ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Günlerden Pazar…

Nevşehir’den Malatya’ya dönüyoruz…

Darende ilçesinin Atma Aşireti eşrafından Özbekis’tan Taşkent’e Fuarlar düzenleyen Hasan Özbey Aradı:

-Emmioğlu Malatya’da Devlet Hastanesinde tanıdık Doktor Var mı? Diye sordu.

-‘Elbette var Anavatan Partisi eski Malatya İl Başkanı Rıza Sinanoğlu’nun oğlu Selçuk Sinanoğlu atanmıştı, inan tanışmadık ama o bizi iyi tanır telefonunu bulup seni arayayım’ dedim.

Cemiyetimizin Sağlık işlerinden sorumlu arkadaşı aradım Başhekim Sinanoğlu’nun telefonunu istedim, Watsaptan tık diye gönderdi.

Kaydedeyim derken telefonu çaldırmışım.

Başhekim Sinanoğlu diye kaydettiğim numara bir dakika bile geçmeden aradı:

-Buyurun ben Başhekim Sinanoğlu…

Ne diyeceğimiz şaşırdım. Telefonunu dahi yeni aldığım numara kendini tanıtarak “buyurun bir arzunuz mu vardı?” diye soruyordu…

Kıs bir süre durakladım sonra kendimi tanıttım, hemen tanıdı, Hasta yakını Hasan Özbey’in telefonunu beklediğini söyledi, sonrasında da kendine yakışanı yaparak hasta ile yakından ilgilendi.

1983 Yılında başlayan Turgut Özal önderliğinde ki Anavatan Partisinin Malatya İl Başkanıydı Rıza Sinanoğlu. Mert ve delikanlıydı, alengirli işlerle işi olmazdı, telefonu devamlı açıktı, kapandığını hatırlamıyorum. 1984 Yılında doğan ve çocukluğu siyasetin gölgesinde geçen Selçuk Sinanoğlu, okumuş, bu gün Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde başhekim olmuş…

Tıpkı babası gibi o da arayan telefonlara cevap verirmiş, arayanın derdine derman olmaya çalışır olmuş.

Öncelikle genç Başhekimimizi tebrik ediyorum.

Nice yöneticiler ve Doktorlar tanırız telefonlarınıza cevap bile vermezler, arasan bulamazsınız. Hatta Doktorun yanında iken onun Oflarını defalarca duymuşuzdur.

Arayanın kim olduğunu bildikleri halde cevap vermezlerdi telefonlara.

Baba Rıza Sinanoğlu, kendisi gibi delikanlı bir hekim yetiştirmiş helal olsun…

Kendisine bir hayırlı olsuna dahi gidememiştik.

Depremler sarsıntılar nedeniyle Malatya Basını da depremzede olmuştu yüzbinlerce insan gibi. Bu nedenle tanışma faslımız bu telefonla başladı ve son derece memnun olduk.

Ama genç bir Doktor duruşuyla bize umut verdi.

Malatya’nın böyle hekimlere ihtiyacı var…

Böyle yöneticiler çok çok ihtiyaç var.

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimini tanıyalım:

Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Selçuk Sinanoğlu 1984 yılında Malatya’da doğdu. 2009 yılında İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. ihtisas eğitimini 2015 yılında İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Pediyatri Anabilim Dalında tamamladı. 2018 yılında Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde başhekim yardımcılığı görevine başladı. 2020 yılında Malatya Turgut Özal Üniversitesi Pediatri Anabilim Dalına Dr. Öğretim Üyesi olarak atandı. İngilizce bilen Sinanoğlu, evli ve iki çocuk babasıdır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.