ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Ankara Darendeliler Derneği'ne ilk gidişimdi.

Yıllardır görmediğim Balabanlı ilkokul öğretmenim aile dostumuz Osman Cengiz'i görünce koyu bir sohbete daldık.

Hemşerilerimi tanımaya çalışıyordum. O sırada sonradan tanıdığım Cengiz Özer bey fotoğraf çekiyordu. Elindeki bir tomar gazeteden birini bana uzattı, Darendeli Gazetesi dedi. Öğretmenim Osman Cengiz ''Nermin benim Balaban İlkokulundan çok sevdiğim öğrencim, çok çalışkandı'' dedi.

''Babası Mevlüt Akbalaban da gazeteci, şair, yazardı'' deyince Cengiz bey ooo çok iyi o zaman Nermin hanım gazetemize yazar mısınız? dedi.

Ben şaşırdım ''ben ve yazmak'' sadece güiümsedim, ve evde kızıma anlattım. Anne bu harika, yazabilirsin dedi. Çok heyecandım ama nasıl yazarım ne yazayım... Gece uyku tutmadı, elimde kağıt kalem uzun bir süre bekledim, tam vazgeçecekken ''sürçi lisan edersem affola başlıklı'' kısa yazımı yazdım. Kaç kağıt buruşturup attım bilmiyorum. 2001 şubat sayısında konuk yazar olarak yayınlandı.

Yıl oldu 2023 ve ben hala yazıyorsam duayen gazeteci Cengiz Özer'in teşfiki ve hoşgörüsü sayesindedir.

Siz Kıymetli okuyucularım, her zaman beni desteklediniz, yazmaya devam edebilmem için cesretlendirdiniz, desteklediniz ve yüreklendirdiniz.

Aradınız, sordunuz, tebrik ettiniz sizlere çok teşekkür ederim.

Darende gazetemiz hepimizin, gurbetteki hemşerilerimize sıladan mektup gibidir. Okuyucularının postacının yolunu gözlediği, kirli siyaset, haberlerinden , ülkemizin içinde olduğu sıkıntılardan uzak bir gazete.

Darende gazetesi, yayın hayatına 1987 den beri kesintisiz devam ediyorken, ekonomik sebeplerden dolayı yayınına son verilebileceğini duyunca çok üzüldüm.

Yöremiz insanı okumayı, okuyanı sever, destekler. Gazete çıkarılmaya başladığı yıllarda çoğu illerde bu kalitede bir gazete yoktu. hepimiz gurur duyuyorduk. Hemşerilerimin gazetemizin yayın hayatına devam edebilmesi için kalıcı bir çözüm bulacağını umut ediyorum. Darende /Balabanlı doktor, şair merhum Abdullah Ertem bir şiirinde;

AKLINI İYİ KULLAN MUHTAÇ OLMA DELİYE

BAŞIN DARDA KALINCA BAŞVUR DARENDELİYE

Yazmış Saygılarımla.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.