ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya'dan çok Başkanlar geldi ve geçti.
1980 Darbesinin yapıldığı günlerdi. Toplumsal olaylar nedeniyle kan kaybeden Malatya'da Askerlerin dediği oluyordu. Karar vermişlerdi, Malatyaspor'u ayağa kaldırmak için. Başkan aradılar, sonra Nurettin Soykan isminde karar kıldılar.
O dönemde Başbakan Yardımcısı olan Turgut Özal'a da anlatıp destek istediler. Hatta rahmetli Özal'ın Nurettin Soykan adını Komutanlara verdiği de söylenir.
Komutanlar Soykan'ı çağırdılar, Malatyaspor'a Başkan olmasını istediler. Rahmetli Soykan şaşkındı, tamam, iyi, güzel de "ben topdan anlamam, bir maça bile gitmişliğim yoktur" dediyse de dinletemedi.
Görev verilmişti, Soykan Malatyaspor'u devir alacaktı, aldı yine rahmetli Cahit Kurdal'ı, Nurhan Taştepe'yi, Ertaç Önal'ı, Haydar Karaduman'ı, Osman Çağlı'yı, Atilla Kantarcı'yı, Erhan Kırçuval'ı çağırdı sordu, araştırdı.
İşte o ben topdan anlamam diyen Nurettin Soykan, Malatyaspor'u 3 yıl içerisinde namağlup şampiyon yaparak bu günkü Süper lige, 1. Lige çıkaran kişi olduğu gibi, Yöneticiliği ve kişiliğiyle de Efsane Başkan olmuştur.
Sonra da kulübü kendi eliyle Turan Çevik'e teslim etmişti. O da Malatyaspor'u Süper lig 3.'sü yaparak Balkan Kupasına kadar taşımıştır. Onun bırakmasıyla gelen Nurettin Güven'de Malatyaspor'a Brezilyalı Carlos, Serginho ve Eder'i Malatya'ya getirerek oynatan Başkan olmuş ve Malatyaspor'un dağılmasını önlemiştir.
Bir kurtarıcı edasıyla İstanbul'dan gelen Metin Kaya Çağlayan ise Nurettin Güven'in hassasiyetle koruduğu devasa kadroya rağmen takımı küme düşürüp, başta Ünal Karaman olmak üzere futbolcuları sattıktan sonra, taraftarın tepkisi nedeniyle Malatya'dan değil Diyarbakır'dan uçağa binerek İstanbul'a gitmiş bir daha gelmemiştir.
Malatya Belediye Başkanı seçilen Mehmet Yaşar Çerçi, Malatyaspor'u adeta sokaktan toplayarak yönetimi devir alıp Malatyaspor'da yeni bir tarih yazmıştır. Malatyaspor Play Of elemelerinde rakiplerini yenerek Süper lige bir kez daha merhaba demiştir.
Yasa değişmişti, Belediye Başkanları kulüp idarecisi olamayacaktı. Bu kez İstanbul'dan gelen fermuar işi yapan Hikmet Tanrıverdi, bir siyasetçimizinde desteklemesiyle geliverdi. Çerçi kulübü devretti, Tanrıverdi kulübü alıp bir kaç yıl o da iyi bir şekilde idare etti. Başarılar gelmeye başladı, Avrupa Kupalarına kadar gitti. Sonra çöküş başladı, borçlar gelmeye devam etti, takım küme düşünce de "Yiğit düştüğü yerden kalkar" demesine rağmen arkasına bakmadan gitti, hem de defalarce gitme kal denildiği halde gitti...
Borçlar ve ödemeler dengesi bozulan Malatyaspor hızla inişe geçip Amatör kümeye kadar gitti. Düşürenler bir daha gelmeyince gözler Malatya Belediyespor'a çevrildi. Bari bu takımı ayağa kaldıralım dediler.
Belediye Başkanı nAhmet Çakır bir kaç dönem Belediyecilerin yönettiği kulüpten bir başarı göremeyince bari bu işi yapacak birine verelim düşüncesi ağır basmaya başladı.
Derken Adil Gevrek görüşmeler yapmak üzere Malatya'ya geldi. Sorduk kimdir diye "İstanbul'dan İşadamı, futbol adamı" dediler.
M.Belediyespor harcanan milyonlara rağmen 2. Ligede mücadele ediyor. İstanbul'da bir işadamı M.Belediyespor'u almaya geliyor denilince Hayırdır İnşallah demekten de kendimizi alamadık.
Konuştular, görüştüler hatta kongre de yaptılar Adil Gevrek Malatya Belediyespor'a başkan oldu. Kulübün adını Yeni Malatyaspor yaptılar. Daha ilk yılında şampiyonluğu yaşadı takımı birinci lige çıkartı, oradan da süper lige demir attı. Adam adeta şans küpü, Balıkesir maçında havaya kalkan top kalecinin önünde yere vuruyor ağlarla buluşuyor. Malatyaspor kazanma sa da rakiplerinin kaybetmesiyle hedefe ulaşıyordu.
Malatyalılar bu Başkanı sevmişti. Havası yoktu, son derece mütavaziydi, biraz da çekingendi. Ama Malatyaspor'da başarmıştı. Sonra genç yeteneklerin peşine düştü bir hayli de başarılı oldu.
Sonra da bilindiği gibi çıkarcıların hedefi oldu. Şehri yönetenler ve de bazı siyasetçiler Başkanı direkt hedef alarak istifaya kadar davet ettiler. Sonunda bırakma devam et diyenler çok olmasına rağmen bırakmaya karar verdi. Mustafa Eskihallaçve Tetteh gibi iki yeteneği taliplileri olmasına rağmen satmadan "parasını ödeyin kalsınlar, sonra değerlendirin" diye bıraktığı halde Tetteh'in serbest kalışını seyrettiler. Genç ve dinamik bir kadro da bırakmasına rağmen o kadroyu da koruyamadılar. 
Sonra Ahmet Yaman'ı göreve getidiler. Onu da biz ne gördük, ne de bir icraat yaptığına şahit olduk. Ödemeleri Büyükşehir Belediyesi yaptı, Valilik para gönderdi, futbolcular teker teker serbest kaldılar, beyfendinin, futbolu Soykan kadar bilmese de sorma, danışma, bilenlere başvurma gibi bir öngörüsü de yokmuş. 
Sonuç daha da felaket. Hagi Osman  ve Awuku'yu bilgisizlik nedeniyle serbest kalmış, diğerleri gitmiş, ortada yönetici yok ama görevleri bittiği halde kongre kararı aldım diyen Yeni Malatyaspor'a zarar vermek isteyen bir anlayış var...
Ancak bunlara rağmen Malatya'ya gelen Adil Gevrek var. Kendi alanlarında başarılı olmuş yöneticilerden oluşan bir Yönetim Kurulu var. 
Projeleri var.
Hayalleri var.
Azimleri var.
Kulüp personeli bile ümitlenmiş...
Taraftarlar gelmiş bu takımı ayağa kaldırın diye...
Basın mensupları eski günleri özlemiş.
Adil Başkan bir şeye karar verdi mi gereğini yapar.
Kolları sıvamış, yolunu belirlemiş, kaynak arayışına girmiş, daha da tecrübe kazanmış futbolu kuralına göre oynuyor.
Serbest kalan Hagi ve Awuku için sözleşme imzalayan Kulüpleri aramış, "Yeni Malatyaspor bu halde iken siz bunu nasıl yaparsınız?" diye hesap sormuş.
Bodrumspor'lu yöneticiler Utanmış, diğerleri mahcup olmuşlar, futbol çevreleri kınamışlar.
İşte yöneticilik budur, Yeni Malatyaspor'a sahip çıkmak böyle olur.
Yeni Malatyaspor'u sahiplenenlerin yanında olmaya devam edeceğiz.
Evet Adil Başkan, Yeni Malatyaspor ile birlikte Malatya'yı ayağa kaldırmak için sizlere büyük görevler düşüyor.
Çünkü Malatya'nın buna ihtiyacı var.
Yıkılan Malatya'dan, enkazlar arasından yeni bir Malatyaspor hikayesi yazalım tüm dünya görsün...
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.