ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Valiler Kararnamesi yayınlandığında dikkat kesiliriz.
Malatya Valisi gitti mi diye meraklanırız.
Kararname de olmayınca da bir sonrakini düşünmeye başlarız.
Uzun süredir Valiler Kararnamesi hazırlandığı konusunda duyumlarımız vardı.
Van’ın başarılı Valisi Ozan Balcı’nın Malatya’ya atanacağı hem Malatya’da hem de Van’da konuşuluyordu.
Gece yarısı Resmi Gazetede yayınlanan kararname ile Malatya Valisi Hulusi Şahin Antalya’ya Vali olarak atanırken, Antalya Valisi Ersin Yazıcı Malatya Valisi oldu.
Gazeteciler olarak hemen telefon trafiğimiz başlar.
Atanan Vali’nin görevde olduğu İl’in Gazetecilerini, Gazeteciler Cemiyet Başkanlarını ararız. Malatya’ya atanan Vali konusunda da hemen Antalya’daki meslektaşlarımızı aradık.
Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş ve eski Başkanı gazeteci Mevlüt Yeni’yi hem biz hem de onlar aradılar.
Bizde gelen ve giden Valiler hakkındaki görevde oldukları sürece yaptıklarını ya da yapamadıklarını kendimizce değerlendirdik:
-İdris Başkanım bize Antalya Valisini anlatır mısınız?
-Öncelikle şunu söyleyeyim çok değerli bir Valimizi Malatya’ya gönderdiğimiz için üzgünüz. Çok çalışkan, projeleri yakından takip eden, yatırımları özellikle yerinde görmek isteyen v e takip eden, Daire Müdürlerini çalışmalarını yakından izleyen hizmete odaklı arı gibi çalışan bir Valimizdir. Görevde olduğu 3 yıl içerisinde Antalya’ya çok hizmetler verdi.
-Malatya’da depremlerde yerle bir oldu, konteynır, konut, barınma, kira, gibi önemli sorunlar var, Yeni Vali’nin Malatya’da işi bir hayli zor?
-Valimizin Belediyecilik konusunda deneyimi var. Sorunları çözme ve sonuca hızla ulaşma gibi gayretleri var. Malatya bu konuda rahat olsun, sorunları kısa sürede çözeceği gibi Malatya’nın tekrar ayağa kaldırılması içinde büyük çabası olacaktır. Bunu göreve başladığında göreceksiniz, bundan emin olun. Biz Antalya’da bunları yakından gördük.
-Vali Ersin Yazıcı’nın önem verdiği sorun ne oldu?
-Eğitime çok önem verir. Göreve başlar başlamaz tüm okullarda Ahenk projesini uygulamaya başlattı. Kısa adı AHENK olan Projenin adı “Antalya Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma” dır. Antalya’da ilkokul, ortaokul ve liselerde yürütülen eğitim öğretim faaliyetlerini planlamak ve bu kapsamda eğitimde nitelik ve kaliteyi arttırmak amacıyla başlatılan bu proje çok da başarılı oldu. Bu nedenle Valinin en önem verdiği konu eğitim olmuştur bu konuda çok çalıştı. Malatya’da da benzer faaliyetleri başlatabilir.
Yeni Valimiz Antalya basınında iz bırakan bir Vali olduğunu meslektaşlarımızdan öğrenince memnun oluyoruz. 
Sonra da yaptıklarına bakıyoruz.
Uyuşturucuyla mücadele konusundaki açıklamalarına bakıyoruz:
Başımızın belası olan bu metamfetamin ile ilgili çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Uyuşturucu tacirleri özellikle gençleri metamfetamin ile zehirlemeye çalışıyor. Metamfetamin başta olmak üzere tüm uyuşturucu çeşitleriyle mücadelemiz aralıksız devam edecek. Uyuşturucu ile mücadelede vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi gerekiyor.
Yeni Malatya Valisi Ersin Yazıcı hakkında iyi şeyler duyduk, umutlandık.
Depremlerin ardından zor günler yaşayan Malatya’da yeni Valiyi başta barınma, eğitim, sağlık, konut ve Şehir merkezi yok olmuş bir Malatya bekliyor.
Malatya’da yıkılan 110 bin konut ve 20 bin işyerinin nasıl yapılacağı konusunda ciddi projelerin hayata geçirilmesi gerekiyor. Ve orta hasarlı binaların ne olacağı konusunun açıklığa kavuşturulması gerekiyor. Malatya’dan göçün durdurulması için ciddi adımların atılması gerekiyor.
Yeni Valimizi sorunlar yığını bekliyor.
Hayırlı olsun dileklerimizle Vali Ersin Yazıcı’ya başarılar diliyoruz.
Yeni Antalya Valisi Hulusi Şahin’e de yeni görevinde başarı dileklerimizi iletiyoruz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.