyonların aynı ortak hikayede buluştuğu adına ister kader,ister algı, istersede olgu deyin , Evinden ayrılırken bir lira,beş lira,hanımının eline sıkıştırılan, tepki olarak bir çift GÜLEN GÖZ 'akşam eve dönüşte çocuğunun mutluluk içinde boynuna sarılışı, alışıkkanlıkları olan insanların duydukları o gün için yaşadıkları mutluluktan bahsediyorum, !

Siz atmaya devam edin KARAVANACILAR,! bu gidişatı değiştirmenin bir tek yolu var,söylemlerinizle, eylemleriniz arasındaki tutarlık, samimiyettiniz, hamasetlerinizle değil gerçeklerle yüzleşme CESARETİNİ gösterecek,

Milyonları, sizinde içinde dahil olarak en azından müsebbipleri olarak sorumlu bulunduğunuz, bir avuç mutlu azınlığa mahkum etmeyecek,altında Milyon, milyon USD doları değeri olan 4×4 JEP arabası olanla,sıradan bir yerli arabayı alın teri ve birikimleri ile elde etmiş insanları aynı terazinin kefesinde ADALET diye tartmayacaksın;!!

Sesimi duyan var mı; ?

Tekrar,tekrar ediyorum,ben EKONOMİK enkaz nedeniyle bozulan ahlâkî çöküş, yaşanan toplumsal travmalar , parçalanan aileler, Hukukun ADALET ölçüsüne uygun belirlenemediği konusunda hemfikir olan Miras,mal,mülk sebebi ile kaybolan SILA-İRAHİM gibi çok kutsal değerimizi kaybetmek istemiyorum..!

Sıla-i rahimi kesen Allah'ın (cc) rahmetinden mahrum kalır.

Sebep okuduklarınızı "pişkince" bir tarafa koyup, Hukukun önünde herkes eşittir ilkesini ÖMER'in ADALETİ 'diye bu MİLLET'e sunarken,ömerin nasıl yaşam sürdüğünü, her şeyi aktarıp, dönderirip fasit bir daire içinde anlattığınız gibi, her gün ömerin yaşam biçimini bıkmadan usan madan sizin söylemlerinizle REEL VE RASYONEL gerçek olarak ,açık bir biçimde anlatacaksınız..!

Yoksa ne mi olacak sizi gidi KARAVANACILAR siz 'i...!!

Siz atacaksınız hedeften uzak noktalara , yerden sadece toz duman çıkacak, sizde hedefi vurdum diye MUTLU olacaksınız,!

YOK ÖYLE YAĞMA Hasan'nın Böreği

Yine sizin deyimizle söylüyorum,

BU AZİZ MİLLETİ usanırdınız,

ve kesinlikle milyonlar "MUTSUZ"...!

Ya rabbim duam sanadır yakarışım sanadır, Hz MEVLANA nın dediği gibi bu ÜLKEYİ vicdanı ile yönetmeye talip insanları; BİR uygarlık işareti olan, HAKIKAT'ın tescili anlamınada gelen "GÜZEL BAKMAK, GÜZEL GÖRMEK" gibi bir duyguyu nasip et..!!!

"Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin yüz dili bile olsa,o yine DİLSİZ sayılır..!

"Aradığın seni arayandır." ...!

"Güneş herkesin üzerine eşit doğar ama gül başka, leş başka kokar." -..!

Susun sakin olun sizlere, "SUFLE" veriyorum.

♡UYANIŞ, ♡DİRİLİŞ,♡ "KURTULUŞ"

ALLAH Celle Celaluhu (CC)

“Şüphesiz ki, bir kavim kendi durumunu değiştirmedikçe;

ALLAH onların durumunu değiştirmez.

ALLAH, bir kavme kötülük diledi mi, artık o geri çevrilemez.

Onlar için ALLAH'tan başka hiçbir yardımcı da yoktur” (Ra'd, 13/11) buyurmaktadır...!!

Okuyucularıma

Saygılarımla.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet KIŞ 2023-09-27 15:44:30

Eyvallah...